Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes elabora una Guia d’Activitats Extra-Escolars públiques i privades, inèdita fins ara


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/29/2018 01:43:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes elabora una Guia d’Activitats Extra-Escolars públiques i privades, inèdita fins ara

L’ha elaborat el Departament d’Educació de l’Ajuntament i inclou 166 activitats diferents, la major part organitzades per entitats públiques, de les quals un 60% són AMPAs d’escoles

Coincidint amb l’inici del nou curs escolar 2018-2019, l’Ajuntament de Blanes ha posat a l’abast de la comunitat educativa una eina especialment útil: una Guia d’Activitats Extra-Escolars per a menors de 18 anys. Es tracta d’un recull fins ara inèdit, que es presenta per primera vegada amb l’objectiu d’informar totes aquelles persones a qui pot interessar: menors d’edat, professionals, pares i mares o entitats.


'Manaies Iuniores', una de les activitats inclosa a la guia
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
L’ha elaborat el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, i vol ser un instrument de qualitat que reculli l’oferta i demanda d’activitats, una eina indispensable per a la planificació de les polítiques de lleure adreçades als escolars de fins a divuit anys. Alhora, vol promoure l’educació en el lleure, fomentar l’emprenedoria, i promocionar les diferents entitats i empreses que realitzen activitats extra-escolars.

Una guia inèdita fins ara amb 166 activitats diferents de múltiples àmbits

La Guia d’Activitats Educatives per a menors de 18 anys recull per primera vegada en un únic document totes les activitats lúdiques que es realitzen al municipi. En total hi ha 166 activitats diferents, la major part organitzades per entitats públiques. Les fonts informatives per a la realització d’aquest estudi han estat el Registre d’Entitats de l’Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal de la Selva, com a gestor de les altes i baixes de l’activitat econòmica del municipi.


També s’han mantingut coordinacions de diferents nivells amb tècnics dels departaments del consistori blanenc: cultura, acció social, immigració, joventut, participació ciutadana i educació. Del total d’entitats i empreses del municipi es va efectuar una primera selecció triant les que podien formar part de la futura guia que es volia elaborar. Del total de 256, 205 són de caràcter públic i les 51 restants privat, és a dir: un 80’08 % les públiques i un 19’92 % les privades.

Les AMPAs dels centres educatius organitzen un 60% de les activitats

El nombre total de gestors públics i privats que fan activitats extraescolars amb menors de 18 anys són 75, i fan 166 activitats diferents en total. D’entre totes les entitats públiques, les que n’organitzen més per a aquest col·lectiu d’edat són les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes dels diferents centres educatius, és a dir, les AMPAs.

Així, segons l’estudi realitzat pel Departament d’Educació, gairebé un 60% de les activitats estan generades per les AMPAs, un 30% les organitzen entitats esportives, i tant les de caire juvenil com cultural fan un 5% cadascuna d’elles del total. Per la seva banda, les empreses i entitats privades organitzen un 4’38% del total d’activitatsEl què es desprèn de l’estudi, doncs, és que les entitats públiques fan gairebé el 96% de les activitats, mentre que les empreses privades n’organitzen la resta, poc més d’un 4%. Respecte les persones que participen en aquestes activitats, la població total de menors de 18 anys és d’un total de 7.327 habitants, i d’aquest total 2.529 menors d’edat participen en algun tipus d’activitats.

Si es calcula el tant per cent de menors que participen en activitats extraescolars, centrant-se en les edats on és més habitual fer-les –dels 6 als 12 anys-, el tant per cent és del 89’05%. La major part d’activitats que es realitzen són de caire esportiu, amb un 32’70%, amb 827 nois i noies. També s’han distingit per tipologies les artístiques, acadèmiques, de dansa i lúdiques.
La Guia s’ha elaborat amb el suport del ‘Programa de Garantia Juvenil a Catalunya’, i és accessible online, a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Blanes, entrant a l’apartat d’Educació: http://www.blanes.cat/educacio
Data de realització: 08/29/2018 | Data de la darrera actualització: 08/29/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300