Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Club de Vela Blanes tanca els actes del 75è aniversari amb l’estrena de la pel·lícula “Un mar d’històries”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/27/2018 10:52:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Club de Vela Blanes tanca els actes del 75è aniversari amb l’estrena de la pel·lícula “Un mar d’històries”

El reportatge documental recull a través d’imatges històriques i entrevistes la trajectòria de la primera entitat nàutica d’aquestes característiques que hi va haver a Catalunya

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va acollir ahir divendres l’estrena de la pel·lícula ‘Un mar d’històries’, un reportatge documental que ha tancat definitivament el cicle commemoratiu dels 75 anys que enguany celebra el Club de Vela Blanes. La projecció la van encapçalar el president de l’entitat, Amadeu Nualart, i l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyats d’altres membres del consistori i de l’entitat nàutica.


Brindis final del darrer acte dels 75 anys del Club de Vela Blanes
Amb una duració de prop d’una hora, el treball fa una repàs a la història del Club de Vela Blanes, el primer d’aquestes característiques fundat a Catalunya. Per explicar-ho, hi ha testimonis de personatges rellevants vinculats a l’entitat, una acurada selecció del gran contingent de material cinematogràfic, videogràfic i fotogràfic històric que s’ha localitzat, així com d’imatges de l’actualitat més recent.

Una passejada a tota vela per la història d’un club enamorat del mar

El documental fa una passejada a tota vela per la història d’un club que es va enamorar del mar: els testimonis en són una prova vivent. Hi ha entrevistes amb Maria Dolors Oms, ex alcaldessa i sòcia del club; i amb tres dels presidents amb que ha comptat: Xavier Oms (1967-1974), Simon Schwartz (1991-2001) i Amadeu Nualart, qui ocupa actualment el càrrec des del 2001.


Benvinguda del president del CV Blanes, Amadeu Nualart
L’enregistrament d’imatges i muntatge ha anat a càrrec de la productora blanenca de Keteveo Produccions, sota direcció i guionatge de l’historiador Josep Lluís Yubero, secretari esportiu del CVB. Precisament van ser el realitzador del documental, Valentí Hinarejos (Keteveo Produccions) i Josep Lluís Yubero (Club de Vela Blanes), els qui es van encarregar d’introduir la projecció del documental abans del seu visionat.

Entre les imatges més antigues s’hi inclouen fotografies que envolten la fundació de l’entitat, que va tenir lloc el 13 de març de l’any 1943, així com enregistraments cinematogràfics dels anys 50 i 60, però també n’hi ha d’actuals, d’aquest mateix 2018. En particular, les imatges aèries que mostren l’important salt qualitatiu marcat per les obres de millora inaugurades al 2015, així com de l’aprenentatge amb escolars i l’Escola de Vela Accessible amb la Fundació Aspronis.

Commemoració dels 75 anys del club de Vela Blanes

El darrer tram del reportatge Un mar d’històries repassa les principals activitats esportives i socials celed’aquests darrers mesos amb motiu del 75è aniversari del CVB. La població on comença la Costa Brava ha allotjat nombrosos esdeveniments de caire esportiu i social. La singladura va iniciar-se el passat 16 de març, amb un cocktail de presentació dels actes que tindrien lloc durant els següents mesos per celebrar els tres quarts de segle de vida del CVB.


Introducció a càrrec de Josep Lluís Yubero i Valentí Hinarejos
A l’abril es va inaugurar l’exposició del 75è aniversari, que es va allotjar a l’emblemàtica Casa Saladrigas i les instal·lacions del club de vela van acollir el Primer Campionat Special de Vela Inclusiva per a persones amb discapacitat intel·lectual. La competició ha estat pionera arreu de Catalunya i l’estat espanyol.

Del 28 d’abril a l’1 de maig les instal·lacions nàutiques van acollir la Copa d’Espanya International Gran Prix Classe Europa, i el 19 de maig una xerrada sobre la vinculació de Blanes i el mar, i en especial del CVB. Una setmana més tard, el dia 26, es va presentar el llibre ‘El tercer sello’, d’Hermes Prous, una història noir fantàstica ambientada en la Barcelona preolímpica. Al juny es va celebrar una nova edició del ‘Marina Day, i el dia 19 del mateix mes es va presentar al Patronat de Turisme Girona-Costa Brava el Campionat Mundial Costa Brava de Raceboard.


La competició internacional es va allotjar en aigües de Blanes del 25 al 30 de juny, i va reunir 73 regatistes (65 homes i 8 dones) arribats des de diversos indrets d’arreu del món, amb 13 nacionalitats diferents. Finalment, el darrer acte commemoratiu va ser el Sopar-Oficial de Cloenda del 75è aniversari que es va celebrar l’1 de setembre, les imatges del qual precisament es recullen al reportatge documental.


Comiat de l'acte a càrrec de l'alcalde, Mario Ros
Per a la realització del documental Un mar d’històries s’ha comptat amb el fons d’imatges del Club de Vela Blanes, l’Arxiu Municipal de Blanes (AMBL), així com l’extens Arxiu Vídeo gràfic i fotogràfic de TV Blanes (1993-2010) i del Servei de Comunicació de l’Ajuntament.
Data de realització: 10/27/2018 | Data de la darrera actualització: 10/27/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300