Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 9è cicle de ‘Docus a la Fresca’ de Blanes 2018 continua aquest divendres amb ‘Lágrimas de aceite’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/09/2018 05:47:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El 9è cicle de ‘Docus a la Fresca’ de Blanes 2018 continua aquest divendres amb ‘Lágrimas de aceite’

Es comptarà amb la participació de Marc Gavaldà, director del treball del film que ha estat premiat al Festival Cine Invisible de Bilbao i seleccionada en més de 15 festivals d’arreu del món

La segona sessió del cicle ‘Docus a la Fresca’ 2018 oferirà aquest divendres 10 d’agost el documental ‘Lágrimas del Cielo’, una producció que narra la història de les comunitats indígenes que pateixen les conseqüències de la contaminació petroliera de l’Oleoducte Norperuà, de l’empresa estatal Petroperú. El film inclou diversos testimonis de les persones afectades. L’any 2016 el mal estat de les canonades de l’oleoducte va provocar 13 vessaments, alterant la principal font de vida de les comunitats: l’aigua.


Sessió de 'Docus a la Fresca'
El documental està dirigit per Marc Gavaldà, que demà divendres serà a Blanes per participar en el debat posterior que hi haurà un cop finalitzada la projecció. Val a dir que ‘Lágrimas de acerite’ ha estat premiada al Festival de Cine Invisible de Bilbao i seleccionada en més de 15 festivals d’arreu del món. Parla de les conseqüències de la caducitat de la infraestructura de la indústria petroliera al cor de l’Amazònia, i serveix com a crit d’alerta en la vessant més crua del model de consum de petroli.

La projecció començarà a les 10 del vespre a la Plaça Verge Maria, al cor de la ciutat de Blanes. El què en definitiva proposa el cicle ‘Docus a la Fresca’ és oferir projeccions de documentals mantenint l’essència del format que ha mantingut durant nou anys. Són sessions cinema de caire crític i compromès en les temàtiques que tracta que es pot gaudir a l’aire lliure, per gaudir a l’hora de les nits estiuenques de l’agost.


Promogut per l’Associació Cultural ‘La Focal’ amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, així com de diverses productores i promotors audiovisuals, el cicle de ‘Docus a la Fresca’ s’està fent tots els divendres del mes d’agost. Després de la sessió d’aquest dia 10, continuarà la setmana vinent amb una doble proposta de la mà d’Amnistia Internacional: ‘Planeta J’ i ‘Grietas’, realitzat enguany amb motiu del 40è aniversari d’Amnistia Internacional.
Data de realització: 08/09/2018 | Data de la darrera actualització: 08/10/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300