Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

A Blanes tot a punt per la XXXV Caminada Popular Nit de Sant Bonós de dissabte, que preveu 5.500 participants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/16/2018 01:04:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLA Blanes tot a punt per la XXXV Caminada Popular Nit de Sant Bonós de dissabte, que preveu 5.500 participants

L’any passat es va suspendre en senyal de dol pels atemptats terroristes, i aquest 2018 s’arriba als emblemàtics 35 anys amb la previsió de tornar a repetir l’èxit d’anteriors edicions

A Blanes tot està a punt per allotjar dissabte vinent, 18 d’agost, l’esdeveniment lúdico-esportiu que indiscutiblement atrau any rere any un major nombre de participants. Es tracta de la Caminada Popular Nit de Sant Bonós, que aquest 2018 complirà l’emblemàtica xifra dels 35 anys després que l’any passat es va suspendre la marxa nocturna en senyal de dol pels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils.


Arxiu Caminada Nit de Sant Bonós
Quan falten dos dies per la prova, hi ha un 35% d’inscripcions fetes online a través de l’enllaç https://www.inscripcions.cat/nitdesantbonos2018/formulari_inscripcio. El topall màxim serà de 5.500 participants, una xifra que ja es va haver d’augmentar fa dos anys per poder donar cabuda a la creixent demanada que any rere any ha anat en augment a causa de la seva popularitat.

La marxa té sortida i arribada des del mateix indret, el Passeig de Mar, començarà a 2/4 d’11 de la nit, i compta amb un recorregut d’uns 8 quilòmetres que transcorren arreu de la vila, havent-se fet una petita modificació al seu pas pel barri de S’Auguer, a causa de les obres que s’hi estan fent. Tal com el seu nom ja indica, es tracta d’una prova popular, on solen participar famílies i grups d’amics, un esdeveniment esport i lúdic, en la línia de les dues destinacions turístiques amb què està distingida Blanes: familiar i esportiu.

Inscripcions presencials divendres i dissabte

El principal atractiu de la caminada és fer una passejada nocturna estiuenca, si bé els més avesats a córrer aprofiten per entrenar i se situen en el grup de capçalera per despegar tant bon punt es dóna el tret de sortida. Les inscripcions online finalitzen aquest dijous 16 d’agost a les 12 de la nit, perquè a partir de l’endemà passaran a fer-se presencials.


Divendres se’n poden fer presencials en dos indrets i horaris diferents. A la Ciutat Esportiva Blanes l’horari serà des de les 10 del matí fins les 9 de la nit, i a la planta baixa de l’Ajuntament de Blanes, el mateix divendres dia 17, des de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre. L’endemà dissabte es continuaran fent inscripcions presencials a la planta baixa de l’Ajuntament de Blanes durant tot ala jornada: des de les 10 del matí fins a les 10 de la nit, o bé fins arribar al topall d’enguany: els 5.500 inscrits.

Aquest nombre màxim de límit per inscripcions cal vigilar-lo especialment els qui esperen fins el darrer moment per apuntar-se. Això és perquè aquests darrers anys hi ha hagut força gent que s’ha quedat sense el seu corresponent dorsal perquè van anar a apuntar-se dins de l’horari, però quan s’hi van presentar s’havien hagut de tancar inscripcions al haver-se arribar al màxim previst d’antuvi.

Una Caminada 100% solidària, amb aportacions a entitats socials

El preu d’inscripció per participar a la caminada és de 4 €, tot i que també hi ha la possibilitat de ser solidari de manera voluntària i pagar 4’50€. Els 0’50 € es destinen cada any a una entitat sense ànim de lucre, triada pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes, que en aquesta ocasió han escollit la Plataforma de Dones i l’Associació de Dones Artesanes, a qui es lliurarà un simbòlic taló poc abans que comenci la marxa popular, dividint per dos les aportacions voluntàries de 0’50 €.


Sortida Caminada 1997 - Arxiu Municipal de Blanes
Els 4 € que es paguen per inscriure’s els destinen a cobrir part de les despeses que es necessiten afrontar per fer front a l’activitat. D’altra banda, aquestes no seran les úniques aportacions solidàries relacionades amb la caminada, l’Obra Social La Caixa –a banda de regalar samarretes tècniques per als inscrits entre els números 501 i 1501- també fa dues aportacions directes de 1.000 € cadascuna d’elles a dues altres entitats socials: l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas i l’Associació de Prejubilats i Pensionistes de la Casa del Mar.

Talls de circulació i col·laboradors de la caminada

Per garantir que l’esdeveniment pugui transcórrer de manera més fluida i evitar en el possible que la circulació quedi col·lapsada, la Policia Local de Blanes posarà en marxa diverses mesures de trànsit coincidint amb la jornada del dissabte 18 d’agost. Per aquest motiu, des del cos policial s’ha demanat als conductors que agafin rutes alternatives en cas que hagin de circular per les zones afectades.

A partir de les 22’15 h de la nit i fins la finalització de la caminada –cap a la 1’30 h matinada, aproximadament- s’aniran fent talls de circulació esglaonats. Aquestes mesures afectaran diversos carrers per on transcorre la prova, que romandran tancats i/o amb passos alternatius depenent de la intensitat del flux de participants.


La 35a Caminada Popular Nit de Sant Bonós l’organitza l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Grup Fondistes Blanes. Col·laboren en diversos aspectes la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, així com el Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona.

Perquè la prova sigui un èxit es compta amb un ampli desplegament humà, que s’encarrega de determinats aspectes logístics, principalment de l’Àrea d’Esports i del Grup Fondistes Blanes, així com altres voluntaris i voluntàries. També es compta amb el suport de les següents empreses i establiments: Aneto, Freskibo, Óptica Muralla, Autopodium, Ale Hop, Obra Social La Caixa, Aquarius, Frigorífics Ros, Hotel Beverly Park, Serhs Fruits, Kids & Us, Blanes.Com, Càmping La Masia, Joieria Maresme, Cafè Terrassans, Illes Juli-Tot Carn i Dofi Jet Boats.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 08/16/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300