Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca la festa del dia de Santa Anna amb l’Orquestra Selvatana i avui s’emet el Veredicte dels Focs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/27/2018 09:56:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes tanca la festa del dia de Santa Anna amb l’Orquestra Selvatana i avui s’emet el Veredicte dels Focs

La votació del jurat es farà durant un acte públic en format d’espectacle al Teatre de Blanes avui divendres a les 7 de la tarda, i dissabte es tancarà la Festa Major amb l’Aplec de l’Amor

La Festa Major de Blanes, que ahir dijous va entrar en l’inici de la recta final, va tancar el seu dia central –la festivitat de Santa Anna, patrona de la vila- amb una formació musical que, més que una orquestra, és tota una institució. Es tracta de l’Orquestra Selvatana, que per segon any consecutiu va tornar a posar la cirereta del pastís a la jornada més destacada amb què compta el cicle festiu, demostrant perquè en el seu moment el govern català li va concedir la màxima distinció del país, la Creu Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya.


Concert de Festa Major amb l'Orquestra Selvatana
Els qui tenien ganes d’escoltar i gaudir d’un autèntic Concert de Festa Major, d’aquells que descrivia amb molt d’humor el tercet de Canet –La Trinca-, ho van poder fer amb tots els ets i uts ahir a la tarda. L’Orquestra Selvatana en format concert va fer un repàs a cançons populars catalanes de tota la vida i d’altres més recents convenientment arranjades perquè sonessin amb la grandiloqüència que ha de tenir un esdeveniment musical d’aquestes característiques.


Ball de Nit Orquestra Selvatana
Cantants i músics de punta en blanc van convèncer i agradar els centenars de persones que omplien la Plaça dels Dies Feiners, novament allò que es diu plena de gom a gom. Aquest aforament es va tornar a mimetitzar a la nit, després del Concurs de Focs, amb la mateixa formació que en aquest cas es presentava en el seu format més canallesc, per amenitzar un Ball de Nit on es van repassar tots aquells temes que no han de faltar mai, barrejats amb reversions en format ball de temes de l’actualitat.

Avui divendres, veredicte del 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

La jornada del dijous, a banda de ser la més destacada de la Festa Major de Santa Anna, també va marcar el punt i final a sis nits de focs que han deixat en conjunt un molt bon gust de boca entre els milers i milers de persones que els han pogut gaudir. Ahir va ser el torn de la Pirotècnia Parente Fireworks d’Itàlia, que tornava a Blanes després que l’anterior ocasió en què va participar va ser l’any 2012, quan l’hora d’inici es va haver de retardar a causa de la intensa pluja que queia aquell dia.


Esppectacle Pirotècnia Parente Fireworks
Fotografia: Joaquim Llorens i Garangou
El veredicte del 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava i Trofeu Vila de Blanes es farà públic avui divendres, 27 de juliol. Les votacions dels membres del Jurat Popular i de la Comissió Tècnica s’aniran comptabilitzant en el decurs d’un acte públic que tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda al Teatre de Blanes. L’acte, igual que ja es va fer l’any passat, tindrà un format d’espectacle perquè la intriga final de conèixer quina de les sis pirotècnies és la guanyadora sigui prou entretinguda.

L’Aplec de l’Amor tancarà dissabte el cicle festiu

El programa de la Festa Major de Blanes 2018 es tancarà de la mateixa manera que ho ha estat fent des de fa més de cent anys. Demà dissabte, 28 de juliol, se celebrarà l’Aplec de l’Amor a Cala Bona –Cala Sant Francesc-, amb diversos actes a la tarda-vespre.

A partir de les sis hi haurà sardanes amb la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria seguides a les set per una missa a l’Ermita de Sant Francesc on, un cop finalitzada, s’oferirà la tradicional copa de cava. Ja a la nit, a partir de les 10, hi haurà un concert amb La Selva Big Band, que oferirà l’espectacle Beatles per sempre com a complement al sopar popular que es fa a la platja.
Data de realització: 07/27/2018 | Data de la darrera actualització: 07/27/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300