Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop de 500 persones s’entaulen al ‘Sopar Groc’ per recollir diners en suport dels presos i exiliats polítics


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/09/2018 10:59:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Prop de 500 persones s’entaulen al ‘Sopar Groc’ per recollir diners en suport dels presos i exiliats polítics

Organitzat per l’ANC, la Taula de Forces Polítiques i Socials, el CDR, i l’Associació Catalana pels Drets Civils, durant l’acte va intervenir Xavier Sánchez, germà de l’expresident de l’ANC

El vespre d’aquest passat dissabte el Passeig de Mar de Blanes va allotjar un ‘Sopar Groc’ per recollir diners en suport dels presos i exiliats polítics. La setmana vinent està previst que es doni a conèixer la quantitat total recaptada per part de l’organització, formada per l’Assemblea Nacional Catalana, la Taula de Forces Polítiques i Socials de Blanes, el CDR i l’Associació Catalana pels Drets Civils.


Prop de 500 comensals van assistir a l’àpat, consistent bàsicament en botifarra a la brasa acompanyada amb pa amb tomàquet, i un bon grapat més de persones van participar a l’acte, que es va encetar a la tarda amb jocs per la mainada i música. A banda de les diferents organitzacions implicades, també es va comptar amb la suma d’esforços d’un bon grapat d’entitats, empreses i particulars de la vila, entre ells la Colla Gegantera de Blanes, Acció Cultural Es Viver, Zig Zag Zug i Montal.

Missatge manuscrit de Jordi Sánchez amb motiu del sopar

A les vuit del vespre va haver un torn de parlaments a càrrec de diversos representants de partits polítics i entitats: Sílvia Barragan (CUP), Gemma Geis (Junts X Catalunya), Joan Margall (ERC), Joaquim Arnau (ANC) i Xavier Sánchez, germà de Jordi Sánchez –ex president de l’ANC, empresonat des de fa 11 mesos-, qui va parlar en representació de l’Associació Catalana pels Drets Civils.


Intervenció Xavier Sánchez - Fotografia: Joaquim Llorens
Una de les intervencions més intenses va ser precisament la de Xavier Sánchez, que va tancar el seu parlament llegint un missatge manuscrit de son germà adreçat a la gent de Blanes: “Us encoratjo a no defallir. A omplir la Diagonal el proper 11 de setembre. A seguir dignament i tossudament alçats. Gràcies per no oblidar ! Endavant cap a la República. Llum als ulls i força al braç !”

Cessió de quadres de cinc artistes blanencs i actuacions musicals

Durant el Sopar Groc hi havia diferents maneres de poder contribuir econòmicament, a banda de comprar els tiquets per l’àpat. Un d’ells era adquirir litografies de cinc quadres originals cedits per sengles artistes. Es tractava de genuïnes creacions de Quim Serrano Bou, Narcís Balmanya, Antoni Cerdan, Maite Vieta i Jeroni Matas. Els originals es van sortejar amb la venda de números, que van superar els 4.000 tiquets.


Actuació Grup 'Súmole'
La celebració del Sopar Groc es va tancar amb un concert a càrrec del grup local Súmole –que, entre d’altres versions en va fer una de molt animada del Cant dels Segadors-, i una part dels integrants dels lloretencs Ma Dolors. Abans que tingués lloc el torn de parlaments també va actuar la cantant Janna.

Inicialment el Sopar Groc, que es va començar a organitzar el passat mes de març, s’havia de celebrar tot just començar l’estiu, després de la Revetlla de Sant Joan. A causa de diverses qüestions logístiques, es va haver de posposar perquè tingués lloc a principis de setembre, en una decisió que es va prendre a mitjans del passat mes de juny.


Al terme de la celebració, que va concloure pels volts de la una de la matinada, el coordinador de l’ANC de Blanes, Eduard Jaquet, qualificava així l’experiència: “Ha estat espectacular, ha superat amb escreix les expectatives que teníem. Hi ha hagut molt bon ambient, i tot plegat ha servit perquè la gent de Blanes i d’altres pobles del nostre entorn hàgim tornat a fer revifar la flama”.


Potser una de les proves més eloqüents d’aquest sentiment és que de cara al proper dimarts 11 de setembre ja hi ha apuntades més de 700 persones per sortir en autocar i participar a la mobilització de Barcelona, a banda de tots aquells i aquelles que hi aniran pel seu compte. L’any passat van participar-hi 550 persones.




Data de realització: 09/09/2018 | Data de la darrera actualització: 09/09/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300