Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes assumirà les obres de reforç de seguretat a Sa Palomera per no demorar el seu inici


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/02/2018 07:26:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes assumirà les obres de reforç de seguretat a Sa Palomera per no demorar el seu inici

Avui s’ha fet una visita d’obres, s’han aprovat per urgència en Junta de Govern i se n’ha informat en Junta de Portaveus. El consistori confia que el Departament de Costes estatal se’n farà càrrec

Hores d’ara, l’Ajuntament de Blanes encara no ha rebut la confirmació o denegació del Departament de Costes del govern de l’estat espanyol respecte la seva petició perquè es reforci la seguretat a l’entorn rocós de Sa Palomera. Després que ahir dimecres es va prendre la decisió de tancar l’accés de manera provisional i preventiva, el consistori vol que un dels indrets de Blanes més visitats, sobretot ara que s’està en el punt àlgid de la temporada turística, es pugui obrir de nou al públic el més aviat possible.


Visita d'Obres a Sa Palomera avui al matí
Per aquest motiu, la Junta de Govern celebrada avui a la tarda ha aprovat amb caràcter d’urgència assumir inicialment els treballs que s’hi ha de fer, a l’espera que el govern espanyol se’n faci càrrec finalment. De fet, la competència de la zona marítimo-terrestre del litoral d’arreu de tot l’estat espanyol és del Departament de Costes. Per això, s’entén que si per fer qualsevol actuació en aquest espai cal autorització del govern estatal, també n’ha d’assumir la responsabilitat.

Malgrat aquest extrem, l’Ajuntament vol que s’actuï amb la màxima celeritat. Per això, aquest matí l’alcaldessa de Blanes en funcions, Pepa Celaya, acompanyada de diversos tècnics del consistori, ja ha encapçalat una visita d’obres per concretar les actuacions que es faran amb caràcter immediat. Posteriorment, també estava informar a la resta de forces polítiques municipals en una Junta de Portaveus convocada amb caràcter extraordinari i urgent aquest mateix dijous al vespre.


Paral·lelament, s’han d’instal·lar dos nous rètols preventius. Els nous cartells advertiran que no es pot passar per fora de la zona de pas de seguretat protegida amb baranes, donada la perillositat i la irregularitat del terreny rocós. També es recordarà a tots els visitants que es tracta d’un paratge natural, i no pas un parc temàtic on tot pot estar controlat.

Instal·lació d’una barana seguretat al cim de Sa Palomera

Durant la visita d’obres d’avui al matí s’ha decidit modificar la proposta que s’havia formulat inicialment per reforçar la seguretat. D’aquesta manera, s’instal·larà una barana de 12 metres d’allargada per barrar l’accés dels visitants al cim del promontori de Sa Palomera. Es col·locarà a la part interior que hi ha a tocar del màstil que hi ha al capdamunt per impedir que es pugui accedir per aquesta banda.


Operaris de les Brigades Municipals reforcen el tancament
Una altra actuació que l’Ajuntament de Blanes vol fer més endavant, però sense allargar-se en el temps, és la substitució de totes les baranes de seguretat actualment existents. Es volen adaptar a la normativa vigent, i per això caldrà substituir-les per un nou model que rodejarà tot l’entorn.

Reforç de les mesures de tancament de l’accés

Tot i que aquest passat dimecres al migdia l’Ajuntament de Blanes va barrar l’accés a Sa Palomera amb caràcter preventiu i provisional, ahir al vespre la Policia Local de Blanes va haver d’intervenir per desallotjar l’entorn rocós. Diverses persones van saltar les tanques i van pujar fins al cim, amb el perill afegit que suposa ara per ara haver de rodejar el bloqueig de l’accés principal.


Davant aquesta situació, avui s’ha decidit reforçar encara més la seguretat per dificultar l’accés. Les Brigades Municipals s’han encarregat d’instal·lar una nova reixa, així com de complementar-ho amb d’altres mesures físiques. D’altra banda, al haver-se constatat l’incompliment de la prohibició d’accedir a l’entorn de Sa Palomera, se sancionaran totes les infraccions que es cometin.
Data de realització: 08/02/2018 | Data de la darrera actualització: 08/02/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300