Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La música de sardanes continua sonant aquest estiu a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/14/2018 04:39:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La música de sardanes continua sonant aquest estiu a Blanes

S’han programat set audicions, a banda de les que ja s’han inclòs als programes d’actes tant de la Festa Major de Santa Anna com de la Festa dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià

Blanes és una de les ciutats gironines i d’arreu del país on la música forma part intrínseca de l’ADN dels seus habitants, en especial la de sardana. Prova d’això és que va ser aquí on a mitjans del segle XX es va crear sota la batuta del pare Joaquim Alqueza la primera Banda i Cobla Infantil d’arreu de Catalunya, la del Col·legi Santa Maria. Avui dia encara perdura en el temps després d’haver complert el seu 50è aniversari al 2017, i continua acompanyant en aquesta vila on comença la Costa Brava un bon grapat d’activitats lúdiques i festives.


Audició de Sardanes 12 d'agost
Entre elles, les audicions de sardanes que es fan al llarg de tot l’any, però de manera encara més intensiva durant l’estiu, coincidint amb el bon temps. Aquest 2018 s’han programat un total de set sessions, sense comptar les que es van fer amb motiu de la Festa Major de Santa Anna a finals de juliol, i la que es farà el proper 21 d’agost, coincidint amb el dia central de la Festa Major Petita, la dels copatrons Sant Bonós i Sant Maximià.


La Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria serà i ha estat l’encarregada de tocar la música de sardanes en tres sessions. Precisament va encetar el cicle el passat 1 de juliol, ho va fer de nou el 29 de juliol, i tancarà el periple el 2 de setembre. Les altres quatre audicions han anat a càrrec de la Cobla Principal de Banyoles, que va actuar els dies 8 i 15 de juliol; la Cobla Baix Empordà, que ho va fer el 5 d’agost; i la Cobla Flama de Farners, que va tocar sardanes diumenge passat, el 12 d’agost.

Audició de Sardanes amb la Cobla Flama de Farners

La Cobla Flama de Farners va oferir un concert que va voltar les dues hores de duració, per complaure amb escreix al gran nombre de públic que va acabar congregant-s’hi. De fet, inclús en va tocar de propina, que no estaven incloses al programa, com per exemple la darrera que es va gaudir com a cloenda, La Santa Espina.


Cobla Flama de Farners
Al repertori anunciat d’antuvi hi havia Encara hi sóc, de Florenci Mauné; El sereno, de Josep Coll; i Floretes del Llac, de Josep Saderra, entre d’altres. També van haver-hi tres peces apreciades de manera molt especial pel públic local: Blanes Festiu, de Josep Albertí; i 25 anys de continuïtat, del compositor blanenc Jordi Molina; i Un camí d’il·lusions, d’un altre compositor blanenc, el jove músic Pitu Chamorro.


La major part d eles audicions, com la que tindrà lloc el proper dimarts 21 d’agost amb la Cobla Ciutat de Girona, s’estan allotjant a l’escenari del Passeig de Mar situat darrera el Monument a Joaquim Ruyra. En canvi, tant la primera com la darrera audicions programades, així com l’última que es va fer diumenge passat, han tingut i tindran com escenari el Banc dels Músics, al costat del Monument a la Sardana. L’única constant de totes elles és que les audicions de sardanes es fan en el mateix horari: a les 7 del vespre.
Data de realització: 08/14/2018 | Data de la darrera actualització: 08/14/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300