Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes restitueix de nou la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/26/2018 11:21:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes restitueix de nou la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics

A primera hora del matí se n’ha hagut de tornar a penjar una de nova després que el passat 11 d’octubre uns desconeguts van malmetre la que hi havia

La pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics torna a estar penjada de nou des del matí d’avui divendres a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes. L’ha hagut de restituir el consistori blanenc després que 24 hores abans del ‘Dia de la Hispanidad’, el passat 12 d’octubre, tres desconeguts van tacar amb pintura negra les paraules ‘presos polítics’.


Pancarta restituïda de nou a l'Ajuntament de Blanes
Les imatges de les càmeres de seguretat recullen que els fets es van produir a quarts de 5 de la matinada de l’11 d’octubre. Els autors van ser dos nois i una noia que, primer ajudats amb una cadira i una tauleta de la terrassa d’un bar proper, i després amb una escala, guanyen alçada per arribar a la pancarta. Finalment, el procés d’aproximar-s’hi se’l faciliten amb un pal de considerable allargada a l’extrem del qual hi ha el pinzell.

Els tres autors materials actuen amb la cara tapada però sense que semblin tenir massa pressa en enllestir el què estan fent, i una de les persones també es dedica a prendre imatges per immortalitzar tot el procés. Quan enllesteixen, recullen tot el material i marxen pel Passeig de Dintre en direcció a la Plaça Catalunya.


Procés d'instal·lació de la pancarta
Cal recordar que la pancarta està penjada a l’edifici consistorial des del passat mes d’abril en compliment d’un mandat democràtic. El ple municipal del març va aprovar per 13 vots a favor una moció que demanava penjar-la. La proposta es va elevar a la sessió plenària tot recordant que amb anterioritat ja n’hi havia hagut instal·lada una primera pancarta.

Instal·lació de les pancartes a càrrec de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Blanes no ha pogut prendre cap mesura legal contra aquesta i les anteriors actuacions que hi ha hagut per malmetre les pancartes que s’han hagut d’anar restituint consecutivament, ja que no són de propietat municipal. Les han pagat els quatre partits que van donar suport a la moció on es proposava penjar la pancarta: ICV-EUiA, PDeCAT, ERC i CUP.

Una altra qüestió, que ha generat una certa polèmica entre algun dels partits que no van recolzar la moció, són els costos que van suposar penjar la darrera pancarta que va ser posteriorment tacada amb pintura. Al haver-se decidit situar-la més a munt per intentar dissuadir que es tornés a malmetre, va ser necessària l’actuació de vuit operaris de les Brigades Municipals.


Avui divendres, al haver-se canviat el sistema per penjar-la, n’han intervingut quatre. Al tractar-se de la façana principal de l’Ajuntament de Blanes –un edifici institucional- només estan autoritzats a actuar-hi les Brigades Municipals o, en el seu defecte, si es contractés una empresa externa, però sempre amb el consentiment consistorial.

Igualment, els operaris de les Brigades Municipals hauran d’invertir properament més hores de treball en relació a tot aquest tema. En aquest altre cas serà per netejar les restes de la pintura que van utilitzar els tres desconeguts fa 15 dies per tacar la pancarta.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/26/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300