Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tornen a arrencar la pancarta dels presos polítics de l’Ajuntament de Blanes i l’estelada de Sa Palomera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/15/2018 12:04:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXTornen a arrencar la pancarta dels presos polítics de l’Ajuntament de Blanes i l’estelada de Sa Palomera

La Policia Local està fent indagacions i recollint totes les dades necessàries per identificar els autors dels fets, i el consistori estudiarà quines possibles accions emprendrà

La matinada d’aquest dissabte uns desconeguts han arrencat la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics, que tornava a estar penjada a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes. D’altra banda, aquesta mateixa matinada també s’han endut l’estelada que onejava dalt la Roca de Sa Palomera. En aquest segon cas ha estat d’una manera molt més elaborada, després que s’han entretingut en desmuntar el mecanisme del màstil que la subjectava.


Balcó de l'Ajuntament de Blanes sense la pancarta, avui al matí
La Policia Local de Blanes està fent indagacions i recollint totes les dades necessàries per identificar els autors dels fets. A ¼ de 5 de la matinada un veí de Blanes ha trucat al cos de seguretat municipal informant que havia vist uns joves a la Roca de Sa Palomera. Els desconeguts han fet bascular el màstil per endur-se l’estelada, han deixat el pal bolcat al terra sense que s’hagi malmès, i els cargols s’han trobat disseminats al seu voltant.

Dos nois i dues noies joves, presumptes autors dels fets

L’informant també ha explicat que el furt l’han protagonitzat dos nois i dues noies joves, que després han marxat en direcció a la zona del Port, on posteriorment la policia no ha localitzat ningú. Ha estat al cap d’un quart d’hora (2/4 de 5 de la matinada) quan, la mateixa patrulla policial que s’ha entrevistat amb el ciutadà que havia donat l’alerta, ha pogut comprovar que s’havien endut la pancarta de la façana consistorial.

Durant aquests dies es continuaran fent noves indagacions respecte aquests fets, sobretot pel que fa a imatges enregistrades amb càmeres de seguretat, i es valorarà quines accions emprèn l’Ajuntament de Blanes. Cal recordar que la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics es va restituir tot just aquest passat divendres a quarts d’onze del matí, després que la matinada del dijous uns desconeguts l’havien arrencat per primera vegada.


Base del màstil del promontori de Sa Palomera
Pel que fa a l’estelada de la Roca de Sa Palomera, tant el màstil de grans dimensions com les banderes que s’hi pengen estan a cura d’Acció Cultural Es Viver, una entitat blanenca. Habitualment la bandera que oneja dalt de l’emblemàtic promontori és una senyera, llevat de tres ocasions al llarg de l’any.

Durant la Festa Major de Santa Anna i la Festa dels Copatrons s’hi penja la bandera de la vila de Blanes. D’altra banda, la vigília de la Diada Nacional de Catalunya s’hi penja l’estelada, que habitualment es torna a canviar per una senyera al cap de pocs dies. Acció Cultural Es Viver ha pogut comprovar avui al matí que el màstil de Sa Palomera no havia estat malmès, per la qual cosa tenen previst restituir-hi la senyera al llarg d’avui dissabte.


Un altre fil per intentar esbrinar els possibles autors dels fets és la trucada que va rebre un representant de l’Ajuntament de Blanes dijous passat. Un comunicant que es va identificar com a membre de ‘Resistencia de la Alta Tabàrnia’ es va auto-inculpar dels fets i va avançar que properament es posaria en contacte amb el consistori per reclamar un rescat econòmic per tornar la pancarta. Aquesta segona trucada no es va arribar a produir.Data de realització: 09/15/2018 | Data de la darrera actualització: 09/15/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300