Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enceta la Festa Major Petita amb un pregó itinerant que parla dels presos polítics i els exiliats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/17/2018 08:17:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes enceta la Festa Major Petita amb un pregó itinerant que parla dels presos polítics i els exiliats

El primer dia de la Festa dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià, haurà contingut amb una cercavila i un concert amb el grup ‘Gaz’ i continua amb un cap de setmana farcit d’activitats

El vespre d’avui divendres Blanes ha començat a viure els primers actes de la Festa dels Copatrons, la Festa Major Petita en honor a Sant Bonós i Sant Maximià. El tret de sortida l’ha donat l’Anunciació de l’Inici de la Festa, un pregó itinerant cantat que ha transcorregut pel centre de la vila, especialment animat pel grup de gralles i percussió, els capgrossos i gegantons de la Colla Gegantera de Blanes.La comitiva s’ha anat aturant en diversos llocs del nucli antic per fer l’Anunciació de l’Inici de la Festa. Ferran Pujadas, d’Acció Cultural Es Viver, s’ha encarregat de cantar el pregó acompanyat d’una guitarra. En la línia reivindicativa que caracteritza aquest acte, la lletra de la cançó ha criticat principalment una qüestió d’àmbit nacional: els presos polítics i els exiliats:“En terra catalana, si n’hi ha tres presons,
on hi ha presos polítics, és una vergonya,
tancats sense raó, lireta, liró
També hi ha exiliats lluny dels seus familiars,
fugint d’una revenja, és una vergonya,
per voler llibertat, lireta, liró
No ens enganyeu ara, no ens enganyeu no.
Que això no és democràcia, és una vergonya,
això és una gran farsa, lireta, liró.
Teniu la violència. Voleu que tinguem por.
Però el poble que es defensa, és l’esperança
de tota la nació, lireta, liró”

Més d’una vintena d’activitats amb motiu de la Festa dels Copatrons

La lletra de la cançó-pregó s’ha encetat tot fent un repàs als principals actes inclosos enguany a la Festa Major Petita, la Festa dels Copatrons. Des d’avui divendres i fins dimarts vinent, 21 d’agost, s’han programat una vintena d’activitats caracteritzades principalment per la seva arrel tradicional i popular, així com perquè les poden gaudir gent de totes les edats i de gustos prou diferents.


Després de l’Anunciació de l’Inici de la Festa, la jornada inaugural d’avui divendres també haurà inclòs el Toquen a Córrer amb l’Esbart Joaquim Ruyra, la cercavila Places i Carrers i un concert amb el grup Gaz a la Plaça dels Dies Feiners. Demà dissabte hi haurà la Cursa Córrer el Cós a les 7 de la tarda amb sortida des del Passeig Pau Casals i arribada a la Plaça de l’Església. Finalment, a 2/4 d’11 arribarà el principal esdeveniment de la Festa Major Petita: la Caminada Popular Nit de Sant Bonós, amb sortida i arribada des del Passeig de Mar, i amb un recorregut de prop de vuit quilòmetres arreu del municipi.

L’endemà diumenge hi haurà la Tirada a l’Art a la platja de S’Abanell –a l’alçada del barri d’Els Pins- i una Sardinada Popular. Al migdia una Vermutada i un Dinar Popular davant del local de La Cooperativa, i al vespre un Ball de Lindy Hop a la Plaça dels Països Catalans i l’espectacle musical Records per a tu amb el grup NABAC a la Plaça dels Dies Feiners.


La Festa Major Petita culminarà coincidint amb el dia en què se celebra Sant Bonós i Sant Maximà, el dimarts 21 d’agost. A les 8 del matí hi haurà una Xocolatada Popular sota l’Arc dels Copatrons, al Carrer Ample, i a 2/4 de 12 una Ofrena Floral institucional en aquest mateix indret. Després de l’ofici solemne de les 12 del migdia, la jornada culminarà a les 7 de la tarda amb una Audició de Sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona davant el Monument a Joaquim Ruyra, al Passeig Pau Casals, i a les 10 de la nit una Cantada d’Havaneres al Banc dels Músics amb els grups Cabotatge i Peix Fregit.
Data de realització: 08/17/2018 | Data de la darrera actualització: 08/17/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300