Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua mostrant els seus atractius a Catalunya per TV en directe des del Passeig de Mar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/11/2018 10:30:13 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes continua mostrant els seus atractius a Catalunya per TV en directe des del Passeig de Mar

El segon programa emès des del costat del mar, va incloure un salvament socorrista, joves promeses de l’esport i la dansa, les capitanes manaies i els 75 anys del Club de Vela, entre d’altres

Ahir divendres va concloure el periple de Blanes arreu de Catalunya a través del magazine televisiu ‘Horari d’Estiu’, que s’emet les tardes dels mesos de juliol i agost de 6 a 8 del vespre a les diferents televisions locals de Catalunya en producció amb la XAL, Xarxa de Comunicació Local. En aquest segon programa televisiu el bon temps va fer possible l’emissió en directe des del Passeig de Mar, des d’on estava previst inicialment oferir totes dues jornades, tant la del dijous anterior com la d’ahir.


El plató d'emissió d'"Horari d'Estiu", el Banc dels Músics del Passeig de Mar
Durant dues hores, Blanes va obrir una immensa finestra a través de la qual Catalunya va conèixer més ingredients relacionats amb el municipi on comença la Costa Brava. A mesura que anava avançant el programa, l’expectació al plató televisiu a l’aire lliure instal·lat Passeig de Mar va anar in creicendo preguntant-se si s’estava rodant un anunci, o bé s’estava preparant l’escenari per a un concert.

Salvament Aquàtic carregat de realitat

Tot just encetar-se el programa, l’adrenalina dels espectadors i del mateix equip de producció va pujar al 100% amb el primer dels ingredients inesperats. I és que quan una de les periodistes que es trobava arran de platja es disposava a donar pas, de cop i volta les càmeres van enfocar dues persones que estaven en dificultats al mar, molt a prop de la platja.


Salvament Marítim Protecció Civil Blanes en directe per la XAL
Fotografia: Aitor Roger
Immediatament, els efectius del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de Blanes es van llençar a la mar per intervenir. Simultàniament, l’embarcació de suport de Protecció Civil es va afegir a la intervenció, rescatant-se finalment les dues víctimes. Es tractava en realitat de viure amb el major realisme possible casos amb què es troben habitualment els efectius d’aquest servei, tal com va explicar el seu màxim responsable, el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy.

Joves promeses de la dansa i l’esport i dones comandants

En una línia més reposada, al llarg del magazine es va mostrar l’art de dues joves promeses de l’esport i la dansa que ja estan triomfant a nivell internacional. El primer en intervenir va ser Jordi Rodés Gironès, que ha estat seleccionat per entrar al prestigiós Ballet de Siena, a Itàlia, gràcies a la formació de la seva instructora, la ballarina blanenca diplomada per l’American Ballet Theatre de Nova York, Natàlia Pérez, que aquesta tardor tornarà a Blanes per dirigir l’Escola de Dansa Esclat.


Jordi Rodés i Natàlia Pérez
Després, per tancar programa, es va comptar amb l’esportista blanenca Paula Megía acompanyada de la seva entrenadora, Jessica Díez, que tot just han arribat fa pocs dies dels Estats Units, on s’ha classificat en la 10a posició del Campionat Mundial de Twirling, una fita que cap altra atleta de l’estat espanyol ha aconseguit fins ara. Un altre dels destacats ingredients va ser la intervenció de les dues flamants capitanes amb què comanden que, des de la passada Setmana Santa, comanden els Manaies de Blanes i els Manaies Iuniores: Magda Gascón i Elena Canosa, respectivament.


Elena Canosa, capitana dels 'Manaies Iuniores'
Gastronomia i entitats històriques

Una mostra dels atractius gastronòmics de Blanes van ser presents a través de l’enòleg i director de Caves Laviret, Antoni Membrives, qui va parlar especialment de l’espumós que reposa al fons del mar, el Marine Sea Drink. Paral·lelament, també es va parlar d’una de les entitats més longeves amb què es compta a Blanes: el Club de Vela Blanes, que celebra els 75 anys.


Antoni Membrives, de Caves Laviret
Per parlar-ne es va comptar amb la participació del seu secretari esportiu i historiador, Josep Lluís Yubero, acompanyat d’un dels socis fundadors de l’entitat, Xavier Oms. L’actuació musical en aquest segon programa va anar a càrrec de la cantant Marion Harper, que precisament ja va ser a Blanes l’any passat, amb motiu de Les Nits de Marimurtra.

En relació a la primera jornada del dijous, el bon temps de divendres també va permetre poder fer un recorregut arreu del municipi i mostrar als teleespectadors diversos racons de la vila. Per fer-ho, es van ajudar d’un dels experimentats conductors del servei de Taxis de Blanes, que va tancar el viatge portant als reporters de la XAL fins al Passeig de Mar on hi havia el set d’emissió.


Xavier Oms, fundador del Club de Vela Blanes
D’aquesta manera, doncs, Blanes ha estat protagonista televisiva d’una producció que s’ha pogut veure arreu del país en directe, així com a la carta a través de l’enllaç https://www.alacarta.cat/horaridestiu/capitol/horari_destiu_10082018. Han estat dues intenses jornades farcides de protagonistes blanencs i blanenques, una ocasió perquè qui encara no coneix el municipi l’hagi pogut veure es de diferents i interessants perspectives.
Data de realització: 08/11/2018 | Data de la darrera actualització: 08/11/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300