Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recull 1’23 tones de petites deixalles i material pirotècnic en la Neteja del Fons Marí després dels focs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/30/2018 10:26:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes recull 1’23 tones de petites deixalles i material pirotècnic en la Neteja del Fons Marí després dels focs

Organitzat per Sea Shepherd amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració de Mola-Mola Club Escafandrisme, l’objectiu també ha estat conscienciar la ciutadania sobre les deixalles que llença

La platja de l’entorn de la Roca de Sa Palomera va acollir el matí d’aquest passat diumenge una neteja del fons marí tot just tres dies més tard que va finalitzar el 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. L’objectiu ha estat treballar en la preservació del medi ambient en general, i en especial d’aquest racó de Blanes des d’on es llencen els castells de focs del certamen, un dels indrets més visitats del municipi no tan sols per la seva bellesa natural, sinó també perquè aquí és on comença el territori de la Costa Brava.


Equip de submarinistes Sea Shepherd
L’activitat ha estat organitzada per segon any consecutiu per Sea Shepherd Conservation Society (SSCS), una organització internacional sense ànim de lucre per a la conservació de la fauna marina. S’ha fet comptant amb la col·laboració del Servei de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes i el suport del Club d’Escafandrisme Mola Mola de Blanes. Van participar-hi una trentena de persones sumant els membres de Sea Shepherd així com personal del consistori i ciutadania que va actuar voluntàriament ajudant a fer el triatge del material recollit.

Van haver-hi dos grups d’intervenció, cadascun centrats en dues zones concretes als dos costats de la platja de Sa Palomera. També es va fer la neteja d’una tercera zona submarina, revisada amb un grup mixt, i la immersió dels submarinistes es va allargar una hora i mitja controlada. En aquesta ocasió, se’ls va assistit amb un equip de terra respecte l’entrada i sortida a l’aigua, així com per un caiac que ajudava a transportar els residus fins a la costa.


En totes tres zones es van estar recollint principalment residus de material pirotècnic, així com deixalles comunes i peces d’higiene domèstica. Per últim, a la tercera zona es van concentrar en la recuperació d’aparells de pesca esportiva. Val a dir que, d’entre tots els bussejadors i bussejadores, destacava la presència de Frederic, un submarinista voluntari de Sea Shepherd que viu a Toulouse (Catalunya Nord), i que participa en totes les neteges del fons marí que es fan.

1.235 Quilos de deixalles recollides en la neteja

En total, s’han recollit 1.235 quilos de petites deixalles i material pirotècnic, classificat així: 1 sac de 120 litres de paper i cartró, 2 sacs de plàstic; 1 sac de ferralla, 1 bossa de ploms de pesca i 1 bossa de material pirotècnic. Com sol passar sempre que es fa una neteja del fons marí, també es va recollir un altre tipus de residus com ara una roda de quad, xarxes, tubs de PVC i una planxa de ferro.


Des de l’organització s’ha valorat molt positivament la feina feta, així com la tasca de conscienciació que s’ha pogut fer envers la ciutadania. Així, es va aprofitar l’oportunitat per poder informar sobre les activitats de caràcter mediambiental que realitza Sea Shepherd, i es va fer un crit d’atenció a la ciutadania respecte el tipus de material que es llença a través del lavabo. En aquest darrer sentit, es va advertir especialment sobre les compreses, els cotonets per a les orelles i les tovalloletes que acaben com a darrer destí a la mar.


Des de Sea Shepherd es va recordar que tot aquest tipus de material higiènic acaba formant part de la nostra cadena alimentària després que la fauna marina ho confon amb menjar. Per això, es va advertir que el mar no és una immensa paperera on llençar-hi de tot. L’ús indegut d’aquest patrimoni universal fa que arribin a la mar residus que no són gens biodegradables. L’activitat d’ahir diumenge es va completar amb una paradeta informativa que es va instal·lar sota una carpa on també hi havia els recipients per anar dipositant-hi el material recollit.
Data de realització: 07/30/2018 | Data de la darrera actualització: 07/30/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300