Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes acull l’espectacle ‘Eurovisió’, un musical que tracta com a rerefons la violència masclista


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/04/2018 11:13:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes acull l’espectacle ‘Eurovisió’, un musical que tracta com a rerefons la violència masclista

Interpretat pel col·lectiu ‘Viu Cantant’, l’espectacle l’ha recolzat la Plataforma de Dones, que ha reivindicat la lluita que cal seguir fent per eradicar aquesta xacra

Una de les múltiples opcions que va tenir la nit d’aquest passat divendres el públic de Blanes per entretenir-se, i alhora combatre la intensa onada de calor que s’està patint, es localitzava al Teatre. Ara bé, en aquest cas no es tractava tan sols d’un espectacle qualsevol de música i dramatúrgia. L’espectacle ‘Eurovisió’, ofert pel col·lectiu ‘Viu Cantant’, tracta com a rerefons el tema de la violència masclista a través de la història de la protagonista.


Aurora Mérida, presidenta de la 'Plataforma de Dones de Blanes'
Justament per aquest motiu, el muntatge ha comptat amb el suport de la Plataforma de Dones de Blanes. La seva presidenta, Aurora Mérida, va donar la benvinguda al públic assistent explicant que l’espectacle que s’estava a punt de gaudir es basava en una història real de violència masclista, recordant en aquest sentit que, en el què portem d’any, ja han mort 23 dones a causa d’aquesta xacra.

Aurora Mérida es va mostrar especialment contundent i va demanar que cal sumar esforços per seguir lluitant per eliminar aquest tipus de comportaments, reclamant ‘Tolerància 0’ envers la violència masclista. Amb tot, la presidenta de la Plataforma de Dones de Blanes també va convidar a tothom a gaudir d’un espectacle musical perquè, una vegada més, l’art ajuda a poder reflexionar sobre injustícies i situacions que cal combatre.

‘Eurovisió’, un repàs nostàlgic a 50 anys del Festival Musical Europeu

Tal com havia apuntat la presidenta de la plataforma, malgrat tenir un tema tan cru i fatídicament real com és la violència masclista de rerefons, ‘Eurovisió’ és un espectacle musical que enllaça amb els records de qui va viure la seva infantesa entre els anys 60 i 70. A través de la història d’una família amb una filla única que vol ser artista, es va fer un repàs al festival que ha marcat tota una època.


Dirigit per Cristina Pozo i Salva Alba, ‘Eurovisió’ va ser un repàs nostàlgic als seus 50 anys ja complerts, començant per Conchita Bautista fins a Conchita Wursti, passant per Sergio Dalma, Nina, Karina, Sandie Shaw, Julio Iglesias, Mocedades, Abba, Raphael i un llarg llistat de coneguts artistes. Tot plegat, ofert a través d’una gegantina pantalla de televisió, la única finestra a través de la qual aquella generació podia veure un bocí de món, el què deixava entreveure la dictadura d’un sol canal de televisió fins que no es va posar en marxa la UHF.


L’espectacle és una idea original de Cristina del Pozo que ja s’havia ofert anteriorment a Blanes amb un altre col·lectiu dirigit per aquesta mateixa artista blanenca. En l’actualitat, ‘Viu Cantant’ és una Escola Musical i Artística creada recentment que organitza festivals i actuacions, tallers musicals per a infants i adults, així com altres activitats arreu del país. El desembre passat la coral de l’entitat ja va col·laborar en un concert benèfic que es va acollir a la Parròquia Santa Maria a benefici de Càritas Interparroquial.
Data de realització: 08/04/2018 | Data de la darrera actualització: 08/04/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300