Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La presidenta d’Amnistia Internacional participarà a Blanes en la projecció del vídeo dels 40 anys de l’entitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/15/2018 11:58:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La presidenta d’Amnistia Internacional participarà a Blanes en la projecció del vídeo dels 40 anys de l’entitat

Aquest divendres 17 d’agost Ma del Carmen Ramírez encapçalarà la projecció del documental ‘Grietas’ al 9è cicle de ‘Docus a la Fresca’, i participarà en el debat obert al públic

La novena edició del cicle ‘Docus a la Fresca’ travessarà el seu equador divendres vinent 17 d’agost amb la seva tercera sessió d’aquest 2018. Ho farà de la mà d’Amnistia Internacional (AI), que un any més suma esforços amb els organitzadors del festival cinematogràfic, l’Associació Cultural ‘La Focal’ per oferir treballs de contingut i qualitat.


Segona sessió 2018 'Docus a la Fresca'
Fotografies: Javier Calvete
En aquesta ocasió, la vetllada comptarà amb una convidada molt especial: la presidenta d’Amnistia Internacional a Catalunya. En primer lloc Ma del Carmen Ramírez presentarà les dues peces audiovisuals i després participarà en el debat posterior que, com és habitual, s’obrirà al públic assistent després de la projecció, quan el recinte es transforma en una àgora a l’aire lliure. Complementant la sessió, s’instal·larà una carpa informativa al recinte, amb difusió de material d’Amnistia Internacional.

Celebració del 40è aniversari d’Amnistia Internacional a l’estat espanyol

Els dos treballs que es projectaran divendres vinent al punt de les 10 de la nit estan directament relacionats amb la commemoració que viu enguany Amnistia Internacional: el 40è aniversari de la seva posada en marxa a l’estat espanyol. En primer lloc s’oferirà el curtmetratge Planeta J, de gairebé dos minuts i mig de duració, i després el documental Grietas, amb una durada d’1 hora i 20 minuts.


Fotograma del documental 'Grietas', d'Amnistia Internacional
El Planeta J és una animació creada per Contrapunto BBDO, a través de la qual Amnistia Internacional reivindica una realitat més justa pel Planeta Terra. Un món sense guerres, sense discriminació i sense fronteres. Ens descobreix un nou món habitable sobre un fons negre on va apareixent tot el què va passant des dels ulls d’un astronauta que ho descobreix. Una faula, una metàfora sobre la vida intel·ligent i els drets humans, en l’espai i en el nostre temps: un planeta diferent i en un mateix món.

Per la seva banda, Grietas és el documental que específicament ha presentat Amnistia Internacional amb motiu del seu 40è aniversari. Dirigit per Xuban Intxausti, guió de Lluís Arcarazo i produït per Mediapro, explica cinc històries unides per un element comú. Totes cinc són esquerdes als drets humans que persones corrents tracten d’arranjar amb el seu impuls i determinació. Ho fan amb els escassos recursos que tenen al seu abast per reparar unes esquerdes a les que l’estat espanyol té la responsabilitat de fer front.


La situació de les persones refugiades i migrants, els obstacles amb què s’enfronten les víctimes de violència de gènere, l’impacte de les mesures d’austeritat en la vida de les persones, la negativa de les autoritats a obrir la plana dels crims comesos durant la Guerra Civil i el Franquisme, o bé la reparació a les víctimes de tortura són alguns dels reptes en drets humans als que cal que s’enfronti el govern de l’estat espanyol.

Són cinc històries reals que reflecteixen l’actual situació dels drets humans a l’estat espanyol i que ajuda a reflexionar sobre la mateixa trajectòria de la ONG 40 anys més tard, d’ençà que l’any 1978 se la va legalitzar. Actualment AI compta amb el recolzament de més de set milions de persones arreu del món, de les quals més de 84.000 són sòcies de l’organització, 2.400 persones són activistes, i més de mig milió col·laboren assíduament signant les seves campanyes de peticions.


La projecció de Planeta J i Grietas començarà a les 10 de la nit d’aquest proper divendres 17 d’agost al seu lloc habitual, la Plaça Verge Maria. La següent sessió dels ‘Docus a la Fresca’ que s’emplaça pel 24 d’agost tractarà un tema que de ben segur interessarà tothom, perquè malauradament afronta una qüestió en què gairebé tots hi estem relacionats: Mon Marquès: el combat de la memòria, que aporta llum a la foscor que sempre hi ha hagut sobre l’exili republicà.
Data de realització: 08/15/2018 | Data de la darrera actualització: 08/15/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300