Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ja torna a tenir obert l’accés a la Roca de Sa Palomera, després de les obres per reforçar la seguretat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/31/2018 05:17:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ja torna a tenir obert l’accés a la Roca de Sa Palomera, després de les obres per reforçar la seguretat

La reobertura s’ha fet avui a la tarda, després d’inspeccionar i supervisar els treballs que s’hi ha fet. El tancament ha durat tot just un mes, ja que es va fer efectiu el passat dia 1 d’agost

Aquest divendres a primera hora de la tarda ha tornat a quedar obert l’accés a la Roca de Sa Palomera, que romania tancada al públic des del passat 1 d’agost. Quan tot just no feia ni mig minut que s’han retirat les tanques, ja han estat força les persones que ha pujat escales a munt a gaudir de la privilegiada panoràmica de Blanes que es guaita des del capdamunt.


Retirada del material d'obra
Operaris de l’empresa que ha estat fent les obres, Germans Escoriza, han procedit a retirar les tanques que impedien l’accés a quarts de cinc de la tarda. Així ha estat després d’una darrera visita a quarts de tres de la tarda per supervisar com havia quedat tota la instal·lació. La inspecció l’ha encapçalat el cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, Josep Lluís Pouy, acompanyat de la tinent d’alcalde de Seguretat i Urbanisme, Pepa Celaya, l’Enginyera Tècnica de l’Ajuntament, i el responsable de l’empresa contractada.Tot el mes d’agost tancat l’accés i 15 dies d’obres

El tancament de l’accés a Sa Palomera ha durat tot un mes, mentre que els treballs per reforçar la seguretat van començar el 16 d’agost i han acabat gairebé dues setmanes abans del què s’havia previst inicialment. Les obres han consistit d’una banda en instal·lar un nou tram de barana de seguretat de 12 metres de llargària al voltant del promontori del capdamunt de tot, on hi ha el màstil amb la bandera.


Primers visitants
D’altra banda, s’ha modificat la barana que ja hi havia de 125 metres de longitud, per dotar-la de més seguretat amb la instal·lació de barrots verticals que dificulten sortir dels passos marcats. El nou tram de barana s’ha unit en els seus dos extrems amb la que ja hi havia i el seu objectiu és protegir l’accés al pal que hi ha al capdamunt de la roca.


D’aquesta manera, s’ha adaptat en forma al relleu del promontori per evitar que quedin espais per la part inferior i no es pugui passar. L’alçada total de la barana és de 1’10 metres, depenent de les zones segons el relleu. El cost total de les obres ha estat de 19.471’32 €, que han inclòs la nova barana (4.634 €), així com la modificació de la que ja existia instal·lant-hi els barrots verticals. (14.837’02 €).

Accident mortal al cim de Sa Palomera

El passat 27 de juliol una persona va perdre la vida en precipitar-se des del capdamunt de Sa Palomera, una zona en principi inaccessible, situada a uns 12 metres d’alçada. Va ser a causa d’un accident fortuït produït, pel que sembla, per una malaurada combinació de distracció i negligència, ja que la persona accidentada va sortir de l’àrea abalisada. El promontori ja compta amb les adequades mesures de seguretat i compleix del tot la normativa, ja que es tracta d’un paratge natural.


La barana que hi havia fins ara a Sa Palomera la va posar l’estiu de l’any 2005 el Servei de Costes del Ministeri, que va sanejar i estabilitzar el talús de la roca mitjançant ancoratges després d’una esllavissada, i va canviar la que hi havia fins llavors. Aquest element instal·lat fa 13 anys no tenia un desenvolupament tancat en la part més alta del promontori, al voltant del pal, ja que la mateixa orografia de la roca feia de límit a la zona accessible als vianants com fins ara.


L’accident mortal, el primer que s’ha produït en aquest indret, va provocar que es replantegés tant la col·locació com la tipologia de la barana de Sa Palomera per tal d’incrementar la seguretat en una zona que, encara que és un espai natural, és molt transitada tant per blanencs com per un gran nombre de visitants. Tanmateix, l’Ajuntament de Blanes va decidir uns dies més tard tancar l’accés al conjunt rocós fins que no s’haguessin conclòs els treballs per millorar la seguretat.
Data de realització: 08/31/2018 | Data de la darrera actualització: 08/31/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300