Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una Xocolatada Popular amb 700 persones enceta el dia més oficial de la Festa Major Petita de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/21/2018 12:51:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Una Xocolatada Popular amb 700 persones enceta el dia més oficial de la Festa Major Petita de Blanes

Avui dimarts 21 d’agost se celebra Sant Bonós i Sant Maximià, els copatrons de Blanes, per això es fan els actes més institucionals de la festa que es tancarà a la nit amb havaneres

Blanes està vivint avui dimarts el dia més institucional de tota la Festa Major Petita, ja que el 21 d’agost se celebra Sant Bonós i Sant Maximià, els dos copatrons del municipi. Es fa aquest dia perquè la llegenda explica que el 21 d’agost de l’any 156 després de Crist tots dos van morir martiritzats a la mateixa vila que l’any 1668 els va nomenar els seus copatrons.


Aquest 2018 s’ha complert el 15è aniversari d’ençà que es va recuperar la tradició de fer una Xocolatada Popular amb motiu d’aquestes festes, després que feia més de mig segle que s’havia deixat de fer. Malgrat feia tants anys que no se celebra, avui dia encara queden vestigis d’aquest acte festiu. Es tracta d’una argolla situada sota l’Arc dels Copatrons on antigament es penjava la balanç pública de pesos, i on el dia de la festa s’hi penjava la gran perola de xocolata desfeta.


Des de les 9 del matí s’ha començat a repartir el dolç i suculent àpat matinal sota l’Arc dels Copatrons fins que s’ha buidat les tres peroles de xocolata desfeta que s’havien previst. En total, han participat 700 persones, gent de totes les edats, que han aprofitat l’esmorzar popular per degustar la xocolata apta per a celíacs. La novetat d’aquet 2018 és que avui també s’han repartit melindros, amb la precaució que igualment n’hi havia d’aptes per a celíacs.

Ofrena Floral i Missa en Honor als Copatrons

La celebració ha continuat a 2/4 de 12 amb una activitat que ha tingut lloc de nou sota l’Arc dels Copatrons. L’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament, ha encapçalat una ofrena floral que s’ha fet a les imatges de Sant Bonós i Sant Maximià protegides per una fornícula.


Posteriorment, part de la comitiva ha pujat fins l’Església Santa Maria, on s’ha fet una missa en honor als dos màrtirs. Seguint la tradició de tots aquests darrers anys, l’ofici solemne ha comptat avui amb un acompanyament relacionat amb els copatrons. I és que tothom qui ha volgut ha pogut venerar les seves relíquies que es guarden en una arqueta que estava instal·lada dalt l’altar.

Sardanes i Havaneres per tancar la Festa dels Copatrons

Aquest vespre es tancarà la jornada central de la Festa dels Copatrons i, per afegit, de tot aquest cicle festiu, amb dues activitats. A les 7 de la tarda hi haurà una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona que tindrà lloc al Passeig Pau Casals, al costat del Monument a Joaquim Ruyra que hi ha davant de l’emblemàtica Casa Saladrigas.


Per últim, a partir de les 9 de la nit, hi haurà una Cantada d’Havaneres arran de mar, a l’escenari del Banc dels Músics del Passeig Pau Casals. Actuaran dos grups de contrastada solvència: primer Cabotatge, de Blanes, i després Peix Fregit, de Palafrugell. Com no podia ser d’una altra manera, acompanyarà la cantada un cremat popular que es preparà en viu i en directe al mateix recinte de l’actuació.
Data de realització: 08/21/2018 | Data de la darrera actualització: 08/21/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300