Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’esperada Rotonda de Ca la Guidó comença a caminar avui amb els treballs previs sobre el terreny


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/03/2018 12:14:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obres TransitL’esperada Rotonda de Ca la Guidó comença a caminar avui amb els treballs previs sobre el terreny

El primer pas és la millora i ampliació de la xarxa pluvial, amb un pressupost de 212.600 €, i a mitjans de mes serà necessari tallar el trànsit en un dels dos carrils de la Carretera de Tordera

Aquest dilluns s’han enllestit els treballs previs perquè la reivindicada i esperada rotonda del barri de Ca la Guidó pugui ser aviat una realitat. A primera hora del matí s’han començat a instal·lar les tanques d’obres i s’ha fet l’acta de comprovació de replanteig del projecte de millora i ampliació de la xarxa pluvial de Ca la Guidó-Mas Carolet. Aquests treballs són els què prèviament s’ha determinat que cal fer abans d’abordar la construcció de l’esperada infraestructura, que s’ha anat demorant en el temps.


A l’acta de replanteig han assistit el cap del Departament d’Enginyeria municipal així com el responsable de Mobilitat de la Policia Local per part de l’Ajuntament de Blanes. També han participat representants de la Direcció General de Carreteres de la Generalitat i de l’empresa que començarà els treballs aquesta setmana. La trobada s’ha fet sobre el terreny on s’estarà feinejant. Les primeres tasques es faran a tocar de la cruïlla de la Carretera d’Accés a la Costa Brava (GI-682) amb la Carretera de Blanes a Tordera (GI-600), a la Rotonda dels Focs.

Pas previ a la construcció de la Rotonda de Ca la Guidó

El projecte, valorat en 212.635 €, l’han redactat els serveis tècnics municipals en coordinació amb Aigües de Blanes, que s’encarregaran de la seva execució, i es finançarà amb càrrec a la quota d’inversions de la xarxa de clavegueram. L’execució es calcula que s’allargarà un període de tres mesos aproximadament, de manera que podrà estar enllestida entre finals d’aquest 2018 i principis del 2019.


Els serveis tècnics han determinat que aquesta remodelació ha d’efectuar-se abans de la rotonda per evitar duplicar despeses de pavimentació i utilitzar el finançament disponible amb la màxima eficàcia. Es tracta de la fase prèvia necessària per executar posteriorment la remodelació de la Carretera de Blanes a Tordera en el tram que passa per Ca la Guidó-Mas Carolet, on s’hi construirà la futura rotonda.

Es tracta de dotar-ho d’unes infraestructures de drenatge pluvial que li manquen o que presenten greus deficiències. En primer lloc es va fer un estudi de les dades climàtiques de la zona d’influència del projecte i es van analitzar els resultats dels informes sobre pluviometria per calcular els cabals de disseny de les conques.


Posteriorment, es van determinar les seccions hidràuliques necessàries, així com els elements de captació per desguassar-los segons la normativa vigent i les recomanacions tècniques dictades per l’Agència Catalana de l’Aigua. L’eix principal transcorrerà per la Carretera de Blanes a Tordera amb quatre ramals en sengles carrers adjacents i també es mantindrà l’antic Torrent de Mas Carolet per a connexions particulars.

Tall d’un dels carrils de la Carretera de Blanes a Tordera

Durant la trobada d’avui al matí també s’ha tractat el tall de carretera que farà falta fer d’aquí a uns dies, quan les obres estiguin més avançades. El tancament afectarà el carril de baixada d’un tram de la Carretera de Blanes a Tordera, que abasta des del Carrer de Les Agudes –a la part de dalt- fins la Rotonda dels Focs, a la cruïlla de la GI-682 amb la GI-600.

El tall de circulació és necessari perquè caldrà obrir la calçada de la carretera per a la conducció de les canonades de la infraestructura que s’hi estarà fent. En el futur, el tram de l’actual carretera GI-600 entre Mas Cremat i la Rotonda dels Focs passarà a ser un carrer urbà. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Blanes va demanar fa anys a la Generalitat l’intercanvi de titularitat d’aquest vial amb la del tram de l’Avinguda d’Europa entre les rotondes de Marimurtra i Mas Cremat.


L’objectiu final és construir una rotonda a la cruïlla de la Carretera de Blanes a Tordera amb el Carrer Ca la Guidó per evitar cues per entrar o sortir del barri amb vehicles privats, així com les conseqüents retencions i molèsties pels veïns. El volum principal de trànsit entre les rotondes de Mas Cremat i Focs l’ocasionen majoritàriament vehicles que circulen de pas i no entren als barris adjacents.

La futura girola es construirà en l’accés principal que hi ha al barri de Ca la Guidó, i substituirà una illeta triangular que hi ha actualment en aquest mateix indret, a la cruïlla amb la Carretera de Blanes a Tordera, la GI-600. És la principal entrada i sortida que hi ha al barri, la més utilitzada, i el què es vol aconseguir amb aquests treballs és millorar el trànsit a la zona, especialment intens durant l’estiu però també en hores punta i els caps de setmana.


GI-600, Rotonda dels Focs
No es tractarà tan sols de fer una girola, sinó també de dotar el seu entorn amb tota una sèrie d’elements complementaris que millorin la seguretat tota la zona quan entri en funcionament l’esperada rotonda de Ca la Guidó. Actualment s’està acabant de redactar el projecte constructiu, amb la intenció que després passi a exposició pública per a la seva posterior aprovació i execució.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/03/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300