Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Club de Vela Blanes tanca el 75è aniversari de la seva fundació, el primer de Catalunya, amb un sopar oficial


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/03/2018 09:09:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Club de Vela Blanes tanca el 75è aniversari de la seva fundació, el primer de Catalunya, amb un sopar oficial

La celebració la van encapçalar dissabte al vespre el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, l’alcalde de Blanes, Mario Ros, i el president del CVB, Amadeu Nualart

La tradicional festa de fi de temporada, que celebra cada any el Club de Vela Blanes quan arriba el setembre, ha servit enguany per posar punt i final a tot un cicle d’activitats que han tingut lloc al llarg d’aquest 2018 per festejar el seu 75è aniversari. Centrada en un sopar oficial de gala que va tenir lloc dissabte a la nit al Lounge Restaurant Sentits, situat a les mateixes instal·lacions del club, la celebració ha estat un dels actes més destacats que han commemorat els tres quarts de segle de vida amb què ja compta l’entitat blanenca.


Les principals autoritats assistents al Sopar dels 75 anys del Club de Vela Blanes
Fotografies: Alfred Farré
Més d’un centenar de persones van participar en la celebració, encetada amb un torn de parlaments a càrrec de les principals autoritats assistents. L’acte el van encapçalar el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras; l’alcalde de Blanes, Mario Ros; i el president del Club de Vela Blanes, Amadeu Nualart. També van assistir el representant territorial d’Esports de la Generalitat a comarques gironines, Pep Pujols; el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torras; així com el comodor i el gerent del CVB, Xavier Manresa i Héctor Espadas respectivament, entre d’altres.

Parlaments i lliuraments d’obsequis i reconeixements

La vetllada es va encetar amb el lliurament de diversos obsequis i reconeixements esportius, així com diversos parlaments. Primer es van entregar els trofeus corresponents a la tradicional Regata d’Estiu ‘La Paellera’ celebrada durant el passat mes de juliol. Després es van lliurar els uniformes oficials dels tripulants de les embarcacions que participen en regates oficials en diferents categories.

De la classe Optimist en són tripulants Max i Martí Piguillem, Martí Garriga, Guillem Manresa, Pol Grajera, Ivai Ibarguren, Tessa Aguirre, Carolina Garcia i Aina Fernández. Els regatistes de la classe Europa són Òscar Boronat, Jan Marin, Nil Gibernau, Gala Rodiera, Pol Vilariño, Ari Giampietro, Aleix Manresa i Georgina Vilar. En la classe Finn naveguen Carlos i David Ordóñez i Axel Muñoz; i finalment en Raceboard participa en competicions Lluís Camacho.


Una de les tripulacions en competició del Club de Vela Blanes
Tots els uniformes llueixen el logotip de la classe en què naveguen, així com el nom del tripulant, i l’esponsorització de Mercedes Garatge Plana, qui també ha patrocinat enguany l’Escola de Vela. El Club de Vela Blanes també va voler distingir un dels regatistes de la flota que ha destacat més durant aquesta temporada, Òscar Boronat, de la classe Europa.

Un dels moments més emotius d’aquesta part de la vetllada va ser quan es va lliurar a un dels socis més veterans de l’entitat, Josep Arché, el ‘Pin d’Or’ del Club de Vela Blanes. Aquesta distinció es va lliurar amb motiu dels 50 anys que porta vinculat a l’entitat, i la va recollir son fill en nom d’ell.

Finalment, aquesta part inicial de la festa es va cloure lliurant diversos obsequis honorífics commemoratius. En aquest darrer sentit, l’alcalde Mario Ros va lliurar al president del Club de Vela Blanes, Amadeu Nualart, una reproducció en pedra de l’escut oficial de l’Ajuntament de Blanes, una de les màximes distincions que atorga el consistori blanenc. Recíprocament, el representant del CVB va entregar a la màxima autoritat municipal una mètopa tant al batlle com a la resta de principals autoritats que van encapçalar la celebració.


L'alcalde de Blanes, Mario Ros, i el president del CVB, Amadeu Nualart
Totes i cadascuna de les autoritats presents a l’acte de cloenda de l’assenyalat aniversari van rebre L’Auca del 75è aniversari, que es va presentar els darrers mesos, formant part del cicle commemoratiu. El sopar de gala, seguit d’un ball, van ser els dos darrers ingredients que van cloure definitivament la celebració.

Sis intensos mesos d’activitats commemoratives del club pioner en vela

Poques entitats poden presumir d’acostar-se al primer segle de vida sense haver perdut vigència i actualitat. El CV Blanes no tan sols ha aconseguit assolir aquesta fita, sinó que també pot fer gala que és el primer club de vela creat arreu de Catalunya i, per afegit, a comarques gironines. Amb anterioritat, l’any 1878 s’havia posat en marxa el Club Nàutic Tarragona, però específicament com entitat dedicada a l’esport de la vela, la primera va ser la de Blanes.

Els actes commemoratius celebrats durant els darrers mesos són una bona mostra del bon estat de salut en què es troba el CVB: se n’han organitzat una trentena, i inclouen des de la confecció d’una Auca del 75è aniversari, fins a la presentació de la novel·la El tercer sello, escrita per Hermes Prous Collado, mariner del Club de Vela Blanes. Capítol a banda mereix recordar l’exposició allotjada a l’abril a l’emblemàtica Casa Saladrigas, amb maquetes que reproduïen vaixells dels segles XVII, XVIII i XX, així com un complet recull fotogràfic de la història del club.


Gerard Figueras, Amadeu Nualart i Pep Pujols
En l’àmbit esportiu, la fita més destacada ha estat a finals de juny, amb el Campionat Mundial Costa Brava de Raceboard. Van participar-hi prop d’un centenar de regatistes d’arreu del planeta: l’Estat Espanyol, França, Eslovàquia, Gran Bretanya, Argentina, Portugal, Bèlgica, Alemanys, Estats Units, Letònia, Austràlia, República Txeca, Finlàndia i Suïssa. Comptant esportistes, tècnics i acompanyats, més de mig miler de persones es van allotjar a Blanes amb motiu de la competició.

A cavall entre els àmbits social i esportiu, a mitjans d’abril el Club de Vela Blanes va organitzar una experiència pionera: el 1er Campionat de Catalunya Special de Vela Inclusiva per a persones amb discapacitat intel·lectual, amb el suport de l’Obra Social ‘La Caixa’. Van participar una quinzena d’esportistes d’arreu del país i, si bé el mal temps va impedir poder fer l’experiència al complet, va fonamentar convertir la vela en un esport adaptat a les persones amb discapacitat intel·lectual.


També ha estat especialment rellevant el Casal d’Estiu de Vela, amb més de 200 nens i nenes de 5 a 16 any. El darrer acte que precisament recordarà tot aquest cicle commemoratiu del CVB serà la projecció d’un documental que es va començar a rodar el març d’aquest 2018, i que també inclou material audiovisual històric.Data de realització: 09/03/2018 | Data de la darrera actualització: 09/03/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300