Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes augmentarà un grup més de 1er d’ESO al curs escolar 2018-19, on hi haurà prop de 5.300 alumnes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/05/2018 11:25:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

projecte pla educatiu de l´entornBlanes augmentarà un grup més de 1er d’ESO al curs escolar 2018-19, on hi haurà prop de 5.300 alumnes

En l’actual anualitat acadèmica hi haurà més nois i noies que han passat de 6è a 1er d’ESO després que aquest augment ja es va registrar amb anterioritat als cursos de primària

El curs escolar 2018-2019 que començarà dimecres vinent, 12 de setembre, comptarà enguany amb prop de 5.300 alumnes que assistiran als centres públics i concertats d’arreu del municipi. Actualment les dades de què es disposa no són les definitives, ja que aquest divendres 7 de setembre se celebrarà la Comissió de Garanties d’Escolarització de Blanes.


Inici Curs Escolar 2017-2018
El personal de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Blanes i els respectius cossos directius dels centres escolars hauran de treballar de valent per complimentar l’assignació definitiva. S’haurà d’assignar el corresponent centre escolar tant als nouvinguts com als qui han sol·licitat canviar a una altra escola o institut on se’ls ha adreçat.

Aquesta és una operació que s’ha de fer cada any, ja que del 6 de juliol al 6 de setembre hi havia temps de formular peticions al llarg de tot l’estiu. Habitualment es tracta de proveir de centres escolars a un nombre d’alumnes que sol voltar el centenar, sumant els noies i noies de primària i secundària. L’assignació de places es fa en funció de l’ordre de preinscripció, així com tenint en compte les vacants que hi ha en cada centre.

Un grup més de 1er d’ESO al curs 2018-2019

Una de les principals novetats que hi haurà a Blanes de cara al curs 2018-2019 és l’augment del nombre de grups que estudiarà primer d’ESO. Hi haurà un total de 16 grups, un més que en l’anterior curs, que s’impartirà a l’Institut S’Agulla. Aquest increment cal anar a buscar-lo en el baby boom que fa uns anys ja va provocar que s’augmentés el nombre d’alumnes de primària.


Ara, conseqüentment, al passar del sisè curs al primer d’ESO, ha calgut reconfigurar el nombre de grups per poder donar-los cabuda a tots. De fet, la Taula Mixta formada per l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Blanes i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ja va determinar el gener passat que s’incrementés un nou grup per respectar la ràtio de 30 alumnes per classe.

A manca que se celebri la Comissió de Garanties d’Escolarització del proper divendres, les xifres provisionals indiquen que hi haurà un total de 5.266 alumnes el proper curs, 18 menys que en l’anterior. En primària n’hi haurà 3.410 (64 menys), mentre que en secundària seran 1.810 (46 més).


A Blanes hi ha nou centres on s’imparteix educació infantil i primària, mentre que per a l’educació secundària n’hi ha cinc, i en dos d’ells també es fan estudis de primària. Els nois i noies es distribueixen a les respectives escoles i instituts de la següent manera :

Centres d’Ensenyament PrimariAlumnes (*)
Escola Carles Faust
118
Escola Joaquim Ruyra
302
Escola Mossèn Joan Batlle
359
Escola Napoleó Soliva
314
Escola Pinya de Rosa
543
Escola Quatre Vents
472
Escola Sa Forcanera
369
Col·legi Cor de Maria
455
Col·legi Santa Maria
478
Total Places:
3.410

Centres d’Ensenyament SecundariAlumnes (*)
Institut Serrallarga
511
Institut S’Agulla
404
Institut Sa Palomera
491
Col·legi Cor de Maria
224
Col·legi Santa Maria
226
Total Places:
1.856

(*) les xifres d’alumnes poden variar en funció del què es decideixi a la Comissió de Garanties d’Escolarització que tindrà lloc el divendres 7 de setembre.Data de realització: 09/05/2018 | Data de la darrera actualització: 09/05/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300