Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La dissolució definitiva del Consorci Illa de Blanes i les Ordenances 2019, temes destacats del ple de setembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/25/2018 12:49:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La dissolució definitiva del Consorci Illa de Blanes i les Ordenances 2019, temes destacats del ple de setembre

L’Ajuntament de Blanes recuperarà a l’octubre totes les finques afectades pel préstec de l’ICF valorades en 57 M€. La més gran, on havia d’anar l’Illa de Blanes-Isosaki, supera els 65.000 m2

Un dels temes més destacats que es tractarà al ple de l’Ajuntament de Blanes del mes de setembre, convocat per aquest proper dijous dia 27, serà la dissolució definitiva del Consorci Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes. La proposta que s’eleva a plenari és la ratificació dels acords presos pel Consell Directiu del consorci en les tres anteriors sessions celebrades al desembre del 2016, al juliol del 2017 i la setmana passada, el 17 de setembre.


Imatges d'Arxiu: terrenys on havia de fer-se el projecte 'Illa de Blanes'
Després que la Generalitat va aprovar la dissolució el passat mes de juny, ara és el torn del consistori blanenc, les dues úniques administracions que continuaven formant part del consorci. Després que s’hagi passat el tràmit plenari, l’Ajuntament de Blanes haurà de pagar el proper mes d’octubre el que quedava pendent amb l’ICF, l’Institut Català de Finances. Del total pendent amb l’ICF la Generalitat costeja un 57’14% i el consistori blanenc un 42’86%, la qual cosa significarà que el consistori blanenc assumirà import de 16.452.926’67 €.

L’Ajuntament de Blanes recuperarà diverses finques afectades

Amb aquesta dissolució, l’Ajuntament recuperarà la totalitat de les finques municipals que fins ara estaven travades en garantia. Això vol dir que tindrà les mans lliures per poder desenvolupar-hi projectes i serveis. No tan sols es tracta dels terrenys on s’havia de construir l’Illa de Blanes, inicialment coneguda com Illa Isosaki. Són diverses parcel·les valorades en uns 57 M€, de les quals la part més gran, de més de 65.000 m2, era on s’havia de desenvolupar el macro-projecte.

També hi ha un altre sector més petit, comprès entre els carrers Ernest Lluch, Senda del Molí, Avinguda d’Europa i Passeig de Catalunya, de més de 6.000 m2, situat en la parcel·la on s’hi inclou l’ambulatori d’Els Pins-La Plantera. En aquests mateixos terrenys el límit edificable és de gairebé 12.400 m2.


L’altra zona que a partir d’ara quedarà alliberat està situada més al nord, i està formada per dues parcel·les situades entre l’Avinguda de l’Estació i la Carretera de Malgrat. Una d’elles, de de 3.573 m2, té un límit edificable de sis plantes i està al costat de l’Escola Pinya de Rosa. L’altra té una extensió de 5.673 m2, i està situada on hi ha la Deixalleria i la nau de les Brigades Municipals.

Les ordenances municipals i la resta de temes del ple de setembre

L’altra tema destacat que es tractarà a la sessió plenària d’aquest proper dijous seran les ordenances fiscals, taxes i preus públics previstos perquè entrin en vigor el gener de l’any vinent. Aquesta qüestió, juntament amb els pressupostos municipals, són les dues qüestions més destacades que es tracten al llarg de l’any als plenaris, ja que defineixen el full de ruta de l’economia municipal.

Pel que fa a la resta de punts de debat inclosos a l’ordre del dia del ple del proper setembre n’hi ha tres més, a banda de l’apartat final de Precs i Preguntes. Un d’ells és la sol·licitud d’ampliació del termini d’execució del Projecte d’Intervenció Integral de l’Àrea de S’Auguer- Sa Massaneda; un altre l’aprovació del conveni del Projecte de Senyalització i Execució de la ‘Ruta de la Tordera i Riera d’Arbúcies’ (TOURDERA); i per últim una moció d’ERC que demana la creació d’una comissió per conèixer l’estat real de la Fundació Asil Sant Jaume.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/25/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300