Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Fira d’Atraccions de Blanes allargarà la seva estada fins el 5 d’agost per compensar els dies de pluja


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/30/2018 03:45:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Fira d’Atraccions de Blanes allargarà la seva estada fins el 5 d’agost per compensar els dies de pluja

Tots els grups polítics municipals han recolzat unànimement la petició del Gremi de Firaires que, a banda de pagar per l’estada, farà un “Dia del Nen” el dijous 2 d’agost, amb els tiquets al 50%

Blanes es pot dir que viurà dies afegits de la Festa Major de Santa Anna a través de la Fira d’Atraccions, que allargarà la seva estada al Passeig de Mar, set dies més del què estava previst inicialment. En un principi, les parades tenien autorització fins aquest passat diumenge dia 29. Ara, després que s’ha acceptat la petició del Gremi de Firaires a l’Ajuntament, s’estarà al Passeig de Mar fins el proper diumenge 5 d’agost.


Fira d'Atraccions Passeig de Mar, aquest passat diumenge
El Gremi de Firaires va demanar perllongar la seva presència al Passeig de Mar en base als mals resultats econòmics que van tenir el primer cap de setmana de la Festa Major -els dies 21 i 22 de juliol-, a causa de la pluja. Al rebre aquesta petició, l’alcalde de Blanes, Mario Ros, va fer una consulta personal amb els portaveus de cadascun dels grups polítics municipals que, de manera unànime, van recolzar la proposta. Així va ser llevat de la CUP, que va posar com a condició que, si es perllongava la fira, es contemplés almenys alguna compensació per als seus principals usuaris, la canalla. Al acordar-se que es repetiria un 'Dia del Nen', la formació independentista també va donar el seu vist-i-plau.

Una de les qüestions que han valorat tant l’alcalde com els grups municipals ha estat la bona predisposició que va tenir el Gremi de Firaires per col·laborar en l’organització de la Festa Major i del 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Inicialment el festival pirotècnic s’havia de desenvolupar del 23 al 27 de juliol, de dilluns a divendres. Al no coincidir cap nit en dissabte –el dia en què se solen fer els millors resultats econòmics perquè hi ha la major afluència de públic- el Gremi d’Hostaleria va demanar poder reunir-se amb l’Ajuntament per demanar aquest extrem.


Posteriorment, l’alcalde va trobar-se amb els representants del Gremi de Firaires, acordant-se que a més a més d’ingressar l’import en concepte d’ocupació de la via pública amb parades de Fira pel període inicialment sol·licitat, col·laborarien en la realització d’un altre dia de focs. Ara bé, al donar-se la circumstància que precisament aquell cap de setmana el temps no va acompanyar -fent minvar la presència de públic-, s’ha volgut considerar la petició dels firaires.

Dijous 2 d’agost es farà una nova edició del “Dia del Nen” al 50%

L’Ajuntament de Blanes ha accedit a què el Gremi de Firaires allargui la seva estada posant també una condició afegida. Es tracta que celebrin una altra jornada del “Dia del Nen”, és a dir: un dia en què els infants paguen el 50% del preu habitual del què costa pujar a les atraccions, excepte a les anomenades ‘casetes’.


Durant les darreres setmanes ja es va celebrar un primer “Dia del Nen”, el 19 de juliol, i ara n’hi haurà un altre: el proper dijous 2 d’agost. A banda d’això, el Gremi de Firaires ingressarà a l’Ajuntament de Blanes l’import dels dies que allargaran la seva estada. És a dir: en aplicació del què estableixen les Ordenances Fiscals vigents, pagaran la corresponent quantitat econòmica segons el nombre d’atraccions i parades que hi hagi.

Val a dir que el passat divendres algunes de les atraccions que hi havia muntades ja van marxar cap a d’altres poblacions on hi ha Festa Major, com ara el popular ‘Tren de la Bruixa’. D’altra banda, avui dilluns ho han fet d’altres parades.
Data de realització: 07/30/2018 | Data de la darrera actualització: 07/31/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300