Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull del 17 al 21 la Festa Major Petita dels Copatrons, caracteritzada per actes d’arrel tradicional


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/13/2018 11:39:23 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull del 17 al 21 la Festa Major Petita dels Copatrons, caracteritzada per actes d’arrel tradicional

L’artista local Brenda Caballero ha fet la il·lustració del cartell i del programa de festes, que culminaran amb els actes més solemnes el dia 21 coincidint amb Sant Bonós i Sant Maximià

Aquesta setmana Blanes començarà a viure els actes de la Festa Major Petita, la dels Copatrons Sant Bonós i Sant Maximià, que se celebrarà des del divendres 17 fins al dimarts 21 d’agost. Per setena edició consecutiva, les activitats les organitzen de manera conjunta el Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament i l’entitat blanenca Acció Cultural Es Viver.


Tirada a l'Art 2017 - Festa Major Petita
A finals de la setmana passada ja es van començar a distribuir els 7.000 díptics del programa de la Festa Major Petita, que compta amb un pressupost d’organització de 12.000 €, el mateix dels dos darrers anys. A diferència de la Festa Major de Santa Anna, aquest cicle festiu acostuma a tenir un caire molt més popular, ja que inclou un major nombre d’activitats d’arrel tradicional.


També hi ha d’altres actes perquè els gaudeixin gent de totes les edats, i en especial el públic familiar. Un dels més multitudinaris serà, com és habitual, la XXXV Caminada Popular Nit de Sant Bonós, que es farà dissabte vinent, i que compta amb un topall màxim de possibles inscripcions de 5.500 persones. A banda d’aquest esdeveniment, el programa està farcit de tot tipus d’actes.

Actes tradicionals i institucionals de la Festa Major Petita

Una de les principals característiques de la Festa Major Petita de Blanes són les activitats de caire i arrel més tradicional que formen part del programa. La primera d’elles és l’Anunciació de l’Inici de Festa, similar a un pregó itinerant cantat, que es farà el proper divendres 18 d’agost a les 7 de la tarda, i que s’aturarà per diversos indrets del municipi. Serà seguit a les 8 del vespre pel Toquen a Córrer que farà l’Esbart Joaquim Ruyra acompanyada de la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria.


Anunciació de l'Inici de Festa - Arxiu
A les 9 de la nit hi haurà la Cercavila Places i Carrers, amb diferents elements festius pel centre de la vila. L’endemà dissabte a partir de les 6 de la tarda començaran les inscripcions per participar a la Cursa Córrer el Cós davant el Monument a Joaquim Ruyra del Passeig de Mar. A 2/4 de 7 la cercavila prèvia, a les 7 la sortida dels corredors i corredores de totes les edats, i a 2/4 de 8 el lliurament de premis al punt d’arribada, la Plaça de l’Església.

Diumenge els actes tradicionals començaran molt d’hora, a les 8 del matí, amb la Tirada de l’Art que reprodueix un dels mètodes de pesca que avui dia no es practica. Es farà des de davant la Plaça Nostra Senyora del Vilar, a la platja de S’Abanell, i anirà seguida per una Sardinada Popular. A les 12 del migdia cal destacar un canvi en relació als anys anteriors, ja que la tradicional Vermutada que se solia fer sota l’Arc dels Copatrons, s’ha traslladat perquè tingui lloc al Carrer Muralla, davant del local de la Cooperativa, on també tindrà lloc un Dinar Popular a les 2 del migdia.


El dimarts 21 d’agost, festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià, es viurà la jornada central més institucional. A les 9 del matí hi haurà una Xocolatada Popular sota l’Arc dels Copatrons, a 2/4 de 12 del matí per l’Ofrena Floral en aquest mateix indret, i a les 12 del migdia un Ofici Solemne a l’Església Santa Maria. A les 7 de la tarda Sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona al Passeig de Mar, davant el Monument a Joaquim Ruyra, i a les 10 de la nit Havaneres amb els grups Cabotatge de Blanes i Peix Fregit de Palafrugell, a l’escenari del Banc dels Músics, acompanyat de rom cremat.

Altres activitats: Concert amb el grup “Gaz” i Espectacle amb “Nabac”

A banda dels actes d’arrel tradicional, s’han inclòs tres espectacles pensats per a un públic més ampli. El divendres 18 d’agost a les 10 de la nit actuarà el grup “Gaz” a la Plaça dels Dies Feiners. Es tracta d’una banda de rock de Barcelona que basa els seus temes en una fusió elèctrica del so dels anys 50, 60 i 70. Abasta estils que van des del rockabilly fins al rythm & blues dels Stones o al hardrock de Deep Purple, passant pel glamrock de T-Rex i clàssics com els Beatles, Elvis o Jerry Lewis.


L’endemà diumenge hi haurà dues altres activitats genèriques. Per un costat, a les 7 de la tarda es farà una sessió de Ball de Lindy Hop a la Plaça dels Països Catalans, i per l’altre la Plaça dels Dies Feiners es vestirà de gala per acollir un Espectacle Musical a càrrec del grup Nabac, Records per a tu, amb una selecció de temes de tots els temps interpretats en playback pels artistes d’aquesta entitat.

L’artista local Brenda Caballero, autora del cartell del programa

Per quart any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes ha demanat a una artista local que s’encarregui de dissenyar el cartell que anuncia els actes de la Festa Major Petita, així com el díptic amb el detallat del programa. Aquest 2018 l’encarregada de la il·lustració ha estat Brenda Caballero Delgado, que precisament el passat mes de maig va ser una de les quatre artistes que va protagonitzar l’exposició ‘Joves Talents V.6’ organitzada per l’Ajuntament de Blanes a Casa Saladrigas.


Nascuda a Blanes fa 26 anys, des de ben petita, des que recorda tenir consciència, la Brenda es passava hores i hores dibuixant, prenent l’exemple del seu pare, i intentant retratar els personatges de les pel·lícules de Disney que més li agradaven. Amb el temps, ja en l’adolescència, va pensar en dedicar-s’hi professionalment, i va fer un any d’Història de l’Art a la UdG, però ho va deixar perquè hi havia massa teoria. Tampoc va encaixar en Disseny Gràfic. Després de diverses provatures, ara ha trobat el seu veritable camí estudiant Il·lustració a la prestigiosa Escola Joso de Barcelona, pionera en el món del còmic.

https://www.blanes.cat/copatrons

Data de realització: 08/13/2018 | Data de la darrera actualització: 11/12/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300