Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament reforça la recollida de mobles i trastos voluminosos a domicili per millorar la imatge de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/08/2018 12:27:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament reforça la recollida de mobles i trastos voluminosos a domicili per millorar la imatge de Blanes

Es recullen uns 380.000 Quilos anuals d’aquests residus, i ara el servei es farà tots els dimecres, prèvia concertació al telèfon 972 33 17 18, baixant-los al carrer els dimarts a la nit

Coincidint amb aquest mes d’agost, l’Ajuntament de Blanes ha decidit reforçar un dels serveis relacionat amb la recollida de residus, especialment valorat per aquells qui no tenen un mitjà de transport propi. Es tracta del servei de recollida de mobles i trastos voluminosos a domicili, que a partir d’ara s’ha centralitzat de manera NORA, l’empresa concessionària dels serveis de neteja viària i recollida de residus, el farà tots els dimecres de cada setmana.


Operaris de NORA recollint mobles i material voluminós
L’objectiu és evitar al màxim la presència constant de mobles i altres tipus d’estris de grans dimensions al carrer, millorant així la imatge de Blanes, alhora que s’aconsegueix fer una ordenació del servei de cara als ciutadans. Des d’ara, doncs, el camió de recollida feinejarà tots els dimecres, anant a fer la recollida on prèviament s’haurà concertat amb la ciutadania.

Recollida de mobles i estris voluminosos de manera concertada

Per demanar el servei, cal que veïns de Blanes truquin al telèfon d’atenció al client de NORA, al 972 33 17 18 per acordar el lloc, l’horari aproximat de recollida i la quantitat de mobles dels què es volen desprendre, i els baixaran al portal de casa el dia anterior, és a dir, el dimarts a partir de les 10 de la nit. En cas que l’edifici on es visqui tingui les voreres massa estretes, caldrà deixar-los a l’Illa de Contenidors més propera, però sempre amb la precaució de no recolzar el material en els contenidors, perquè això dificultaria el seu buidatge.


El servei de recollida funcionarà els dimecres amb tres equips: dos ho faran durant el matí i un tercer a la tarda de forma sectoritzada pels diferents barris. Una de les condicions, però, és que la recollida domiciliària no admetrà buidats complets de pisos o locals. Tan sols es passen a recollir mobles, trastos vells, andròmines o altres tipus de material en desús, aquell tipus d’estris que, si es disposés d’un vehicle propi, caldria traslladar a la Deixalleria Municipal.

Val a dir també que el servei tan sols es fa càrrec d’aquesta tipologia. No poden endur-se residus no assimilables a urbà com serien per exemple uralites, residus sanitaris, residus amb risc biològic o residus industrials específics. El servei de l’empresa NORA no es pot fer càrrec de la recollida d’aquest altre tipus de material perquè es tracta d’un transport especial, no domèstic.

Cada any es recullen uns 380.000 quilos de mobles i trastos en desús

Durant aquests darrers anys el servei de retirada de residus dedicada als mobles i trastos voluminosos en desús ha recollit una mitjana de 380.000 quilos anuals, sumant les concertades –és a dir, les que s’han acordat amb la ciutadania prèvia trucada telefònica- i les d’abandonaments al carrer. Justament la posada en servei d’aquest nou reforç pretén eradicar aquest altre tipus de pràctica, que no fa sinó embrutir la imatge del municipi i causar molèsties als veïns.


Objectiu: eradicar la pràctica d’abandonar estris en desús al carrer

Fent una mitjana d’aquests darrers anys, les estadístiques apunten que anualment es fan 4.300 recollides: la major part han estat a requeriment per abandonament a la via pública, amb unes 3.200. La resta, unes 1.100, corresponen a serveis concertats prèviament. Això significa que un 74% de la recollida de voluminosos que es fan corresponen a andròmines abandonades als carrers de forma incívica.


S’espera que a partir d’ara, amb el reforçament del servei i les facilitats que aquest reforç representen per a la ciutadania, s’aconsegueixi evitar en gran mesura la seva presència als carrers de Blanes, millorant la imatge i ordenant el serveis que es dóna a la ciutadania. En general, el tipus de material que se sol recollir en major nombre són mobles vells, llits i matalassos, i ocasionalment altres tipus de deixalles voluminoses domèstiques.

Tot aquest material es trasllada a la Deixalleria Municipal, on també poden dur-hi els materials voluminosos particulars i responsables de comerços en l’horari establert. Durant l’estiu (del 15 d’abril al 14 d’octubre) funciona de dilluns a dissabte els matins de 10 a 13’30 h i a les tardes de 16 a 19 h, i a l’hivern (del 15 d’octubre al 14 d’abril) de dilluns a divendres amb el mateix horari que a l’estiu, i en canvi els dissabtes només als matins, de 10 a 13’30 h.
Data de realització: 08/08/2018 | Data de la darrera actualització: 08/08/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300