Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Emplatja’t de Blanes, la primera festa amb música, ball i un sopar per acomiadar l’estiu, ven 15.000 tiquets


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/16/2018 09:23:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Emplatja’t de Blanes, la primera festa amb música, ball i un sopar per acomiadar l’estiu, ven 15.000 tiquets

L’experiència, pionera a la Costa Brava, ha comptat en aquesta primera edició celebrada ahir dissabte amb la suma d’esforços de bars, restaurants i entitats culturals de la vila

La primera edició de l’Emplatja’t, una festa per acomiadar l’estiu celebrada la tarda-vespre d’aquest passat dissabte a la platja de Blanes, ha estat valorada pels organitzadors com d’un ‘èxit rotund’. Ho recolza el fet que es van vendre més de 15.000 tiquets pels diferents tipus de consumicions que s’hi podien fer al llarg de la tarda-vespre-nit.


Emplatja't 2018
La celebració incloïa un sopar on es podia triar entre botifarra a la brasa amb pa amb tomàquet o porcions de diferents tipus de pizza, acompanyat de cava i cervesa blanenques, combinats o refrescos. Tot a preus populars: des d’1 € per una bossa de patates fregides fins a 5 € un autèntic i genuí mojito. Per posar dos exemples puntuals de quantitats, val a dir que es van repartir 6.000 botifarres i es van preparar 1.500 mojitos.


La festa va començar a les 7 del vespre a la platja del costat del Club de Vela, i es va allargar fins passada la mitjanit. L’objectiu era acomiadar la temporada estiuenca, quan Blanes registra un major volum de visitants, però encara es pot gaudir de les bondats d’aquesta estació meteorològica, i bé de gust estar-se a la platja en bona companyia. Ha estat una experiència pionera a la Costa Brava, i ha significat la suma d’esforços de bars, restaurants i entitats culturals de la vila.

Una festa amb un sopar popular, actuacions, música i ritmes cubans

Els participants de l’Emplatja’t han estat des de famílies senceres fins a grups d’amics, joves, gent gran i parelles que van afegir-se a la proposta de passar una estona entretinguda. L’activitat va començar amb actuacions de dansa de diferents estils a l’escenari alçat a peu de platja. També es va comptar amb la col·laboració del grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera i la Colla Gegantera de Blanes, que van protagonitzar una cercavila per arrossegar el públic fins la festa.


Animació final amb Smith, 'el mulato de la salsa'
L’animador cubà Smith es va encarregar d’anar narrant a la concurrència els diferents ingredients festius de la vetllada, que també va incloure com a plat final la intervenció del grup d’animació cubana Yorubason. Capitanejats per l’Smith, conegut amb el sobrenom de el mulato de la salsa, acompanyat d’un cantant, ballarins i ballarines, va aconseguir contagiar la seva inesgotable energia i optimisme a tothom.

L’Emplatja’t ha estat organitzat per l’Ajuntament de Blanes i l’Associació d’Hostaleria de Blanes, i l’han impulsat 12 locals de restauració i empreses de productes de la vila on comença la Costa Brava: Casa Oliveras, Cava Laviret, Cervesa Marina, La Poma Verda, Tarannà, Tres Quarts de 15, Mamma Mia, Sa Croqueta, Cafè del Mar, La Tapeta, Sa Creperia i La Balma.


Inici de la cercavila: Colla de Diables Sa Forcanera i Colla Gegantera
Especialment valuoses ha estat l’aportació de l’artista internacional blanenc Quim Serrano Bou, que ha dissenyat el cartell de l’Emplatja’t, amb dos principals elements paisatgístics: Sa Palomera i la platja. Pel que fa als ingredients escènics s’ha comptat amb la Colla Gegantera de Blanes, el grup de Percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera, les Escoles de Dansa Esclat, Daina i Míriam Beltran, així com amb la ballarina Andrea Puig, del Conservatori Mariemma; i el grup d’animació cubana ‘Yorubason’.

L’origen de l’experiència: Tast’A’Blanes (TAB)

L’origen de l’Emplatja’t cal anar a buscar-lo fa un any enrere, quan diversos establiments de restauració ja van sumar esforços per organitzar el ‘Tast’A’Blanes’ (TAB), una mostra gastronòmica. Va significar poder tenir en un mateix indret una representació del potencial que té aquest sector a la vila on comença la Costa Brava. Després de l’èxit de l’any passat, enguany s’ha fet la segona edició.


Totes dues cites –el TAB del 2017 i el d’aquest 2018- han tingut lloc quan comença l’estiu, al mes de juny. Ara el què s’ha fet és acomiadar-lo simbòlicament amb un sopar obert a la participació de blanencs i visitants. Una vegada més, doncs, s’ha demostrat la germanor i el bon rotllo que els uneix malgrat tots siguin competència als respectius negocis.
Data de realització: 09/16/2018 | Data de la darrera actualització: 09/16/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300