Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Ciutat Esportiva Blanes engega una nova edició del programa ‘Jo em Cuido!’ per a adults i gent gran


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/06/2018 12:50:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

fragment logotip ciutat esportiva de Blanes (sports)La Ciutat Esportiva Blanes engega una nova edició del programa ‘Jo em Cuido!’ per a adults i gent gran

Els nous cursos de Gimnàstica de Manteniment per a Adults i Gent Gran, així com del Mètode Hipopressiu, començaran el 12 de setembre i s’allargaran fins el 30 de juny, a preus populars

Ara que comença un nou curs escolar, la tornada a la normalitat porta associada tota una sèrie d’activitats que durant l’estiu s’havien interromput. Una d’elles és el programa ‘Jo em Cudo!’ que posa en marxa cada any el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes amb la finalitat de fomentar hàbits saludables entre tota la ciutadania, però especialment per als adults i la gent gran.

Hi ha tres tipus d’activitats: gimnàstica de manteniment per a majors de 60 anys; gimnàstica de manteniment per a adults; i tècniques hipopressives. Totes tres es fan a la Ciutat Esportiva Blanes, llevat de les sessions que es fan a partir de les 7 del vespre, que s’allotgen a l’Escola Pinya de Rosa.


Activitats Programa 'Jo em Cuido !'
Compten amb un ample ventall d’horaris que va des de les 9’15 fins a les 20’50 h., perquè tothom qui vulgui apuntar-s’hi pugui fer-ho adaptat a les seves necessitats al llarg del dia. Les activitats es posaran en marxa el proper dimecres 12 de setembre i s’allargaran fins el 30 de juny. La matrícula és gratuïta, i el pagament es fa en quotes de dies per setmana al mes en el cas de les dues modalitats de gimnàstica de manteniment, i bonus per a diferents nombre de sessions en el cas del mètode hipopressiu.

Cal recordar que per inscriure’s és obligatori presentar un certificat mèdic conforme s’és apte per realitzar l’activitat per a la qual s’apunta, impartides per tècnics en activitat física i esport. Per a obtenir més informació es pot fer adreçant-se al Departament d’Esports de l’Ajuntament, trucant al telèfon 972 35 23 22, a través del mail esports@blanes.cat o bé presencialment, a la Ciutat Esportiva Blanes, Mas Cuní 43, a tocar de la Carretera de Blanes a Tordera. Més informació: https://www.blanes.cat/docweb/esports.joemcuido

Gimnàstica de Manteniment per a Adults

Es tracta d’activitats esportives d’impacte mig per a adults, bàsicament amb estiraments i gimnàstica de manteniment. Es desenvolupen de manera harmònica i equilibrada les qualitats físiques bàsiques per millorar la condició física, assolir un major coneixement del propi cos, desenvolupar habilitats i destreses motrius i prevenir lesions de tipus general incidint en postures corporals saludables.


Les quotes per participar en aquesta activitat són de 3 dies/setmana: 22 €/mes o bé de 2 dies/setmana: 17 €/mes. Els horaris que es poden triar són els dilluns, dimecres i divendres de 16’15 a 17’05 h, de 19 a 19’50 i de 20 a 20’50 h; així com els dimarts i dijous de 9’15 a 10’05 h. També hi ha la possibilitat de crear grups nous prèvia demanda.

Gimnàstica de Manteniment per a Gent Gran

Són activitats esportives de baix impacte adreçades especialment a majors de 60 anys. Consisteixen bàsicament en fer exercicis de gimnàstica suau de manteniment que es poden fer adaptades a l’edat de qui les fa. Les quotes són de 3 dies/setmana al preu de 18 € i de 2 dies/setmana al preu de 14 €.


Respecte els horaris, els dilluns, dimecres i divendres n’hi ha de 9’15 a 10 h, de 10’15 a 11’05 h i de 16’30 a 17’20 h; i els dimarts i dijous de 10’05 a 11’05 h i de 16’15 a 17’05h. Tanmateix, es poden crear grups nous prèvia demanda.

Mètode Hipopressiu

Es tracta d’un tipus de gimnàstica relativament nova encara, però que s’ha popularitzat força al llarg d’aquests darrers anys pels beneficis que comporta la seva pràctica, sobretot en la consecució de millores estètiques, postures i rendiment esportiu. La gimnàstica hipopressiva consisteix en diverses tècniques que engloben postures i moviments adreçats a millorar fonamentalment la postura a través de la contracció del diafragma en expiració.

Això provoca una reacció tònica reflexa de la musculatura del sòl pèlvic, així com de la faixa abdominal. En aquest cas cal trucar per mirar els horaris que més s’adapten a cada persona, i les quotes són de dos tipus: 9’50 € per cada sessió d’Iniciació, i 5’50 € per cada sessió de Manteniment.


Per fer més assequible aquest revolucionari mètode, hi ha bonus a diferents preus i sessions: 5 sessions d’iniciació per 43’50 €; 5 sessions de manteniment per 23’50 €; 10 sessions d’iniciació per 86 €; i 10 sessions de manteniment per 46 €.Data de realització: 09/06/2018 | Data de la darrera actualització: 09/06/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300