Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La històrica 35a Caminada Popular Nit de Sant Bonós de Blanes registra gairebé 5.000 participants


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/19/2018 08:54:51 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLLa històrica 35a Caminada Popular Nit de Sant Bonós de Blanes registra gairebé 5.000 participants

El més ràpid per segona edició consecutiva ha estat el corredor blanenc Buba Sabaly, que ha fet el recorregut de 8 km en poc més de 26 minuts, seguit per l’atleta olímpic José Luis Blanco

Blanes va tornar a viure la passada nit de dissabte l’esdeveniment lúdic i esportiu que, sense cap mena de dubte, és el més participatiu en aquest àmbit. La XXXV Caminada Popular Nit de Sant Bonós, ha comptat amb gairebé 5.000 participants, que van fer un recorregut aproximat d’uns 8 Km, que transcórrer pels diversos barris del municipi, i amb sortida i arribada des del Passeig de Mar.


35a Caminada Popular Nit de Sant Bonós
Fotografies: Javier Calvete
D’aquesta manera, Blanes ha pogut celebrar la històrica 35a edició que s’ha complert enguany en plena forma, amb milers de persones disposades a gaudir d’una nit d’estiu fent una passejada. L’any passat havia de celebrar-se aquesta assenyalada edició, però no es va arribar a fer perquè es va suspendre en senyal de dol pels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils.

L’esdeveniment lúdic i esportiu més participatiu des de fa 35 anys

El to lúdic i festiu que caracteritza la Caminada Popular Nit de Sant Bonós va quedar de nou reflectit ahir al vespre amb gent de totes les edats que s’hi van veure passar en la sortida i arribada. La caminada és un dels esdeveniments estiuencs de Blanes que mou un major nombre de participants després del Concurs Internacional de Focs d’Artifici del juliol.


Més enllà de tractar-se d’una marxa popular, es tota una tradició seguida per un gran nombre de blanencs i blanenques, així com per molts visitants, tant fidels com ocasionals, que també s’afegeixen a la festa. Hi ha famílies senceres, moltes amb els petits de la casa en un cotxet, grups d’amics i amigues disfressats, animals de companyia al seu costat o a collibè, i fins i tot un gegantó de la Colla Gegantera.

El blanenc Buba Sabaly, el més ràpid seguit per l’olímpic José Luis Blanco

A banda de la immensa majoria dels participants, que fan la caminada prenent-se-la com una agradable i tranquil·la passejada nocturna, també n’hi ha que la cobreix corrent. Malgrat té un caràcter no competitiu, la marxa l’aprofiten molts esportistes per entrenar-se, i per això se situen en primera línia del grup d’atletes per poder sortir disparats tan bon punt s’ha fet el tret de sortida.


Els tres primers classificats amb l'alcalde de Blanes
El primer participant en cobrir la distància en aquesta 35a edició ha estat de nou l’atleta blanenc Buba Sabaly, repetint la mateixa posició que en l’anterior caminada, gairebé amb idèntic temps: poc més de 26 minuts. Sabaly ha estat Campió de Catalunya en la prova dels 3.000 metres obstacles, i sots campió d’Espanya en aquesta mateixa modalitat. Darrera d’ell, va arribar l’atleta olímpic de la veïna població de Lloret José Luis Blanco, qui també va ser segon en l’anterior edició. Val a dir que aquest 2018 és la vuitena vegada que ha participat José Luis Blanco: en 6 edicions ha estat primer (1994, 1995, 2012, 2013, 2014 i 2015), i en les altres dues segon.


Les tres primeres classificades amb l'alcalde de Blanes
Inclosa dins el calendari de la marca de turisme esportiu i familiar Blanes X Runners, el proper esdeveniment que hi ha haurà tindrà lloc tot just d’aquí a una setmana. Es tracta del X Aquatló Popular Vila de Blanes que es farà el diumenge 26 d’agost a partir de 2/4 de 10 del matí.

Una caminada solidària en benefici d’entitats socials de la vila

Des de la 24a edició, els participants tenen la possibilitat de fer donacions voluntàries mínimes de 0’50 € en el moment de la inscripció. Tot el què es recull es destina a entitats sense afany de lucre que trien des del Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes. Aquest 2018 un 50% del total recollit amb aquestes donacions s’ha destinat a la Plataforma de Dones i l’altre 50% a l’Associació de Dones Artesanes.


Lliurament dels talons solidaris
Abans que comencés la caminada, l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat d’altres regidors i regidores del consistori, van fer el lliurament de la suma de totes les aportacions voluntàries. Aurora Mèrida, presidenta de la Plataforma de Dones, va recollir un simbòlic taló de 555 €; el mateix import que també va recollir en el seu respectiu taló Joana Peral, presidenta de l’Associació de Dones Artesanes.

D’altra banda, l’Obra Social La Caixa també col·labora i, a banda d’haver regalat samarretes tècniques amb el nom de la caminada, també farà dues aportacions directes de 1.000 € cadascuna d’elles a sengles entitats socials: l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas i l’Associació de Prejubilats i Pensionistes de la Casa del Mar. Aquestes donacions es lliuraran els propers dies.

La Bossa del Corredor i altres detalls logístics

Per tercer any, totes les persones inscrites van rebre a la seva arribada una Bossa del Corredor, que incloïa diversos obsequis cedits a l’Ajuntament per empreses i firmes comercials. Després, tots els qui duien el dorsal van accedir al recinte exclusiu que hi havia a rengló seguit. En aquesta zona es va repartir aigua i talls de xíndria i un photocall per immortalitzar el moment.


La 35a Caminada Popular Nit de Sant Bonós està organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Grup Fondistes Blanes. Col·laboren en diversos aspectes logístics la Policia Local i Protecció Civil de Blanes; el Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona. Perquè la prova sigui un èxit, a banda del personal de l’organització, hi ha diversos voluntaris i voluntàries.

També es compta amb el suport de les següents empreses i establiments: Aneto, Freskibo, Óptica Muralla, Autopodium, Ale Hop, Obra Social La Caixa, Aquarius, Frigorífics Ros, Hotel Beverly Park, Serhs Fruits, Kids & Us, Blanes.Com, Càmping La Masia, Joieria Maresme, Cafè Terrassans, Illes Juli-Tot Carn i Dofi Jet Boats.





Data de realització: 08/19/2018 | Data de la darrera actualització: 08/19/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300