Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Recta final de la Festa Major de Santa Anna amb la tradicional celebració de Sant Jaume


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2018 01:13:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Recta final de la Festa Major de Santa Anna amb la tradicional celebració de Sant Jaume

S’ha fet una missa, sardanes i ball de capgrossos a l’Hospital-Asil Sant Jaume després que ahir a la nit va haver l’actuació del grup ‘Biflats’, que compta amb una nombrosa presència blanenca

La Festa Major de Blanes inclou al llarg del seu extens programa diverses celebracions de caire tradicional, d’aquelles que depassen la centúria. Una d’elles s’ha viscut avui dimecres, a les portes que l’endemà sigui festa grossa en aquest municipi on comença la Costa Brava, ja que dijous és Santa Anna, la seva patrona.


Celebració a l'Hospital-Asil Sant Jaume
Avui dimecres la tradició té un lloc i nom propis, i s’ha localitzat a l’Hospital-Asil Sant Jaume, on ha tingut lloc una missa en honor al seu patró. L’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat de membres de la Fundació Asil Sant Jaume i de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. També s’ha comptat amb l’assistència de regidors i regidores del consistori, treballadores de l’hospital asil, residents i familiars.

Animació amb els Capgrossos i la Cobla del Col·legi Santa Maria

Aquests darrers anys s’ha variat un xic l’habitual emplaçament de la segona part de la festa en honor a Sant Jaume a l’Hospital-Asil, que solia fer-se als jardins de l’entrada, de manera que n’hi ha hagut dos. Un d’ells ha estat a la sala polivalent que des de fa tres anys porta el nom de Religioses de Sant Josep de Girona en homenatge a la tasca efectuada durant 130 anys per la congregació de Religioses de l’Institut de Sant Josep Girona en aquesta institució.


Alcalde, regidors i regidores, membres de la Fundació
Hospital-Asil Sant Jaume i de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva
Aquí s’hi ha servit un esmorzar per a tots els asilats i asilades, així com pels convidats, per poder celebrar amb tots els ets i uts la festa grossa en aquesta institució. L’altra emplaçament ha estat el tercer any que s’ha triat per celebrar Sant Jaume: es tracta d’un jardinet que hi ha a la part interior de les instal·lacions, a l’ombra de la capella.


En tots dos àmbits s’han instal·lat residents de l’Hospital-Asil acompanyats de familiars, i tots plegats han gaudit de la música en directe de la Cobla del Col·legi Santa Maria, així com dels balls del grup de capgrossos de la Colla Gegantera de Blanes. La gresca amb la música i els balls s’ha encetat primer al jardinet, continuant després a la sala polivalent.

Vibrant actuació dels ‘Biflats’ a la Plaça dels Dies Feiners

Pel que fa a la jornada d’ahir dimarts, un cop finalitzat l’impactant espectacle de la Pirotècnia Hermanos Ferrández, el programa va incloure diverses alternatives per gaudir de la festa major. Una de les propostes va tenir lloc a la Plaça dels Dies Feiners, on tocaven els Biflats. Identificats també com Bb’s, i amb una nombrosa presència de músics blanencs, van proposar farra i fanfarra, assegurant diversió amb la seva conjuntura de ritmes trepidants amb la potència de la cobla sonant genuïns i nous. Ara bé, qui es pensi que el què va sonar és música de cobla va equivocat; Bf’s són una cobla que trenca motlles ja que, per dir-ho d’una manera popular, són una cobla gamberra.


Concert de 'Biflats' a l'Escenari Festa Major
Durant més d’una hora i mitja, van tocar cançons pròpies com Ferro Roent, El bou de Portbou, Som de la Selva, Pèl a les aixelles o Coucou, que van descriure el seu particular imaginari humorístico-rural. Tot això, però, sense oblidar remixes de clàssics de la cultura popular catalana com ara Muntanyes del Canigó, una peça que van capgirar per tocar-la en clau ballable.

Els seus temes es van omplir de l’exotisme mediterrani en alguns casos, i en d’altres tenien una clara reminiscència que els acostava als sons dels Balcans, a l’estètica de les fanfàrries o a les Brass Band de l’Europa de l’Est. Sempre en clau catalana, amb els instruments de cobla exhibint tota la seva potència sonora. El què van fer els Biflats, va ser mostrar al món les particularitats del so de la cobla amb el seu espectacle sense precedents que va encomanar tothom a ballar.


La nit d’avui dimecres els rellevaran dalt l’Escenari de Festa Major un grup que compta amb una gran legió de fans. Es tracta de La Banda del Coche Rojo, que prometen ajudar a passar una revetlla de Santa Anna molt animada, amb versions de cançons de tot tipus, actuals i clàssiques. Per últim, tancant la Festa Major d’enguany, demà dijous serà el torn de tot un clàssic entre els clàssics, una Nit de Ball al més pur estil dels envelats, garantida per l’Orquestra Selvatana.
Data de realització: 07/25/2018 | Data de la darrera actualització: 07/25/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300