Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament restituirà la pancarta dels presos polítics que uns vàndals han robat aquesta matinada


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/13/2018 11:52:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament restituirà la pancarta dels presos polítics que uns vàndals han robat aquesta matinada

Un comunicant anònim que parlava en nom de ‘Resistencia de la Alta Tabàrnia’ s’ha auto-inculpat d’haver-la despenjat del balcó de l’edifici consistorial i ha demanat un rescat per tornar-la

L’Ajuntament de Blanes té previst tornar a restituir de nou la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics que estava penjada al balcó principal de l’edifici consistorial. Ho farà tant bon punt estigui confeccionada de nou, després que avui al matí s’ha tingut constància que uns desconeguts l’havien sostret per la força del seu lloc habitual.


El darrer cop que la pancarta va presidir un acte oficial, l'11 de Setembre
La pancarta va ser penjada el passat mes d’abril en compliment de l’acord de ple que va aprovar per 13 vots a favor una moció presentada a la sessió del mes de març que demanava aquest extrem. De fet, la proposta es va portar al ple tot recordant que amb anterioritat ja hi havia una altra pancarta instal·lada que es va retirar en precaució que no hi haguessin actes vandàlics durant les manifestacions posteriors a l’1 d’octubre.

Un escamot de ‘Resistencia de la Alta Tabàrnia’ s’ha auto-inculpat dels fets

Avui al matí una persona que no s’ha volgut identificar s’ha posat en contacte amb un representant de l’Ajuntament de Blanes explicant-li que parlava en nom de ‘Resistencia de la Alta Tabàrnia’. El desconegut s’ha auto-inculpat dels fets en nom de l’escamot que, segons ha explicat, s’ha encarregat de retirar la pancarta, i ha explicat que properament es posaria de nou en contacte per reclamar un rescat econòmic per tornar-la.

El consistori blanenc té previst avui mateix presentar una denúncia aportant la declaració d’una veïna de Blanes que va ser testimoni dels fets. Segons ha explicat, pels volts d’un quart d’una de la matinada dos joves –un noi i una noia- es van enfilar un sobre l’altre per poder arribar fins al balcó situat al primer pis i, amb l’ajuda d’un pal a l’extrem del qual hi havia un instrument tallant, van trencar les brides que subjectaven la pancarta.

Els dos joves formaven part d’un escamot format per entre 10 i 12 persones, dues de les quals portaven banderes espanyoles en la seva indumentària. La testimoni també ha relatat que va intercedir perquè li tornessin la pancarta, recordant-los que estaven protagonitzant un acte vandàlic en contra de tot el poble, però s’hi van negar.
Data de realització: 09/13/2018 | Data de la darrera actualització: 09/13/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300