Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recordarà les víctimes dels atemptats terroristes del 17 d’agost del 2017 amb un acte commemoratiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/14/2018 11:48:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes recordarà les víctimes dels atemptats terroristes del 17 d’agost del 2017 amb un acte commemoratiu

L’acte tindrà lloc divendres vinent a les 12 del migdia davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, i inclourà un minut de silenci i la lectura d’un manifest unitari de la FMC i l’ACM

Coincidint amb el primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, l’Ajuntament de Blanes ha organitzat de cara al proper divendres 17 d’agost un acte d’homenatge en record i condol per les víctimes i els familiars. Els atacs a totes dues poblacions van provocar 16 morts i més d’un centenar de ferits.


Acte d'Homenatge Víctimes Atemptats 17-A a Blanes
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
L’acte es farà a les 12 del migdia al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, i inclourà la lectura d’un manifest unitari redactat per les dues entitats municipalistes: la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. Tanmateix, es mantindrà un minut de silenci i es comptarà amb la interpretació en directe d’una peça musical d’acord amb aquest sentiment.

Més de 3.000 persones van participar en l’acte commemoratiu del 2017

Ara fa un any, com a mostra de condol i solidaritat envers les víctimes i familiars, l’Ajuntament de Blanes va suspendre o modificar bona part dels actes de la Festa Major Petita que havien de tenir lloc aquells dies, coincidint amb el mateix dia amb què van tenir lloc els atemptats, o bé els dies posteriors, quan s’havien decretat tres dies de dol. Un dels actes que també es va suspendre va ser la multitudinària ‘Caminada Popular Nit de Sant Bonós’ que s’havia de fer el dissabte 19 d’agost.


Enlloc de celebrar-se la marxa nocturna, el consistori blanenc va organitzar un sentit i emotiu acte d’homenatge que es va fer en el mateix lloc i hora en què havia de començar la popular caminada. Més de 3.000 persones van participar-hi dipositant ofrenes florals i encenent espelmes en un immens espai de condol presidit per una pancarta on es recordava explícitament de què es tractava: ‘En memòria de les víctimes dels últims atemptats’.


La idea de convocar l’acte coincidint el moment en què hauria d’haver començat la caminada popular, i en el mateix lloc des d’on surt, va sorgir perquè tothom pogués expressar el sentiment de dolor, però també per la impotència i la ràbia que havia provocat aquest nou acte de violència. Es tractava de substituir un acte lúdic i festiu per una mostra de condol, però alhora transformat en una decidida acció on poder canalitzar i expressar sentiments.
Data de realització: 08/14/2018 | Data de la darrera actualització: 08/14/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300