Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Colla Gegantera de Blanes celebrarà dissabte vinent la 20a Trobada de Colles amb nou integrants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/22/2018 01:22:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Colla Gegantera de Blanes celebrarà dissabte vinent la 20a Trobada de Colles amb nou integrants

S’ha convidat les colles de Sant Feliu de Guíxols, Breda, Maçanet, Salt, Calonge, Lloret de Mar, l’Esbart Joaquim Ruyra i la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle de Blanes

Un dels esdeveniments estiuencs relacionat amb la cultura tradicional i popular catalana que cada any atreu un considerable nombre de públic a Blanes és, sense cap mena de dubte, la Trobada Gegantera. Se sol celebrar entre finals d’agost i principis de setembre, i aquest 2018 tindrà lloc el proper dissabte, 25 d’agost.


Trobada Gegantera de Blanes 2017
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Després que durant el 2017 la Colla Gegantera de Blanes va viure nombroses activitats extraordinàries amb motiu del seu 25è aniversari, aquest 2018 continuen les efemèrides assenyalades. Es compleix la 20a edició de la Trobada Gegantera, que portarà fins a Blanes diversos grups d’arreu del país, i també comptarà amb la participació d’entitats del municipi, sumant tot plegat nou integrants.


A banda dels gegants, gegantons i capgrossos de la Colla Gegantera de Blanes, l’amfitriona de l’esdeveniment, hi haurà vuit altres integrants. Com a convidats vinguts de fora hi haurà la Colla Ganxona de Sant Feliu de Guíxols, la Colla de Breda, la Colla de Maçanet de la Selva, la Colla de Salt, la Colla de Calonge i l’Associació de Gegants i Capgrossos de Lloret de Mar. Pel que fa les entitats de Blanes, hi haurà els gegantons de l’Esbart Joaquim Ruyra i l’acompanyament musical de la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle.

Plantada de Gegants, Cercavila i Balls de Gegants

La XX Trobada Gegantera de Blanes de dissabte vinent s’encetarà a les 5 de la tarda amb la plantada al Passeig Cortils i Vieta, on s’aniran arrenglerant els diferents gegants, gegantons i capgrossos de totes les colles. Una hora més tard, a les 6, començarà la cercavila que emprendrà un recorregut pels carrers més cèntrics del nucli històric: s’enfilarà el Passeig de Mar, continuarà pels Carrers Muralla i Raval, i tombarà pel Carrer Ample, des d’on es tornarà de nou al passeig.


Com ha estat tradicional durant aquests darrers anys, la cercavila finalitzarà a l’escenari del Banc dels Músics del Passeig de Mar, al costat del qual hi ha el Monument a la Sardana. Aquí s’hi aniran interpretant els balls de gegants de les colles participants, així com el Ball dels Vescomtes, en Gastó i na Caterina, els dos gegants de Blanes.

Aquesta part de la festa comptarà amb dos mestres de cerimònia d’excepció, que han estat acompanyant la trobada les darreres edicions. D’una banda Joan Bertrana, ex cap de colla, i de l’altra Guillem Bitlloch, lligat des de fa temps amb aquesta entitat. Un cop acabats els balls de gegants hi haurà un torn de parlaments i el lliurament d’obsequis en record de la trobada als diferents integrants que hi hauran participat. El darrer tram de la festa, reservat per a les colles i les entitats, serà un sopar de germanor que s’allotjarà a la Plaça dels Dies Feiners.


Ball dels Gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina
La XX Trobada Gegantera està organitzada per la Colla Gegantera de Blanes amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració de Grup Ros i Bar Rafel. També compta amb el suport de la Policia Local de Blanes, que s’encarrega d’escortar la cercavila amb puntuals talls de trànsit quan passa per cruïlles per on circulen vehicles a motor.
Data de realització: 08/22/2018 | Data de la darrera actualització: 08/22/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300