Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El muntatge ‘Llista d’Espera, ara és demà’ de l’escultor D.S. Leon s’allotja fins al setembre a Casa Saladrigas


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/14/2018 07:21:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El muntatge ‘Llista d’Espera, ara és demà’ de l’escultor D.S. Leon s’allotja fins al setembre a Casa Saladrigas

Forma part del projecte ‘Art en Ruta’, promogut pel Consell Comarcal de la Selva, i està formada per 30 escultures desproveïdes de cap identitat, però carregades d’humanitat

Ben poques vegades sol passar que la visita d’una exposició pugui provocar una reacció –adversa o positiva- tan sols creuar-ne la porta. Això és el què li passarà, sense cap mena de dubte, a tots els visitants que aquests dies s’acostin a la primera planta de Casa Saladrigas per veure el muntatge que du per títol Llista d’espera, ara és demà, de l’escultor David Sánchez León, més conegut com D.S. León.


Es tracta d’un conjunt de 30 escultures confeccionades amb filferro gruixut, que envolten tota la superfície de la primera planta, amb mides que oscil·len entre els 82 i els 130 metres d’allargada, i que pesen una mitjana de dos quilos. Ara bé, el què crida més l’atenció no és la seva forma sinó la seva disposició, ja que estan penjades d’un fil com si es tractés d’una mena de suïcidi col·lectiu.

El context sobre el qual ha treballat l’artista és la societat contemporània en general, sense importar sexe, classe o ètnia, com viuen el seu temps, els seus somnis, la seva vida i les seves esperances. Probablement per aquest mateix motiu les escultures estan proveïdes de cap signe d’identitat o gènere, però estan carregades de la humanitat amb la qual ens hi podem arribar a veure reflectits, atrapats en un passar accelerat de la vida que no ens deixa gaudir de l’instant.


David Sánchez León vol que el públic reflexioni sobre les seves vides, que cada peça pugui ser un mirall de les seves pròpies realitats. Segons explica el mateix escultor: “Durant el procés creatiu de l’obra m’he preocupat de la lectura de textos filosòfics, la observació de la meva pròpia persona i dels humans que m’envolten.(...) Ens passem la nostra existència fent llistes de les coses que desitgem, esperant que arribin. Mentrestant, la vida passa”.

Projecte ‘Art en Ruta’ del Consell Comarcal de la Selva

El muntatge ha estat seleccionada en la primera edició del programa ‘Art en Ruta’, organitzat pel Consell Comarcal de la Selva. La seva finalitat és crear un circuit anual expositiu, promoure les obres dels artistes i oferir una plataforma conjunta de difusió del talent artístic de la comarca.

Al mateix temps, l’acció ‘Art en Ruta’ està emmarcada en la iniciativa SelvaCultura, amb la qual el Consell Comarcal de la Selva vol seguir impulsant i donant suport a l’escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca. En aquest cas, el muntatge de David Sánchez León promou l’obra d’un artista que compta amb una trajectòria encara curta però intensa: ha participat en diversos esdeveniments i fires d’art d’arreu del món, destacant el 17è Open Internacional d’Escultura de Venècia, la 10a Fira d’Art Contemporani de Madrid (ArtMadrid), convidat al Festival 18951 km de Berlín, al Re New Festival de Pittsburgh als Estats Units, o bé al Drap Art 2015 celebrat al CCCB de Barcelona, entre d’altres.


El muntatge escultòric de David Sánchez León Llista d’espera, ara és demà es podrà visitar a la primera planta de Casa Saladrigas fins el proper 8 de setembre. Cal recordar que aquesta mostra comparteix espai al mateix edifici amb l’exposició dels treballs guanyadors i una selecció dels participants al 24è Concurs Fotogràfic Focs i Festa. Totes dues es poden visitar amb un mateix horari:: dimarts i dimecres de 10 a 13 h, i els dijous, divendres i dissabtes de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.
Data de realització: 08/14/2018 | Data de la darrera actualització: 08/14/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300