Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes inverteix 170.000 € en millores de pavimentació i accessibilitat a la via pública


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/26/2018 11:07:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes inverteix 170.000 € en millores de pavimentació i accessibilitat a la via pública

Les obres finalitzaran a l’octubre, i com accions més destacades hi ha el condicionament d’una zona d’aparcament al costat de l’IES S’Agulla i un nou accés entre carrers a Mas Enlaire

L’Ajuntament de Blanes ha destinat 170.561’13 €, finançats amb el Fons de Cooperació Econòmica i Cultural de la Diputació de Girona,
per a la realització de diverses actuacions de millora arreu del municipi. Aquestes actuacions volen complir dos objectius principals: el condicionament del paviment i l’accessibilitat a la via pública.


Treballs millora pavimentació a l'Avinguda Joan Carles I, dimecres matí
D’una banda, es tracta de tenir cura del manteniment de la degradació que pateixen els paviments, i de l’altra hi ha un objectiu a llarg termini per a la supressió de les barreres arquitectòniques existents. Avui dimecres una de les zones on s’ha estat actuant és en diversos trams de l’Avinguda Joan Carles I.


A banda del centenar d’espais on s’han fet o queden pendents de realitzar millores en el paviment que inclouen el seu asfaltat, també hi ha tres actuacions de més envergadura en relació a la resta inclosos al projecte global. Aquests tres treballs són: el condicionament d’una zona d’aparcament a Mas Borell; un nou accés amb escales per comunicar dos carrers al barri de Mas Enlaire; i condicionar un pas elevat de vianants al Passeig Santa Bàrbara.

Condicionament zona d’aparcament i pas elevat de vianants a Mas Borell

Des de fa temps, un solar que està situat entre l’Institut S’Agulla i el Centre de Recursos Pedagògics La Selva II de Blanes es fa servir com a zona d’estacionament, però presenta condicions molt precàries. El pendent natural del terreny i la manca de drenatge, provoquen que quan plou quedi inundat, i a més no està pavimentat, hi creien males herbes i no té l’adequada il·luminació.

L’entrada i sortida es fa per un pas de vianants a l’extrem del qual hi ha l’entrada a l’Institut S’Agulla, que no està adaptat. Les obres de condicionament inclouen el desbrossament de les herbes, la demolició i reconstrucció de les voreres, formar una esplanada compacta i la instal·lació de dues columnes d’enllumenat, pilones i senyalització adequades.


Condicionament zona d'aparcament a Mas Borell
Es formarà un pas elevat de vianants davant l’institut amb un triple objectiu: fer accessible aquest pas, reduir la velocitat i recollir millor les aigües pluvials. Abans de començar les obres, Aigües de Blanes ja s’ha encarregat d’instal·lar els embornals i canalitzacions necessàries pel correcte drenatge superficial. Amb aquests treballs s’haurà satisfet una demanda tant dels usuaris dels equipaments educatius com dels veïns de la zona, que havien demanat aquesta millora.

Escales per nou accés al Carrer Riera Alta a Mas Enlaire

Una altra de les obres connectarà dos carrers –Riera Alta i Rambla Joaquim Ruyra-entre els quals hi ha un desnivell amb terra i vegetació, al barri de Mas Enlaire. Hi ha una rampa accessible que comunica el Carrer Riera Alta amb la vorera de la Rambla Joaquim Ruyra, al costat de la Plaça 11 de Setembre, però queda interrompuda pels edificis que hi ha al costat.


En aquest cas, els treballs consisteixen en la construcció d’un muret per prolongar la vorera de la Rambla Joaquim Ruyra i d’una escala per superar el desnivell entre les dues voreres del Carrer Riera Alta i la Rambla Joaquim Ruyra. També es retirarà i es tornarà a col·locar un tram de la tanca existent per protegir el desnivell i, paral·lelament, el parterre creat s’enjardinarà d’acord amb les instruccions del servei de Medi Ambient.

Pas elevat de vianants al Passeig Santa Bàrbara

Davant de l’entrada del Col·legi Cor de Maria, al Passeig de Santa Bàrbara, hi havia un pas de vianants no adaptat i, aigües amunt, un reductor de velocitat del tipus ‘esquena d’ase’. Les voreres es trobaven en molt mal estat, i la del costat del centre escolar estava rebaixada per facilitar l’accés de vehicles pel gual.


Adequació pas de vianants davant Col·legi Cor de Maria
Les obres han consistit en la demolició, ampliació i reconstrucció de les voreres, així com treure el reductor de velocitat i la instal·lació d’una barana protectora, un tram de la qual és mòbil per continuar facilitant l’accés de vehicles al gual de l’escola. En un altre ordre de qüestions, amb l’objectiu d’evitar l’entrada d’aigua, s’ha col·locat una canaleta a la vorera. Amb totes aquestes actuacions s’ha aconseguit millorar tant l’accessibilitat com la seguretat en una zona tan sensible com és l’accés a un centre escolar.
Data de realització: 09/26/2018 | Data de la darrera actualització: 09/26/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300