Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Cursa Córrer al Cós de la Festa dels Copatrons continua augmentant el nombre de participants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/20/2018 11:59:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Cursa Córrer al Cós de la Festa dels Copatrons continua augmentant el nombre de participants

Celebrada la tarda d'aquest passat dissabte, van haver 69 corredors i corredores: 48 en nens i nenes de 2 a 11 anys, i 21 en la de majors de 12 anys

Blanes viscut un intens cap de setmana farcit dels actes inclosos a la Festa Major Petita, la dels copatrons Sant Bonós i Sant Maximià. A banda de la XXXV Caminada Popular Nit de Sant Bonós de dissabte, tant dissabte com diumenge hi ha hagut un bon ventall d’esdeveniments per complaure tot tipus de gustos i edats.

Cronològicament, la tarda de dissabte es va fer una nova edició de la tradicional Cursa Córrer el Cós, recuperada l’any 2003 per Acció Cultural Es Viver. Les seves arrels s’enfilen entre els segles X i XI, quan els corsaris atacaven els pobles de la Costa Brava. Com és habitual, la cursa es va encetar amb una cercavila on van participar diversos membres de la Colla Gegantera de Blanes, que van fer el mateix recorregut que després haurien de fer els participants.


Cercavila prèvia a la Cursa Córrer el Cós
D’aquesta manera, després d’enfilar tot el Passeig Pau Casals –des de l’alçada de Casa Saladrigas, davant el Monument a Joaquim Ruyra-, va continuar Carrer Ample a munt, va girar pel Carrer Nou i va concloure a la Plaça de l’Església. Allí s’hi va instal·lar encarat al capdamunt de la pujada el gegant de Blanes, en Gastó, que duia presa a la mà la bandera de Blanes.


Sortida corredors de 2 a 11 anys
Això és perquè tots i cadascun dels corredors i corredores han de tocar la bandera quan arribin a dalt, donant així per tancada la seva participació en la cursa. En total, aquest 2018 hi ha hagut 69 participants, 4 més que al 2017: 48 en la categoria de nens i nenes de 2 a 11 anys d’edat, i 21 en la de majors d’aquesta edat, en tots dos casos els premis són pels integrants dels dos gèneres.


Els tres primers classificats de les quatre categories
En la categoria de 2 a 11 anys les tres primeres corredores van ser Mar Escrig (10 anys), Laia Alum (8 anys) i Daniela Gutiérrez (8 anys); i els tres primers Roger Alum (10 anys), Oriol Talavero (11 anys) i Manel Nicolau (11 anys). Per la seva banda, en la de majors de 12 anys les tres primeres classificades van ser Marta Romance (18 anys), Claudia Oil (12 anys) i Marta Macià (12 anys); i els tres primers Marc Valls (16 anys), Albert Martínez (19 anys) i Marc Cermeño (41 anys).
Data de realització: 08/20/2018 | Data de la darrera actualització: 08/20/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300