Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes exhaureix les entrades de l’actuació que clourà el seu 55è aniversari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/07/2018 11:51:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes exhaureix les entrades de l’actuació que clourà el seu 55è aniversari

L’espectacle ‘Tornem a Casa’, que el passat mes de gener va encetar el cicle commemoratiu, es tornarà a oferir amb alguns petits canvis dissabte vinent a la Parròquia Santa Maria

El proper cap de setmana l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes culminarà un intens programa d’activitats encetat el passat mes de gener amb motiu del seu 55è aniversari. Ho farà amb el mateix esclat de sensacions aclamat unànimement pel públic amb què va començar fa deu mesos. De fet, repetirà la mateixa actuació de llavors, si bé s’han introduït alguns petits canvis pel que fa a les danses que s’oferiran.


L’espectacle ‘Tornem a Casa’ no tan sols va colpir al públic per l’acurada execució artística dels balls. També hi va contribuir l’efectista composició lumínica i altres elaborats elements que van completar el privilegiat emplaçament que tornarà a acollir-lo dissabte vinent: l’Església Santa Maria. El temple es transformarà de nou en un immersiu escenari on la llum i el so aportaran l’adequat complement a la majestuositat de les danses.

Una acurada i treballada il·luminació ajudarà a reconstruir l’església en un privilegiat escenari que anirà canviant d’aspecte i magnitud. Justament per això, les entrades per assistir-hi fa temps que s’han exhaurit i no en queda cap: qui no hi va poder assistir al gener no vol tornar-s’ho a perdre després de sentir la opinió del públic, i qui sí hi va ser vol repetir.

Un espectacle que enllaça amb l’essència dels esbarts a Catalunya

La re-edició de l’espectacle ‘Tornem a Casa’ que s’oferirà dissabte vinent inclou un nou bloc que no es va fer al gener. És de nova creació, amb músiques modernes a partir de referents tradicionals del grup de tralla. En conjunt, però, no perdrà la mateixa essència que fa uns mesos va fer triar-li aquest títol, que referenciava directament de què es tractava i el lloc on es feia.


Espectacle "Tornem a Casa", gener 2018
Autora Fotografies: Antònia Borràs
‘Tornem a Casa’ té un doble sentit. Perquè el programa lliga amb l’essència de la dansa catalana, que prové originàriament d’un context religiós, i perquè al llarg dels 55 anys d’història de l’esbart un dels escenaris on s’han sentit més a gust és a la Plaça de l’Església, a l’exterior de la parròquia. Es tracta en definitiva d’un recital de danses que s’alimenten de ritus pagans i catòlics, tots aquells elements que han marcat la tradició catalana i que han sobreviscut al pas del temps per acabar esdevenint en ritus festius.

Hi ha un total de 13 danses, 6 de les quals són novetat respecte el programa del gener: Dansa de l’Oferta, Jaleo a Ciutadella, Pasquins per la revolta vegetal, Mal d’amor mata, L’hereu Riera i Fandango del sur. Pel que fa a les que ja es van incloure a l’espectacle de fa onze mesos, hi ha des del Ball del Roser i Majorales fins a la sempre impactant El Mortitxol o la dolça història de La Ballarina i el soldadet de plom, entre d’altres.


L’espectacle ‘Tornem a Casa’ s’oferirà dissabte vinent a la Parròquia Santa Maria al punt de les 9 de la nit. La cloenda del cicle commemoratiu del 55è aniversari de l’Esbart Joaquim Ruyra es completarà l’endemà diumenge amb un dinar de germanor que posarà punt i final definitiu a gairebé tot un any en dansa.
Data de realització: 11/07/2018 | Data de la darrera actualització: 11/07/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300