Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els pares i mares de l’Escola d’Educació Especial Ventijol es manifesten per reclamar un nou centre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/14/2018 11:32:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els pares i mares de l’Escola d’Educació Especial Ventijol es manifesten per reclamar un nou centre

L’alcalde de Blanes està fent de mitjancer entre l’AMPA, la direcció i els SSTT d’Ensenyament a Girona, que s’ha compromès a cobrir la manca d’espai amb l’obertura d’aules d’USEE

Una cinquantena de pares i mares, acompanyats d’amics i familiars, s’han concentrat avui al matí davant l’Escola d’Educació Especial Ventijol de Blanes. La seva demanda es podia llegir en les pancartes que han desplegat: “Necessitem una nova escola d’educació especial a la comarca”. El Ventijol de Blanes és l’únic centre d’aquestes característiques que hi ha actualment en funcionament a la comarca de la Selva.


La ràtio ha augmentat un 25% en els darrers quatre anys, de manera qeu actualment compta amb un total de 104 alumnes matriculats, quan en realitat les places són per a 70 escolars. Si bé l’atenció als alumnes és la correcta, el què queda clar és que hi ha una manca d’espai. L’AMPA de l’escola s’ha posat en contacte amb els 14 ajuntaments amb alumnes del centre i, majoritàriament, els consistoris han donat suport a la seva petició, un recolzament que encapçala el consistori blanenc.

La presidenta de l’AMPA, Cristina Garrido, ha volgut deixar clar que la mobilització d’avui no s’ha fet contra ningú, sinó que la seva intenció és fer visible la situació que pateix l’alumnat del Ventijol. Tot i que els recursos humans i l’atenció que reben els escolars és la correcta, també creuen que els espais de què es disposa no són ni els més adequats ni suficients.


La portaveu de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del Ventijol també ha recordat que ja fa massa temps que des de la Generalitat se’ls està prometent que es construirà un nou centre a Santa Coloma de Farners. Si bé ara també se’ls ha avançat que de cara al curs 2019-2020 s’alleugerirà l’actual situació amb alguna mesura transitòria, entenen que cal que la societat i la ciutadania dels municipis als què pertanyen els alumnes han de conèixer quina és la realitat.

Manifest reivindicatiu i esperançat alhora

La concentració ha comptat amb l’assistència de representants polítics de diversos ajuntaments, entre ells l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, i s’ha tancat amb la lectura d’un manifest que recull les seves reivindicacions, i es transmet l’angoixa que senten: “Sempre lluitarem perquè els nostres petits i petites tinguin els mateixos drets que qualsevol altre nen. Perquè és el que són: nens i nenes amb unes peculiaritats diverses i diferents, però també amb uns somriures i mirades tendres i dolces que ens omplen de força cada dia”.


D’altra banda, tot i que confien que les diferents administracions estan intentant resoldre la situació, també han reiterat el seu patiment: “Creiem en la bona voluntat i predisposició dels organismes encarregats de resoldre la situació. Però ens sentim tristos i dolguts per saber que, un any més, les condicions escolars dels nostres fills i filles no són les que haurien de ser. Per això volem deixar constància de què esperem i desitgem que les iniciatives de cara al curs vinent des dels Serveis Territorials siguin una realitat ben aviat”.

Suport de l’Ajuntament de Blanes, que està fent de mitjancer

Durant els darrers mesos –des de l’inici del curs escolar- l’Ajuntament de Blanes, coneixedor de la realitat, està actuant de mitjancer entre les diferents parts per aconseguir l’objectiu comú de millorar la situació al Ventijol. Justament per aquest motiu l’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha cregut més convenient no assistir a la concentració d’avui al matí, tal com ja va avançar a les representants de l’AMPA durant trobada de dilluns passat al despatx d’Alcaldia, per no violentar cap de les altres dues parts.


Pancarta penjada a l'Ajuntament de Blanes
El batlle ha mantingut diverses reunions a tres bandes, especialment durant les darreres setmanes. Ho ha fet amb una representació de l’AMPA encapçalada per la presidenta; amb el director del centre, Xavier Hernáez; i amb el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Martí Fonalleras. L’objectiu és resoldre de la millor manera possible la manca d’espai.

En aquest darrer sentit, el representant del govern català li ha avançat a l’alcalde el compromís que, mentre no es construeixi un nou centre a Santa Coloma de Farners –una voluntat reiterada des de fa temps- es posaran a disposició altres espais. Es tracta d’aules USEE (Unitat de Suport a l’Educació Especial) a Santa Coloma, Maçanet, Lloret o Blanes, emplaçaments encara per determinar.

El suport explícit que dóna l’Ajuntament de Blanes a la reivindicació dels pares i mares també s'ha fet simbòlicament palès penjant a la balconada de la Sala de Plens consistorial la mateixa pancarta que s’ha vist avui en la manifestació: ‘Necessitem una nova escola d’educació especial a la comarca’. D’altra banda, l’alcalde continua compromès tant amb l’AMPA com amb la direcció del centre i la Generalitat en facilitar al màxim possible els tràmits que facin falta per aconseguir les millores reivindicades.
Data de realització: 11/14/2018 | Data de la darrera actualització: 11/14/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300