Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

S’ultima la rehabilitació de tres dels pisos de l’antiga l’Escola Carles Faust per a emergències socials a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/09/2018 09:50:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

S’ultima la rehabilitació de tres dels pisos de l’antiga l’Escola Carles Faust per a emergències socials a Blanes

Suposen un cost de 119.000 €, dels quals la Diputació de Girona n’ha subvencionat més de 26.000 €. Són del primer dels tres blocs que l’Ajuntament adequarà per aquests mateixos usos

Durant aquests dies, abans que acabi el mes d’agost, s’espera que estiguin enllestides les obres de rehabilitació que s’estan fent a tres dels nou pisos dels mestres de l’antiga Escola Carles Faust, al barri de La Pedrera-Carretera de Lloret. Actualment els treballs ja estan en la darrera fase d’execució pel que fa al primer dels tres blocs que l’Ajuntament de Blanes vol rehabilitar i posar al dia per destinar-ho a casos d’emergències socials.


Vista exterior del bloc on s'està treballant
Les obres que s’estan fent en cada habitatge han inclòs la redistribució i reforma completa de la zona de la cuina i bany, la substitució de totes les fusteries exteriors, així com les instal·lacions interiors noves tant pel que fa al servei d’electricitat, com als d’aigua i sanejament. Igualment, s’estan condicionat els revestiments i acabats, i s’han instal·lat portes noves.


Cada habitatge té una superfície útil d’uns 65 m2, i consta de passadís-distribuïdor, sala d’estar i menjador, cuina, bany i tres habitacions-dormitori. El cost de les obres, incloses les millores de l’escala de comunicació vertical, pugen a 119.271 €, i les està executant l’empresa Leinad 2001 SL. Per finançar-les, l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Girona, a través de l’Àrea de Cooperació Local – Habitatge, amb un import de 26.367 €.

Previsió d’acabament rehabilitació dels pisos restants

En total s’han de rehabilitar nou pisos, tres per cadascun dels tres blocs que hi ha en l’edificació, dels quals l’Ajuntament de Blanes va recuperar-ne la seva propietat l’any 2016. Encara no hi ha data perquè comencin les obres en el segon bloc, tot i que el consistori ja té reservada la partida corresponent i el projecte enllestit. Això agilitzarà tot el procés de licitar els treballs i adjudicar-los.


Comptant que per a la seva execució faran falta tres mesos, les previsions en què es treballa és que el segon bloc pugui estar enllestit l’abril de l’any vinent, amb uns costos similars als del primer bloc a punt d’acabar-se. Llavors tan sols faltarà poder actuar en el tercer i darrer bloc, on fins a mitjans del passat mes de juliol no es va desallotjar el darrer pis que fins llavors havia estat ocupat. Un fet que paradoxalment impedia poder actuar-hi, tenint precisament en compte que tots nou habitatges seran per a emergències socials.

Pisos per a casos d’emergència social

Un cop enllestides les obres dels nou pisos de què es disposarà en total, Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes aplicarà uns criteris d’assignació atenent a diversos paràmetres. Seran habitatges d’us temporal, d’entre 6 i 18 mesos com a màxim, ja que es tracta que siguin pisos-pont, utilitzats de la mateixa manera com actualment l’Ajuntament de Blanes allotja en pensions del municipi les famílies que esperen un habitatge social assequible. Durant aquest temps, entre 6 i 18 mesos, Serveis Socials estarà treballant per aconseguir els pisos definitius.


Donada la demanda que hi ha actualment, el consistori blanenc no es pot permetre poder destinar els nou pisos dels mestres de l’antiga Escola Carles Faust per a usos de ‘Lloguer Social’. Per això, el què es farà des de Serveis Socials és establir un Pla de Treball per trobar un pis on les famílies puguin instal·lar-s’hi de per vida i, mentrestant, estiguin en les millors condicions possibles.


Exterior dels tres blocs de pisos, habitatges
dels mestres de l'antiga Escola Carles Faust
Aquest és un dels casos que s’ha seguit de prop de manera especial a través de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge i la Pobresa Energètica de Blanes. Aquest òrgan de treball que es reuneix periòdicament, està encapçalat per l’alcalde i regidor d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, Mario Ros, i compta amb representants de totes les forces polítiques municipals, així com diverses institucions i ONGs: el Col·legi d’Advocats de Girona, la PAH, la PAHC, Creu Roja, Càritas Interparroquial Blanes, així com les tècniques de l’Àrea d’Acció Social, de la Borsa de Mediació per al lloguer social i la treballadora social dels Serveis Socials Bàsics.
Data de realització: 08/09/2018 | Data de la darrera actualització: 08/09/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300