Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Torna el cinema més compromès a Blanes totes les nits de divendres d’agost amb el ‘9è Docus a la Fresca’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/02/2018 12:49:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Torna el cinema més compromès a Blanes totes les nits de divendres d’agost amb el ‘9è Docus a la Fresca’

Durant cinc sessions es tractaran els drets humans; memòria històrica i reparació en els conflictes bèl·lics i dictadures; migració i immigració; ecologia i sostenibilitat mediambiental

Blanes viurà durant les cinc nits dels divendres del mes d’agost una nova edició de l’experiència que ja ocupa amb nom propi l’agenda de blanencs i visitants. Aquest 2018 s’arriba ja al ‘9è Docus a la Fresca’, que torna per oferir projeccions de documentals mantenint l’essència del format: cinema de caire crític i compromès en les temàtiques que tracta que es pot gaudir a l’aire lliure, per gaudir a l’hora de les nits estiuenques de l’agost.


Al llarg dels nou anys que es compleixen enguany, s’hauran arribat a projectar més d’una seixantena de documentals que, de manera directa i transversal, han tractat interessants temàtiques per reflexionar i aturar-se a pensar en quin món estem vivint i cap a on anem. Aquest 2018 els fils argumentals seran: memòria històrica i la seva reparació davant els conflictes bèl·lics i dictadures; migració i immigració; drets humans del refugiat, de les víctimes de gènere i de la infància; així com medi ambient, ecologia i sostenibilitat dels recursos naturals.

Són relats i narratives en primera persona, descrites des de la pròpia pell dels i les protagonistes de les injustícies i les causes d’un món global que les converteix en víctimes en doble sentit. En primer lloc perquè pateixen els efectes perversos d’una societat que li dóna la volta a la successió de fets; i després per la victimització secundària i molt més perversa que implica la invisivilització, perquè si d’una cosa no se’n parla no existeix.


'Docus a la Fresca' 2017
Promogut per l’Associació Cultural ‘La Focal’ amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i diverses productores i promotors audiovisuals, el cicle de ‘Docus a la Fresca’ tindrà lloc els divendres 3, 10, 17, 24 i 31 d’agost a partir de les 10 de la nit, a la Plaça Verge Maria. Un cop finalitzada la projecció, que comptarà amb la participació dels realitzadors, directors i guionistes dels documentals, s’obrirà el fòrum / àgora amb el públic assistent.

La migració vista amb ulls de dones enceta el cicle amb “La meva pell”

El ‘9è Docus a la Fresca’ s’encetarà aquest divendres 3 d’agost amb la projecció del film ‘La meva pell’: el relat de vuit dones valentes amb arrels, identitats, orígens i sabers diferents. Dones que han deixat el seu país buscant un futur millor a Europa, però que hores d’ara encara l’estan buscant a causa dels incompliments dels estats membres de la Unió Europea en un mar de ‘fronteres invisibles’.


Realitzat per SICOM i Entrepobles, el documental ‘La meva pell’ reflexiona sobre la migració posant el focus principal en l’acollida des del punt de vista de la dona com a supervivent d’una doble discriminació: com a persona migrada i com a gènere. En la línia del caràcter participatiu que sempre ha tingut aquesta experiència, un cop acabada la projecció s’obrirà un debat on les aportacions del públic assistent solen ser prou interessants i sorprenents, conduit i amenitzat per Valentí Hinarejos, de l’Associació Cultural ‘La Focal’.

Següents ‘Docus a la Fresca’ del 2018

El cicle de ‘Docus a la Fresca’ seguirà el 10 d’agost amb la producció ‘Lágrimas de aceite’, que explora sobre les conseqüències de la infraestructura de la indústria petroliera al cor de l’Amazònia; el 17 d’agost serà el torn d’una doble projecció: ‘Planeta J’ i ‘Grietas’, aquest darrer realitzat amb motiu del 40è aniversari d’Amnistia Internacional.


Per últim, les dues últimes projeccions del 24 i el 31 d’agost oferiran respectivament ‘Mon Marquès: el combat de la memòria’, sobre la recuperació de la memòria històrica; i ‘HONDAR 2050, nuestro residuo, nuestro problema’, que aprofundeix sobre el medi ambient, l’ecologia i sostenibilitat dels recursos naturals.
Data de realització: 08/02/2018 | Data de la darrera actualització: 08/02/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300