Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra Tots Sants amb la II Fira de Tardor, instal·lada al Passeig de Dintre fins diumenge


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/02/2018 02:28:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra Tots Sants amb la II Fira de Tardor, instal·lada al Passeig de Dintre fins diumenge

La jornada festiva d’ahir dijous va atraure una gran quantitat de públic, que s’espera que continuï assistint la resta del pont de Tots Sants, majoritàriament amb turisme autòcton i francès

Definitivament, la nova fórmula encetada l’any passat per primera vegada, continuada aquest 2018 amb la ‘II Fira de Tardor’, ha estat molt ben rebuda per tothom: organització i públic assistent. Sobretot pel que fa al nucli central de l’esdeveniment, el mercat de la ‘Fira de Tardor’, instal·lat amb 25 parades al Passeig de Dintre.


Fira de Tardor 2018 - Jornada de l'1 de Novembre
L’activitat es va encetar dijous al matí, jornada festiva, i seguirà al llarg del pont de Tots Sants, de l’1 al 4 de novembre, tots quatre dies amb el mateix horari: des de les 11 del matí fins a 2/4 de 10 de la nit. La gran quantitat de públic que va visitar la fira ahir dijous ha continuat sent constant durant el matí d’avui divendres, i s’espera que també es mantingui els dos darrers dies, dissabte i diumenge.

Visitants autòctons, francesos i anglesos

Son majoritàriament visitants autòctons, tot i que també hi ha una notable presència de turisme estranger, principalment de França i Gran Bretanya. Des de l’organització, l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, s’ha destacat que el canvi temàtic introduït al 2017, que potencia les tradicions catalanes, està més en la línia dels tipus de productes que hi ha a la fira: articles artesans i naturals en parades ambientades d’acord amb la temàtica de tardor.


Una de les activitats complementàries de la Fira de Tardor,
Sessió de Contes amb Eva Rondalles
Hi ha un ample ventall de productes gastronòmics –xurreria, patates artesanes, olives, coques, formatge i embotits, ensaïmades de Menorca, roba, figuretes pel pessebre, playmobils, objectes de regal i bijuteria, articles de bellesa, castanyes recent cuinades, llaminadures, pa de diferents varietats fet al forn de llenya, capses de fusta tallades a mà, etc... Els venedors i venedores també es customitzen amb el tipus de fira que es munta, de manera que van vestits de pagesos i castanyeres.

Activitats Complementàries per dinamitzar la Fira de Tardor

A banda de comprar productes de regal i decoració o reposar forces a les parades amb diverses temptacions gastronòmiques, el públic de totes les edats que visita la ‘Fira de Tardor’ també compta amb diversos al·licients afegits. La principal novetat d’aquest 2018 és que la façana de l’Ajuntament s’ha engalanat amb un element afegit que ha agradat força. Es tracta d’una xarxa marinera que cobreix la part del davant plena de fulles que tenen les tonalitats característiques que tenen quan cauen dels arbres a la tardor, que complementa l’arbre enredat fins els balcons.


Una altra novetat és una ludoteca de Jocs Gegants, així com un Taller Infantil, on es convida la canalla a que dibuixin, pintin i retallin elements decoratius que posteriorment es pengen perquè llueixin a les parades del mercat. Entre les activitats complementàries, les que compten amb un major èxit de públic són els personatges ambulants que volten les parades al llarg de tot el dia: en Ramon dels Boscos i Llumillum. Aquest darrer està sent particularment agraït de veure quan es fa fosc, ja que porta accessoris il·luminats autònomament.

També hi ha Tallers de Maquillatge, amb llargues i pacients cues de petits acompanyats dels respectius familiars i dues sessions de contes. Ahir a la tarda la narradora Eva Rondalles va copsar l’interès d’una gran quantitat de petits i grans amb la seva història explicada en català, i dissabte serà el torn de l’Storytime que s’oferirà amb la col·laboració de Kids & Us: Phantom Manor, narrada en anglès.


Els característics Photocalls situats tant a l’encapçalament de la fira davant l’Ajuntament de Blanes, com a l’altra extrem, a tocar del Carrer Muralla són altres reclams que també copsen l’interès dels visitants. Igual que també ho fa el cementiri recreat a la part del darrera de l’edifici consistorial, a la Plaça dels Dies Feiners, on durant aquests dies la canalla pot gaudir de diversos Jocs Inflables.
Data de realització: 11/02/2018 | Data de la darrera actualització: 11/02/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300