Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull dissabte el ‘Gran Premi de Paddle Surf Costa Brava’, amb més d’un centenar de participants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/30/2018 01:34:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull dissabte el ‘Gran Premi de Paddle Surf Costa Brava’, amb més d’un centenar de participants

La cursa forma part del Circuit Català de Surf, i compta amb dos nivells: debutants, amb un recorregut de 4 km, i avançats, que cobriran 9 km de distància

Aquest proper dissabte 1 de setembre Blanes acollirà el ‘Gran Premi de Paddle Surf Costa Brava’, que aplegarà més d’un centenar de participants. Organitzada per Costa Brava Sup Race amb el suport del Club de Vela Blanes i la Federació Catalana de Surf, la prova comptarà amb més d’un centenar de participants que s’han allotjat en aquest municipi.


Es tracta d’una travessa de paddle surf que proposa dos tipus de recorreguts per a dos nivells de participants. D’una banda hi ha debutants, que faran un recorregut de 4 kilòmetres, i de l’altra el nivell d’avançats, que cobriran 9 kilòmetres de distància. Gairebé un 80% dels surfers que hi participaran són del nivell debutant, i en tots dos casos l’objectiu és tant practicar el paddle surf i passar una estona entretinguda a l’hora que es gaudeix dels paisatges de la Costa Brava.

Cursa per a Debutants de 4 km i Cursa per a Avançats de 9 km

Tant els debutants com els avançats sortiran plegats dissabte vinent a les sis de la tarda des de la badia de Blanes, si bé amb destins diferents. Els debutants donaran dues voltes a un circuit marcat per cobrir els 4 kilòmetres de recorregut, que els durà des del costat del Club de Vela Blanes fins a l’alçada del Lloc de Socors de Protecció Civil, a la Platja de S’Abanell, on hi ha el checkpoint 1.


Un cop arribats a aquest punt, hauran de sortir de l’aigua i passar per darrera de la bandera que estarà situada a la sorra portant la taula a la mà per anar de nou a la mar i retornar al punt des d’on s’ha iniciat la cursa. En aquest modalitat de debutants es permet la participació de totes les edats i tipus de taula, si bé els menors de 12 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult.

Per la seva banda, la Cursa per a Avançats ofereix l’oportunitat de superar un repte prou destacat: cobrir una distància de 9 kilòmetres fent un recorregut per les diferents cales de Blanes. Se sortirà des de la badia fins arribar al checkpoint 1 (platja de s’Abanell), el mateix primer punt on s’hauran d’haver aturat els debutants, i fer el mateix que ells: passar per darrera la bandera situada a la sorra portant la taula a la mà.


Des d’aquí, enlloc de retornar al punt de sortida com els debutants, iniciaran un recorregut per mar en direcció nord fins el checkpoint 2, a la Roca de S’Agulla. Un cop voltejada la roca, caldrà anar a buscar el checkpoint 3, situat a la mar, davant del checkpoint 1 de la Platja de S’Abanell. Finalment, un cop realitzats els tres checkpoints, hauran de tornar al punt de sortida. Val a dir que aquesta prova forma part del Circuit Català de Surf, la qual cosa ha fet que s’hagin inscrit participants d’arreu del territori i d’Andorra.


El recorregut del nivell d’avançats els permetrà passar per les quatre cales més emblemàtiques de Blanes: Santa Anna, Sa Forcanera, Sant Francesc –Cala Bona- i S’Agulla. A diferència de la cursa per a debutants, aquesta tan sols està indicada per a practicants amb experiència en el paddle surf, i els tipus de taula han de ser de 12’6 i 14’. Els menors de 18 anys que hi participin hauran d’anar acompanyats d’un adult.


Un valor afegit amb què comptaran tots els participants sense cap mena de distinció, tant debutants com avançats, és la possibilitat de fer una excursió guiada i gratuïta per les cales de la Costa Brava prèvia a la cursa. La sortida lúdica es farà a la una del migdia des de la badia. El ‘Gran Premi de Paddle Surf Costa Brava’ finalitzarà amb l’entrega de premis i obsequis a les instal·lacions del Club de Vela Blanes.
Data de realització: 08/30/2018 | Data de la darrera actualització: 08/30/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300