Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El docu-ficció ‘El cas dels catalans’ i els concerts de Manu Guix, Salva Racero i Cesk Freixas, principals novetats de la Diada 2018


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/04/2018 10:10:24 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

11Setembre2013El docu-ficció ‘El cas dels catalans’ i els concerts de Manu Guix, Salva Racero i Cesk Freixas, principals novetats de la Diada 2018

Els actes comencen el divendres dia 7 i culminen l'11 de setembre amb els actes més institucionals, i un dels eixos del cicle serà la 7a Fira de Sabors Catalans al Passeig de Mar

Aquest 2018 els actes organitzats a Blanes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya inclouen nombroses i atractives novetats que, una vegada més, propiciaran que aquesta assenyalada celebració es visqui amb una especial intensitat. El cicle s’encetarà la nit d’aquest proper divendres dia 7 i culminarà el dimarts següent, l’11 de setembre. La majoria d’actes estan organitzats per l’Ajuntament de Blanes, mentre que la resta els coordinen diverses entitats.

Docu-Ficció ‘El cas dels catalans’, narrat per Mònica Terribas

El primer acte és precisament un dels més interessants i alhora novetat d’aquest 2018. Divendres a les 10 de la nit, prenent el relleu del cicle de ‘Docus a la Fresca’ que s’ha estat fent tots els divendres d’agost a la Plaça Verge Maria -a tocar del Carrer Raval-, es projectarà el docu-ficció ‘El cas dels catalans’. La pel·lícula que s’oferirà en la sessió sessió de cinema a l’aire lliure és una producció de TV3, Mediapro (Triacom Audiovisual) i la XAL, la Xarxa de Comunicació Local.


Lluís Marco i Pere Arquillué en un fragment
del Docu-Ficció 'El Cas dels Catalans'
Narrat per la periodista Mònica Terribas, tracta sobre la Guerra de Successió del 1714 i inclou tant les aportacions d’historiadors de reconegut prestigi com fragments de la història dramatitzats i recreats per actors tan coneguts com Pere Arquillué, Sergi Mateu o Lluís Marco, entre d’altres. Per introduir la projecció i contextualitzar com es van viure la Guerra de Successió a Blanes fa 300 anys, es comptarà amb una breu explicació a càrrec de l’Arxiu Municipal.

7a Fira de Sabors Catalans amb Manu Guix, Salva Racero i Cesk Freixas

Per setè any consecutiu, Blanes allotjarà la Fira Sabors Catalans que s’allotjarà al Passeig de Marc, davant del Banc dels Músics, des del dissabte dia 8 fins el dimarts 11 de setembre. Està co-organitzada per l’Ajuntament i l’Associació Cultural Sabors de Catalunya amb l’objectiu de generar dinamisme econòmic i atraure més visitants que aprofiten els darrers dies d’estiu per passar una bona estona a l’aire lliure.


Fira Sabors Catalans 2017
L’element central és una mercat que inclou una vintena de parades ambientades amb elements propis de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, i on s’hi ofereixen productes alimentaris i artesans de la terra. Les parades es podran visitar durant el cap de setmana des de les 11 del matí fins les 11 de la nit de manera ininterrompuda, mentre que en canvi dilluns i dimarts l’horari es modificarà: dilluns serà a la tarda, de 17 a 23 h, i dimarts des de les 10 del matí fins les 9 a de la nit. D’altra banda al llarg dels quatre dies el recinte firal allotjarà diverses activitats culturals i lúdiques.


Actuació de Salva Racero dissabte 8 de setembre a les 21 h
a la Fira Sabors Catalans del Passeig de Mar, al Banc dels Músics
El cicle de concerts s’encetarà dissabte a les 9 de la nit amb l’actuació de Salva Racero, conegut sobretot perquè durant una dècada va ser el cantant de Lax’n’Busto. El març d’aquest 2018 ha iniciat la seva carrera en solitari amb un repertori que repassa cançons de musicals que va cantar en el seu moment, com ara Mar i Cel o Els Miserables, així com temes de Lax’n’Busto: Tornarem i Que boig el món!, entre d’altres.


Cesk Feixas actuarà a la Fira Sabors Catalans el diumenge dia 9 a les 20 h
L’endemà diumenge el rellevaran dalt l’escenari del Banc dels Músics dos altres cantants molt apreciats pel públic català Des de les 8 del vespre fins 2/4 de 10 de la nit actuarà Cesk Freixas, que es pot dir que col·lecciona Premis Enderrock: fins el moment ja n’ha guanyat 10, i es caracteritza pel seu to decididament reivindicatiu en la seva vessant més constructiva, tenyida de reminiscències mediterrànies.


Concert de Manu Guix diumenge 9 de setembre a les 21'30 h
Darrera d’ell serà el torn de Manu Guix, molt conegut pel públic de la petita pantalla per la seva participació a Operación Triunfo com a professor en totes les seves edicions. Compositor, director musical i intèrpret, la seva discografia és prou variada, incloent-hi adaptacions de grans musicals com Grease, Priscilla Reinga del Desert i El Petit Príncep. Ha estat presentaador del programa Els Optimistes a Catalunya Ràdio, Còmics a TV3, Encantats a 8TV, i ha realitzat diverses produccions musicals per La Marató de TV3.

Companyia Un Sol Traç: ballar la vida amb dansa i foc

Dilluns l’escenari del Banc dels Músics s’omplirà de dansa i foc amb les dues sessions de la companyia Un Sol Traç. A les 7 de la tarda serà un espectacle de dansa, i a les 9 de la nit una actuació de dansa i foc. Són tres ballarines que basen el seu treball en transmetre i explorar espontaneïtat, llibertat i autenticitat del moviment a través de la improvisació en escena.


Actuació Cia. de Dansa 'Un sol traç'
Han creat i produït espectacles a nivell estatal i internacional: a Portugal, Itàlia i França entre d’altres. També han format part de l’equip artístic dels Mercats Medievals de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, i l’any passat van estrenar Itimad sota direcció de Pedro Burruezo. Les tres integrants tenen en comú una sòlida base en Dansa Oriental i Dansa Duende, a més d’altres tècniques que beuen de fonts clàssiques, contemporànies, zíngares, perses i flamenques.

Actes institucionals coincidint amb l’11 de Setembre

Els actes institucionals tindran lloc l’11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. A les 11 del matí es farà la Hissada de la Senyera des del balcó principal de l’Ajuntament acompanyada del Cant dels Segadors. S’encarregarà de dur a terme aquest acte solemne un agent de la Policia Local de Blanes..


Hissada de l'Estelada 2017
Mitja hora més tard, la celebració institucional continuarà davant el Monument a Lluís Companys al costat de la Plaça Catalunya, on es farà l’Ofrena Floral encapçalada de nou per l’alcalde de Blanes acompanyat de representants de les diferents forces polítiques municipals i de les forces de seguretat. D’altra banda, diversos partits polítics i coalicions també faran sengles ofrenes florals. Els actes de la Diada Nacional de Catalunya culminaran a les vuit del vespre amb una audició de sardanes a càrrec de La Flama de Farners que es farà davant l’escenari del Banc dels Músics.

13a Marxa de Torxes

Relacionat amb la celebració de l’11 de Setembre, però al marge dels actes institucionals, també hi haurà la 13a Marxa de Torxes. Els actes començaran dilluns a les 10 de la nit, amb el repartiment de torxes que es farà al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament, i a 2/4 d’11 s’iniciarà la marxa pel centre històric.


Marxa de Torxes 2017: Hissada de l'Estelada
Després que hagi finalitzat el recorregut portant una estelada de grans dimensions, la marxa s’aturarà al Passeig de Mar per fer la lectura d’un manifest i una encesa d’espelmes. Tot seguit, hi haurà una ofrena davant el Monument a Lluís Companys i l’acte finalitzarà a les 12 de la mitjanit, amb la hissada de l’estelada al cim de Sa Palomera. L’activitat està organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, Acció Cultural Es Viver i el CDR Blanes, comptant amb la col·laboració de La Casa del Poble.Data de realització: 09/04/2018 | Data de la darrera actualització: 09/04/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300