Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un centenar de persones participen a la jornada extraordinària de donació de sang a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/17/2018 09:03:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un centenar de persones participen a la jornada extraordinària de donació de sang a Blanes

El Bus del Banc de Sang va estar instal·lat al cèntric Passeig de mar de Blanes durant tota la jornada d’aquest passat dijous

La jornada extraordinària de donació de sant que es va fer aquest passat dijous a Blanes ha comptat amb la participació d’un centenar de persones. Segons dades de l’organització, el Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, l’Ajuntament de Blanes i la Germandat de Donadors, al llarg de tot el dia es van fer un total de 70 donacions.


Jornada de Donació Extraordinària de Sang a Blanes
D’aquest total, 20 se’n van fer al matí, des de les 10 i fins les 2 del migdia, mentre que les 50 restants es van efectuar a la segona part de la jornada, entre 2/4 de 6 i 2/4 de 10 de la nit. La resta de participants, pels volts d’una trentena, van ser oferiments que es van haver de rebutjar, majoritàriament en prevenció perquè els voluntaris i voluntàries havien viatjat a l’estranger recentment.

El Bus del Banc de Sang va estacionar-se durant tota la jornada del dijous al cèntric Passeig de Mar, a tocar amb la confluència del Carrer Ample. A diferència d’anteriors edicions, en què s’havia fet durant dos dies, aquest 2018 la recapta extraordinària de donació de sang s’ha restringit a un sol dia, però s’espera que al 2019 es torni a fer en dues jornades consecutives.


L’any passat, quan la presència del Bus del Banc de Sang a Blanes va coincidir amb els atemptats terroristes comesos a Barcelona i Cambrils, la unitat mòbil va registrar un autèntic allau de persones per oferir-s’hi. En van haver 233, un 786% més que en l’anterior donació extraordinària de l’agost de l’any anterior, el 2016.


La propera ocasió en què Blanes allotjarà una donació de sang serà ja dins el calendari regular de jornades que es fan al llarg de tot l’any. Es farà la tarda del dijous 20 de setembre (de 16 a 20 h), així com durant tota la jornada del divendres 21 de setembre (de 10 a 14 h i de 16 a 20 h), a la Biblioteca Comarcal.
Data de realització: 08/17/2018 | Data de la darrera actualització: 08/17/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300