Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes segueix consolidant la seva aposta per ser una ‘Vila Gluten Free’ amb la primera acreditació d’un local


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/18/2018 12:39:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CELIACSBlanes segueix consolidant la seva aposta per ser una ‘Vila Gluten Free’ amb la primera acreditació d’un local

La vila on comença la Costa Brava ha estat pionera a Catalunya en una feina que d’altres poblacions estan incorporant ara, i aviat comptarà amb més establiments certificats

Aviat farà dos anys que l’Ajuntament de Blanes va començar a treballar per ser una Vila Gluten Free. El primer pas va ser la signatura d’un conveni de col·laboració l’octubre del 2016 amb l’Associació Celíacs de Catalunya. L’objectiu ha estat i continua sent facilitar el creixement econòmic a la ciutat i assolir un posicionament internacional que contribueixi a fer de Blanes i els seus establiments una marca de reconeguda qualitat.


Primer establiment de Blanes amb certificació 'Gluten Free'
Lluïsa Barberan, representant a Blanes de l'Associació Celíacs de Catalunya,
i Quique Silva, de la Rostisseria Les Cabanyes
Llavors va ser pionera arreu de Catalunya i en l’actualitat hi ha d’altres municipis que han pres bona nota i han començat a fer passos en aquest mateix sentit, com per exemple la cosmopolita Barcelona. Durant tot l’any 2017 i aquest 2018 el Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes ha estat treballant directament amb les empreses de la vila per assessorar-les i formar-les amb l’objectiu d’aconseguir l’acreditació d’Establiment Gluten Free concedit per l’associació.

Primer establiment de Blanes acreditat Gluten Free

La feina que de manera continuada s’ha estat fent durant tot aquest temps ja comença a donar els seus fruits molt positius al haver-se aconseguit que un primer local hagi aconseguit la certificació. Es tracta de Rostisseria Les Cabanyes, que ja ha incorporat el distintiu en el seu local que l’identifica de manera clara i visible com establiment Gluten Free per a tots els clients fidels i ocasionals amb què compta.


Les tres accions subvencionades que es fan amb les empreses per aconseguir l’acreditació són: assessorament individualitzat, formació en seguretat alimentària en cas de requerir-ho i seguiment i suport en el moment de l’acreditació. Després d’aquest primer local certificat, aviat està previst que se’n sumin més. Fins ara a Blanes els únics establiments de restauració que comptaven amb aquesta acreditació corresponien a sengles franquícies: Viena i McDonalds.

Blanes Gluten Free, un projecte singular amb per la Diputació de Girona

Enguany l’Ajuntament de Blanes, a través del Departament de Promoció de la Ciutat, torna a tenir per segon any consecutiu un reconeixement afegit en aquesta tasca d’aportar un element qualitatiu al municipi. A principis d’estiu la Diputació de Girona va concedir novament al consistori blanenc una subvenció de 7.500 €, en el marc de la convocatòria de projectes singulars de desenvolupament econòmic.

El programa implica un cost total de 10.000 €, dels quals l’Ajuntament de Blanes n’ha finançat el 25%. Aquesta quantitat econòmica s’ha destinat, de la mateixa manera que en l’altre edició, a seguir consolidant la marca Gluten Free com a destinació turística en l’àmbit local, nacional, estatal i internacional. La fita que es vol assolir és presentar Blanes com a destinació Gluten Free.


Es tracta que les persones que pateixen aquesta malaltia sàpiguen que aquí hi ha tota una sèrie d’establiments al seu abast (per comprar, fer àpats...) amb la seguretat i tranquil·litat que s’adapta a les seves necessitats. Amb l’ànim de potenciar aquesta iniciativa i de donar suport al col·lectiu afectat, l’Ajuntament de Blanes ofereix fins al 31 d’octubre d’enguany la possibilitat de formar part d’aquest projecte subvencionat a les empreses del municipi interessades, a cost zero.Data de realització: 09/18/2018 | Data de la darrera actualització: 09/18/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300