Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes inaugura una exposició del biòleg i fotògraf blanenc Jon A. Juárez, actualment fincat a Berlín


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/24/2018 12:26:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

JonAJuarezBlanes inaugura una exposició del biòleg i fotògraf blanenc Jon A. Juárez, actualment fincat a Berlín

Presentada amb el títol ‘Qüestió de temps’, la mostra és una selecció de fotografies artístiques que exposen a l’hora la bellesa del planeta i el risc que li representa el canvi climàtic

L’emblemàtica Casa Saladrigas de Blanes acollirà fins el proper 13 d’octubre l’exposició fotogràfica Qüestió de Temps, del biòleg i fotògraf blanenc Jon Andoni Juárez, qui actualment resideix a Berlín. La mostra és una subtil selecció d’imatges artístiques que exposen la bellesa del planeta i el risc que li suposa el canvi climàtic.


Jon A. Juárez, al costat d'una de les fotografies de l'exposició
El visitant podrà fer un recorregut visual pels penya-segats blancs de l’illa de Rügen, al mar Bàltic alemany, fins a l’exuberant selva tropical del sud-est asiàtic, passant per la immensitat dels glaciars de Noruega. Tal com explica el mateix autor, Qüestió de Temps és un reflex del món que ens rodeja i de les seves vulnerabilitats.


La inauguració de l’exposició, que va tenir lloc el vespre d’ahir divendres, la van encapçalar la primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Pepa Celaya, acompanyada del seu autor, Jon A. Juárez, així com de Paco Membrives, en representació de l’Associació MontPhoto, que organitza un concurs internacional de fotografia sobre natura. La mostra es pot visitar els matins de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h, i les tardes de dijous a dissabte de 17 a 20 h.

Els efectes del canvi climàtic en la natura a través dels ulls d’un biòleg

L’autor és membre de l’Associació de Fotògrafs de la Natura d’Alemanya (GDT), i il·lustra casos preocupants relacionats amb el canvi climàtic, dels quals n’ha estat testimoni directe. Són exemples on els efectes del canvi climàtic resulten esfereïdors. Ara bé, el seu objectiu no és tan sols mostrar el costat fosc de l’escalfament global i l’efecte hivernacle, sinó tot el contrari. Ho fa amb una estètica harmònica i delicada a través de la qual Jon Andoni Juárez mostra l’entorn natural a través dels seus ulls.


Exposició 'Qüestió de temps'
Educat com a biòleg, la seva passió auto-didacta per fer fotografies el va portar a la perfecta intersecció entre els dos àmbits, creant art i tot un mar de sensacions a través de la seva visió del món. El seu propòsit amb l’exposició és proporcionar al visitant arguments per minimitzar o impedir el mal que les activitats quotidianes provoquen als ecosistemes naturals i, principalment, a la flora i fauna. Són efectes nocius provocats per activitats industrials, però també agrícoles, urbanes, comercials o d’altres tipus. Del què es tracta, en definitiva, és de reflexionar-hi.

Un biòleg transformat en fotògraf per la seva passió per la natura

Jon Andoni Juárez va descobrir justament la seva passió per la fotografia durant el darrer any de la universitat, quan buscava un tema fàcil per a obtenir els darrers crèdits per convertir-se en biòleg. Tot i els reptes amb què continua trobant-se cada dia, quan s’esforça per millorar constantment la seva tècnica fotogràfica, l’autor confessa que s’ha convertit en el centre de la seva vida quotidiana, ja que ha demostrat ser inspiradora d’una manera que mai hagués pensat que fos possible.


Després de graduar-se l’any 2011, va decidir no treballar en laboratoris i es va traslladar a Berlin per iniciar un doctorat en bio-robòtica i comportament de l’abella a la Universitat Lliure de Berlín. Va ser el primer pas per transformar la seva passió en la seva professió, i la ciutat –segons explica de primera- li ha donat moltes oportunitats.

Després d’anys de dur treball i mals de cap per aprendre la llengua alemanya, és membre de ple dret de la Societat de Fotògrafs Naturals Alemanys, que des del 2015 és una de les associacions fotogràfiques més grans del món. També és voluntari en el seu festival europeu de Fotògrafs de Natura de l’Any. Ha treballat principalment a Escandinàvia i Alemanya, ja que la llum dels països del nord el fascina particularment, tot i que Àsia també li ha guanyat el seu racó al cor creatiu amb els seus múltiples desafiaments.Data de realització: 09/24/2018 | Data de la darrera actualització: 09/24/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300