Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les Ordenances Municipals 2019 a l’Ajuntament de Blanes augmentaran un 2’2%, l’IPC català interanual


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/27/2018 09:47:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellLes Ordenances Municipals 2019 a l’Ajuntament de Blanes augmentaran un 2’2%, l’IPC català interanual

L’increment està condicionat per diversos factors, entre ells les noves pliques que s’hauran de negociar en neteja i jardineria, amb preus congelats des de fa anys i amb una quantia elevada

El tema més destacat del ple celebrat avui han estat les ordenances fiscals, taxes i preus públics que entraran en vigor el gener del 2019, que s’han aprovat per 9 vots a favor (PSC, PDeCAT i PP), 8 en contra (ICV-EUiA, Batega i C’s) i 4 abstencions (ERC i CUP). Segons el tinent d’alcalde d’Hisenda, Nicolás Laguna, la projecció de les despeses per al 2019 han condicionat l’elaboració dels corresponents ingressos, on el més destacat és l’increment del 2’2%, l’IPC català interanual registrat el mes d’agost.


Vots a favor aprovació Ordenances Municipals 2019
Aquest augment s’aplicarà a tots els impostos, taxes i preus públics, llevat dels que estiguin topats, com per exemple l’IVTM (l’impost de vehicles) i l’ICIO (Impost sobre construccions, instal·lacions i obres), o bé per a determinats serveis, com per exemple el lloguer per a la utilització de la Ciutat Esportiva Blanes, entre d’altres.

D’altra banda, en relació a les ordenances municipals vigents, també s’han introduït alguns canvis tècnics relacionats amb els departaments d’Urbanisme, Cultura i Esports. Així, en Urbanisme es canvia la manera de calcular la Taxa per Modificació de Llicències d’Obra; en Cultura a partir d’ara es cobrarà un terç de la taxa d’ús del Teatre a determinades entitats per regular-ne millor la utilització; i en Esports s’ha afegit un preu públic pel nou servei que consisteix en poder llogar un tapís per cobrir el sòl de pistes fora de la Ciutat Esportiva.

Increment del 2’2 % motivat per diversos factors

L’increment del 2’2% de les ordenances municipals 2019 està motivat per diversos factors. Dos d’ells són que durant l’any vinent s’hauran de re-negociar dues pliques importants per la seva quantia: la jardineria pública i la neteja de les dependències municipals, que tenen preus congelats des de fa uns quants anys. Una altra raó són els increments dels costos del personal municipal, al haver-se millorat diversos serveis.


Exposició de les Ordenances Municipals a càrrec
del tinent d'alcalde d'Hisenda, Nicolás Laguna
Pel que fa a les reunions de treballs prèvies que hi ha hagut abans de portar les ordenances al ple, el tinent d’alcalde d’Hisenda ha agraït les aportacions rebudes tant d’EUiA-ICV i Batega per Blanes per un costat, com de Ciutadans per l’altre. Ara bé, també ha matisat que les seves peticions respecte la Tarificació Social s’han de recollir als pressupostos, avançant que hi haurà una sessió de treball per tractar-ho.

Nicolás Laguna ha destacat igualment les propostes d’ERC que ja van aportar fa uns mesos respecte les ordenances, quan van assumir el compromís de donar suport als pressupostos. Les ordenances han quedat aprovades amb caràcter provisional, i estaran en exposició pública durant 30 dies fins que el ple del 29 de novembre ho faci de manera definitiva.

Dissolució del Consorci Portal de la Costa Brava i resta de punts al ple

L’altra tema destacat del ple, la dissolució del Consorci Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes, s’ha aprovat amb 11 vots a favor del PSC, PDeCAT, ERC i PP. Hi ha hagut 2 abstencions de C’s, i 8 vots en contra d’ICV-EUiA, Batega i la CUP. Durant la sessió plenària també s’ha aprovat la sol·licitud d’ampliació del termini d’execució del Projecte d’Intervenció Integral de l’Àrea S’Auguer-Sa Massaneda fins el 31 de desembre de 2020. S’ha fet amb 13 vots a favor del PSC, PDeCAT, ERC, Ciutadans i PP; 6 en contra d’ICV-EUiA i Batega per Blanes; i 1 abstenció de la CUP.


L’aprovació del conveni relatiu al Projecte de Senyalització i execució de la ‘Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies’ (TOURDERA) ha prosperat amb 19 vots a favor de la majoria de grups i 2 abstencions de la CUP. Per últim, la moció presentada per ERC per a la creació d’una comissió d’estudi sobre l’estat real de la Fundació Asil Sant Jaume, ha estat l’únic punt de la sessió aprovat per unanimitat.

Val a dir que, al marge dels temes recollits a l’ordre del dia, abans d’arribar a la part de control, s’ha afegit un punt per urgència, inclòs amb el recolzament de totes les forces polítiques. Es tractava d’una modificació de la plantilla de treballadors municipals que s’ha hagut d’afegir al ple a causa d’una situació sobrevinguda. Ha prosperat amb 15 vots a favor del PSC, PDeCAT, ERC, C’s, CUP i PP. Per la seva banda, tant ICV-EUiA com Batega per Blanes s’han abstingut (6 vots).



Data de realització: 09/27/2018 | Data de la darrera actualització: 09/27/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300