Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Alumnes dels Cursos de Català de Blanes, que tanquen aviat inscripcions, protagonitzen la campanya del CPNL a Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/25/2018 10:53:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Alumnes dels Cursos de Català de Blanes, que tanquen aviat inscripcions, protagonitzen la campanya del CPNL a Catalunya

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha triat cinc alumnes de l’Oficina de Català de Blanes, que durant aquest setembre està ultimant les inscripcions pels cursos

Cinc alumnes de l’Oficina de Català de Blanes han servit de model per a l’edició del material publicitari editat pel Consorci per a la Normalització Lingüística arreu de Catalunya per promocionar els seus serveis. Els protagonistes han posat cara i veu per transmetre d’una manera molt visual la gran varietat d’usuaris que caracteritza aquest servei a tot el país.


Joel, Francisco J., Elia, Olena i Ana Maria, alumnes
de l'Oficina de Català de Blanes
La varietat es veu en diversos factors: països de procedència, edats i nivell formatiu que tenen els alumnes que assisteixen a les Classes de Català per Adults. Els alumnes de Blanes han estat Olena Ukolova, nascuda a Ucraïna; Joel Brooks, de Cuba; Elia Paniagua, de Castella-La Manxa; Ana Maria Berrocal, qui va néixer a Astúries i va emigrar a Alemanya quan era petita; i Francisco Javier Lozano, nascut a Catalunya.

La seva imatge s’ha utilitzat per fer fotografies i enregistrar vídeos de promoció. El nivell de fluïdesa i de correcció amb què parlen el català els nostres alumnes blanencs és excel·lent, tal com queda palès quan parlen, i més encara tenint en compte que alguns d’ells fa molt poc temps que van venir aquí. Són tot un exemple a seguir que rau, sobretot, en la seva actitud.

Inscripcions pels cursos de català per a adults

Com és habitual sempre que acaba el període estiuenc, l’Ajuntament de Blanes a través de l’Oficina de Català del CPNL ha obert el període de matriculacions als cursos de català per adults, que finalitzarà el proper divendres. Per apuntar-s’hi cal anar a la Casa de la Cultura els dies laborables cada matí des de 2/4 de 10 fins a les 2 del migdia, i les tardes de dilluns, dimecres i divendres des de les 5 de la tarda fins a les 7 del vespre.


La novetat dels cursos 2018-2019 és que es faran amb caràcter trimestral, és a dir: octubre-desembre, gener-març, i abril-juny. Per això, hi haurà tres períodes d’inscripció. El motiu és perquè els alumnes puguin cursar tot un itinerari formatiu de tres mòduls, dintre del curs acadèmic. L’Oficina de Català de Blanes ofereix un ampli ventall de cursos que cobreixen tot l’espectre de nivells del marc Comú Europeu de Referència (MCER).

Així hi ha cinc rangs, de menor a major: A2, B1, B2, C1 i C2. L’oferta actual és d’11 cursos, des del nivell bàsic fins al superior, repartits en diferents franges horàries per facilitar al màxim a les persones adultes la conciliació de la vida familiar, laboral i formativa. A més a més, per poder atendre totes les situacions laborals, personals i socials, també s’ofereix la possibilitat de fer formació totalment en línia o bé la modalitat combinada, tenint en compte que totes les opcions d’aprenentatge preveuen exàmens oficials a l’aula.


Els cursos està previst que comencin dilluns vinent, 1 d’octubre, i els propers períodes d’inscripció seran al proper desembre i al març del 2019. Per a més informació sobre cursos i horaris, es pot consultar al lloc web de l’Oficina de Català de Blanes: https://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/02014_blanes/index_blanes.htmlData de realització: 09/25/2018 | Data de la darrera actualització: 09/25/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300