Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un concert amb els ‘Gaz’ i la Cercavila ‘Places i Carrers’ tanquen la primera jornada de la Festa dels Copatrons


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/18/2018 11:16:10 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un concert amb els ‘Gaz’ i la Cercavila ‘Places i Carrers’ tanquen la primera jornada de la Festa dels Copatrons

La Festa Major Petita de Blanes continua avui dissabte amb la 34a Caminada Popular Nit de Sant Bonós a 2/4 d’11 i la Cursa Córrer el Cós, d’arrel tradicional, a partir de les 6 de la tarda

Blanes ha seguit vivint durant les darreres hores la Festa Major Petita, la Festa dels Copatrons que s’allargarà fins el proper dimarts 21 d’agost. El vespre d’ahir divendres la primera jornada es va completar a la nit amb la cercavila Places i Carreres, que va comptar amb diversos elements populars, entre ells els gegantons de la Colla Gegantera i el grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera, tots dos de Blanes.


Cercavila 'Places i Carrers'
La festiva comitiva va emprendre la sortida des de davant del Casal La Cooperativa i va aturar-se especialment al Passeig de Mar, farcit de vianants a quarts de 10 de la nit. Un altre indret on la cercavila també va regalar-se força per complaure al nombrós públic que els anava seguint va ser a la Plaça dels Dies Feiners, on tot estava a punt perquè comencés el següent ingredient de la nit.


A les 10 en punt va començar el concert amb el grup ‘Gaz’, una banda de rock de Barcelona que basa els seus temes en una fusió elèctrica del so dels anys 50, 60 i 70. Abasta estils que van des del rockabilly fins al rythm & blues dels Stones o al hardrock de Deep Purple, passant pel glamrock de T-Rex i clàssics com els Beatles, Elvis o Jerry Lewis. El seu so impecable va posar el toc musical rocker a la Festa Major Petita fins poc més de les 12 de la mitjanit.


Concert amb el grup 'Gaz'
Avui dissabte, Caminada Popular Nit de Sant Bonós i Cursa Córrer el Còs

La segona jornada de la Festa Major Petita 2018 estarà centrada avui dissabte en dos esdeveniments on l’esport, però també la tradició i el caire popular, són el seu nexe comú. El més espectacular i participatiu serà la XXXV Caminada Popular Nit de Sant Bonós, que començarà a 2/4 d’11. Aquest dissabte a les 10 del matí ha continuat la inscripció dels participants, i ha començat la recollida de dorsals dels qui han fet la presincripció online.


Inscripcions 35a Caminada Popular Nit de Sant Bonós
Totes dues coses es fan a la planta baixa de l’Ajuntament de Blanes, mentre la feina al Passeig de Mar per habilitar tota la infraestructura de sortida i arribada segueix també a bon ritme. Les inscripcions, al preu de 4’5 € -inclòs el donatiu voluntari de 0’5 € per a dues entitats socials de Blanes-, es faran ininterrompudament avui dissabte fins les 10 de la nit o fins arribar al topall màxim de dorsals: 5.500.

Per la seva banda, l’altre esdeveniment de la Festa Major Petita d’avui dissabte és la Cursa Córrer el Cós, que té els seus orígens històrics entre els segles X i XI, quan els corsaris atacaven els pobles de la Costa Brava. Es van encarregar de recuperar aquesta antiga tradició blanenca els membres d’Acció Cultural Es Viver, que van incorporar-la al cicle de la Festa dels Copatrons.


Recollida de dorsals de les preinscripcions online
La Cursa Córrer el Cós començarà a les 6 amb les inscripcions; a 2/4 de 7 es farà la cercavila d’inici i a les 7 les sortides dels corredors. Hi ha dues modalitats: nens i nenes de fins a 12 anys i adults. Surten des del Passeig Pau Casals –davant el Monument a Joaquim Ruyra- i passen pel Carrer Ample fins arribar a la Plaça de l’Església, uns 900 metres de recorregut. Hi ha premis per als tres primers classificats en masculí i femení, i es lliuraran a 2/4 de 8 al lloc d’arribada, la Plaça de l’Església.

Tirada de l’Art, Sardinada, Vermutada, Dinar, Ball i ‘Records per a Tu’

Diumenge el cicle de la Festa Major Petita continuarà amb un variat ventall d’activitats que s’encetaran molt d’hora, amb la Tirada a l’Art a la Platja de S’Abanell, a l’alçada de la Plaça Nostra Senyora del Vilar d’Els Pins. A les 8 del matí es tirarà la xarxa a mar perquè des de terra s’estirin els dos caps, i després s’oferirà una Sardinada Popular.


Tirada a l'Art 2017
A les 12 del migdia hi haurà la popular Vermutada seguida a les 2 de la tarda pel Dinar Popular. Tots dos actes gastronòmics es faran al Carrer Muralla, davant del Casal La Cooperativa. Ja a la tarda, a partir de les 7 hi haurà una sessió de Ball de Lindy Hop a la Plaça dels Països Catalans, i a les 9 de la nit l’espectacle musical Records per a tu, del grup NABAC, a la Plaça dels Dies Feiners.

La Festa dels Copatrons de Blanes culminarà el dia en què se celebren Sant Bonós i Sant Maximià, el dimarts 21 d’agost. Al matí hi haurà una Xocolatada Popular, una Ofrena Floral i una Missa en honor seu. I, per últim, al vespre Audició de Sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona i Cantada d’Havaneres doble amb els grups Cabotatge de Blanes i Peix Fregit de Palafrugell.
Data de realització: 08/18/2018 | Data de la darrera actualització: 08/18/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300