Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Tirada a l'Art de la Festa Major Petita aplega un bon grapat de participants a la Platja de S'Abanell


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/20/2018 12:06:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Tirada a l'Art de la Festa Major Petita aplega un bon grapat de participants a la Platja de S'Abanell

A diferència d'anteriors edicions, aquest cop es van recollir molts sonsos, que es van tornar a llençar a la mar. L'activitat es va completar amb una Sardinada Popular

El programa de la Festa Major Petita es va encetar diumenge de manera molt matinera, amb una activitat que enllaçava directament amb les arrels marineres de la vila de Blanes: la Tirada a l’Art. Més d’un centenar de persones de totes les edats es van aplegar a les 8 del matí per participar-hi. L’Associació de Veïns d’Els Pins es va encarregar de col·laborar activament en l’organització d’aquesta activitat, ja que des de fa 40 anys forma part del cicle de les festes del barri que es fan a la primavera.


Tirada a l'Art 2018 - Fotografies: Olga Garsaball
Es tracta de reivindicar un art de pesca antic, perdut en el temps, que consisteix en estirar des de la platja una xarxa d’arrossegament que té dos caps. Es necessiten moltes mans per tibar dels dos extrems de l’art des de la sorra amb sengles cordes fins que s’aconsegueix recollir la seva part central amb forma de bossa de grans dimensions on, temps enrere, s’hi aplegaven els fruits de la mar.


A diferència d’altres anys, en què com a molt es recollien meduses, aquest 2018 es va pescar un bon grapat de sonsos, que es van tirar de nou a la mar com sempre s’ha fet, ja que l’objectiu no és tant el de recollir pesca, sinó de reivindicar l’essència marinera de Blanes. Per poder organitzar la Tirada a l’Art, s’ha comptat un any més amb l’embarcació de Salva Martínez, imprescindible per poder fer aquesta tècnica. El seu patró també col·labora amb les festes de barri. Un cop acabada la tirada, la jornada matinera i marinera es va tancar amb una sardinada popular que va tenir lloc allí mateix, acompanyada de pa i vi.
Data de realització: 08/20/2018 | Data de la darrera actualització: 08/20/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300