Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes allotja aquesta setmana dues jornades de Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/18/2018 05:14:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes allotja aquesta setmana dues jornades de Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal

El dijous 20 de setembre es farà de 16 a 20 h de la tarda, i l’endemà divendres dia 21 en horari partit durant tot el dia: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

La represa del curs escolar sol significar que moltes coses retornen a la normalitat. Una d’elles són les jornades de donació de sang ordinàries que organitza regularment el Banc de Sang i Teixits de Girona amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i el Departament de Salut de la Generalitat. Les dues primeres, que es fan de manera consecutiva, tindran lloc precisament durant aquesta setmana a la Biblioteca Comarcal.


Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal 2 de juliol
El dijous 20 de setembre la donació es farà a la tarda, a partir de les 4 i fins les 8 del vespre, mentre que l’endemà divendres dia 21, s’allargarà durant tot el dia amb horari partit: des de les 10 del matí fins les 2 del migdia i des de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre. Durant aquest mes de setembre s’han programat més de 300 col·lectes per tot Catalunya i, a banda d’això, també se’n pot donar als 16 hospitals d’arreu del país que compten amb espai estable de donació.

El Banc de Sang fa una crida a participar

Concretament de cara a aquestes dues jornades, el Banc de Sang i Teixits de Girona ha fet una crida en especial a participar, ja que les donacions de sang a l’estiu solen baixar sempre al voltant d’un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania, que sol aprofitar per fer vacances. Aquest 2018, però, les altes temperatures combinades amb un major nombre de dies en què va ploure ha provocat que les donacions hagin baixat fins a un 40% respecte el què és normal.


Això afecta sobretot les plaquetes, que és una de les tres parts en què se separa la sang quan arriba al laboratori. Les plaquetes caduquen en només 5 dies i són necessàries per alguns tractaments de càncer. Avui hi ha sang a Catalunya per les necessitats dels propers dies, un nivell que es considera normal, tot i que l’òptim serien 10 dies. No s’està en situació d’alarma ni crida, tot i que és molt important aconseguir unes donacions mínimes cada dia per assegurar que tenim prou plaquetes.

Cada dia calen 1.000 donacions

Cada dia calen 1.000 donacions per garantir que tothom tingui sang quan en necessita. Majoritàriament, per a intervencions quirúrgiques, per a tractaments oncològics, per a transplantaments i en cas d’accidents greus. Es pot donar sang sempre i quan es tinguin més de 18 anys i es pesi 50 quilos o més.


D’altra banda, cal recordar diverses qüestions en relació a les persones que vulguin donar sang. Una d’elles és que per fer-ho no és necessari estar en dejú com quan es va a fer una anàlisi de sang, i l’altra és que cal aportar un document oficial identificatiu. Per a més informació, es pot trucar al telèfon 061 de CatSalut, o bé entrar a la plana web www.donarsang.gencat.cat
Data de realització: 09/18/2018 | Data de la darrera actualització: 09/18/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300