Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà diumenge la prova de natació més veterana del territori: la 76a Travessia Popular del Port


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/31/2018 10:25:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TravessiaPortBlanes acollirà diumenge la prova de natació més veterana del territori: la 76a Travessia Popular del Port

Ja han començat les inscripcions on line i, amb un topall màxim de 400 persones, ja hi ha gairebé un 50% cobert. La prova cobreix uns 900 m. de distància des de Sa Palomera fins al port

Al llarg de l’any Blanes acull diverses proves de caràcter entre lúdic i esportiu que compten amb fidels participants i seguidors. Una de les més veteranes, no tan sols en aquesta vila sinó arreu del territori en aquesta especialitat, és la Travessia Popular al Port de Blanes, que enguany depassa ja els tres quarts de segle, al haver arribat a la 76a edició.


Sortida de la 75a Travessia Popular al Port de Blanes
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
a 76a Travessia Popular al Port de Blanes començarà diumenge vinent a les 8 del matí amb les darreres inscripcions –sempre i quan no s’hagi arribat ja al topall màxim de participants-, que s’allargaran fins 2/4 de 10 del matí. A les 10 es donarà el tret de sortida des de la platja del costat de Sa Palomera, i després de cobrir uns 900 metres de distància, arribarà a la platja petit del costat del port.

Un nombre màxim de 400 participants en una prova 100% popular

Aquet 2018 el nombre màxim de participants continuarà sent de 400 nedadors i nedadores. Pot participar-hi gent de totes les edats i, de fet, molts blanencs i blanenques s’ho prenen com una tradició que compleixen cada any. Hi ha dues categories: Open Masculí i Open Femení i, un cop finalitzada la prova, es lliura un trofeu per a cadascun dels tres primers classificats open; així com als primers locals, als més joves i als més grans, tots ells en les dues modalitats de dones i homes.


Des de fa pocs anys, també s’hi ha inclòs una nova categoria: la menció especial per al primer participant amb discapacitat. Al marge d’aquests trofeus, una de les característiques que fan esdevenir la prova 100% popular és que totes i cadascuna de les persones que hi participen reben a la seva arribada una medalla. N’hi ha que cobreixen la distància amb una rapidesa envejable, mentre que d’altres han d’invertir-hi molt més temps. Sigui com sigui, tothom té premi: li pengen la medalla regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes a peu de platja.

Inscripcions on line i cronometratge de tots els participants

El principal tret de la travessia és el seu caràcter popular, però això no vol dir que totes les persones que hi prenen part no puguin comptar amb totes les garanties d’una prova esportiva i d’altres avantatges. Una d’elles és que, per tercer any consecutiu, les inscripcions es poden fer anticipadament online fins diumenge, si és que abans no s’ha arribat al topall dels 400 nedadors i nedadores.


A cinc dies perquè tingui lloc, ja s’han apuntat gairebé el 50% i l’enllaç és http://travessiablanes.tempsxcurses.com/ . L’altra qüestió destacada amb és que tothom comptarà amb un cronometratge personalitzat. Inclosa al calendari anual de la marca Blanes X Runners, la Travessia Popular del Port complaurà especialment als amants de registrar els rècords personals, a banda de ser de gran utilitat per configurar la classificació final.

Això és perquè, tot i tractar-se d’una cursa popular, s’ha donat el cas que alguns participants han reclamat a l’organització una determinada posició a l’hora d’establir els llocs d’arribada. Des del 2016 el cronometratge és tècnic i no manual com fins llavors. La realització d’aquest control es fa mitjançant una polsera amb un xip incorporat que es lliura a totes les nedadores i nedadors. Conforme van arribant, un lector recull automàticament el temps exacte de cadascun dels participants.


A banda del xip per cronometrar la prova –que cal retornar a l’organització un cop finalitzada-, tothom rep un barret de bany amb el número de participació que cal portar durant la prova. Igual que l’obsequi que es lliurarà enguany, el casquet de bany du incorporat el logotip de la prova, així com el número d’inscripció. Els drets d’inscripció signifiquen un cost de 5 €.

Suport d’empreses i institucions a la Travessia del Port

Després de l’arribada de tots els participants, l’esdeveniment esportiu popular es tancarà amb un esmorzar que tindrà lloc a la Llotja de la Confraria de Pescadors i el lliurament dels diferents premis. Tot plegat tindrà lloc a un quart de 12 del migdia, i val a dir que amb posterioritat al dia de la travessia, el 13 d’agost, es podran consultar les classificacions definitives online: www.blanes.cat/esports.


Organització de la travessia
Organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, es compta amb la col·laboració dels següents departaments, empreses i institucions: Club de Vela Blanes, Confraria de Pescadors de Blanes, McDonald’s, Aquarius, Diputació de Girona, Consell Comarcal de la Selva, així com Policia Local i Protecció Civil de Blanes, i Ports de la Generalitat.Data de realització: 07/31/2018 | Data de la darrera actualització: 07/31/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300